Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Nu-Balkan, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Nu-Balkan, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Ο Νορβηγός ακορντεονίστας Stian Carstensen θα συναντήσει την Ελληνίδα λαουτίστα και τραογουδίστρια Μάρθα Μαυροειδή...  

… στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, για μια διαφορετική μουσική σύμπραξη με αφορμή τη μουσική των Βαλκανίων, την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012, στις 20.30.


Nu-Balkan-Poster. Ένας Νορβηγός ακορντεονίστας και μία Ελληνίδα λαουτίστα και τραγουδίστρια αντλούν από τις εμπειρίες τους στην Βαλκανική μουσική και τον αυτοσχεδιασμό, ιχνηλατώντας ένα νέο μουσικό ιδίωμα.
 

Ο Stian Carstensen είναι ένας από τους σημαντικότερους ακορντεονίστες στο σύγχρονο μουσικό στερέωμα. Ο συνδυασμός δεξιοτεχνίας και ευφυίας που χαρακτηρίζουν το παίξιμό του έχει υμνηθεί τόσο από σπουδαίους συναδέλφους του όσο και από τα διεθνή μέσα. Η μουσική του είναι ένα μείγμα από Βαλκανική μουσική, jazz και bluegrass. Το σημείο συνάντησης της μουσικής παράδοσης με σύγχρονα μουσικά ιδιώματα είναι το πεδίο στο οποίο δρα και η μουσικός Μάρθα Μαυροειδή. Οι συνεργασίες της με συνθέτες και σχήματα σύγχρονης μουσικής, αλλά και η μακρόχρονη ενασχόλησή της με τις μουσικές παραδόσεις της Ελλάδας και των Βαλκανίων συνθέτουν την ιδιαίτερη μουσική της προσωπικότητα.
 

Στη συνάντησή τους στη σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, οι μουσικοί συνδυάζουν τις προσωπικές τους ιδιοσυγκρασίες, και αναζητούν το έδαφος μιας νέας Βαλκανικής μουσικής, αντλώντας από την παράδοση και την φαντασία.
 
 
Stian Carstensen: ακορντεόν, banjo, καβάλ
Μάρθα Μαυροειδή: ηλεκτρική λάφτα, σάζι, φωνή
Γιώργος Βεντουρής: κοντραμπάσο
Κώστας Αναστασιάδης: τύμπανα, τάμπλα

Σχετικές ειδήσεις
Μια γέφυρα μουσικής επάνω από τη Συγγρού vol. 2
12.01.2017 16:49
Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και το Πάντειο Πανεπιστήμιο ενώνουν τις δυνάμεις τους, για δεύτερη συνεχή χρονιά, διοργανώνοντας έναν κύκλο συναυλιών, που γεφυρώνει σύγχρονη και παλαιά μουσική έκφραση: Μια γέφυρα μουσικής επάνω από τη Συγγρού vol. 2.
Κυριακάτικο πρωινό στην Κ.Ο.Θ. με τους Artvarious
15.12.2016 16:38
Τα Κυριακάτικα Πρωινά της Κ.Ο.Θ. συνεχίζονται με το ιδιαίτερα αξιόλογο τετραμελές μουσικό σύνολο ‘ArtVarious’, το οποίο έχει μία οχτάχρονη πορεία στα μουσικά πράγματα της χώρας, με ρεπερτόριο που περιλαμβάνει πλήθος έργων μουσικής δωματίου, πολλά εκ των οποίων τα παρουσίασε σε πρώτη πανελλήνια εκτέλεση, αναδεικνύοντας παράλληλα και σπάνιες συνθέσεις, τόσο της φωνητικής, όσο και της οργανικής μουσικής.
Οι μουσικές εκδηλώσεις του Σεπτεμβρίου στο ΚΠΙΣΝ
07.09.2016 11:53
Τα μουσικά ταξίδια συνεχίζουν τον Σεπτέμβριο στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), που μετατρέπεται σε έναν ανοιχτό χώρο συνάντησης δεκάδων καλλιτεχνών με διαφορετικές μουσικές επιρροές και αισθητική.
Μουσική για το νέο κόσμο από το ARTéfacts Ensemble και τους Όχι Παίζουμε στη Στέγη
04.04.2016 16:40
Ένα καινούριο μουσικό πείραμα γεννιέται στη φιλόξενη γειτονιά της Στέγης με ξεχωριστό ρυθμό από το μουσικό σύνολο ARTéfacts, την ομάδα παραστατικών τεχνών Όχι Παίζουμε και αληθινά βιώματα.
Μια γέφυρα μουσικής επάνω από τη Συγγρού: Η δεύτερη συναυλία από τη Στέγη και το Πάντειο
09.03.2016 17:12
Δύο γείτονες, η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και το Πάντειο Πανεπιστήμιο, συνεργάζονται σε έναν κύκλο συναυλιών σύγχρονης μουσικής παρουσιάζοντας τον ήχο του σήμερα.