Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2017

Nu-Balkan, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Nu-Balkan, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Ο Νορβηγός ακορντεονίστας Stian Carstensen θα συναντήσει την Ελληνίδα λαουτίστα και τραογουδίστρια Μάρθα Μαυροειδή...  

… στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, για μια διαφορετική μουσική σύμπραξη με αφορμή τη μουσική των Βαλκανίων, την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012, στις 20.30.


Nu-Balkan-Poster. Ένας Νορβηγός ακορντεονίστας και μία Ελληνίδα λαουτίστα και τραγουδίστρια αντλούν από τις εμπειρίες τους στην Βαλκανική μουσική και τον αυτοσχεδιασμό, ιχνηλατώντας ένα νέο μουσικό ιδίωμα.
 

Ο Stian Carstensen είναι ένας από τους σημαντικότερους ακορντεονίστες στο σύγχρονο μουσικό στερέωμα. Ο συνδυασμός δεξιοτεχνίας και ευφυίας που χαρακτηρίζουν το παίξιμό του έχει υμνηθεί τόσο από σπουδαίους συναδέλφους του όσο και από τα διεθνή μέσα. Η μουσική του είναι ένα μείγμα από Βαλκανική μουσική, jazz και bluegrass. Το σημείο συνάντησης της μουσικής παράδοσης με σύγχρονα μουσικά ιδιώματα είναι το πεδίο στο οποίο δρα και η μουσικός Μάρθα Μαυροειδή. Οι συνεργασίες της με συνθέτες και σχήματα σύγχρονης μουσικής, αλλά και η μακρόχρονη ενασχόλησή της με τις μουσικές παραδόσεις της Ελλάδας και των Βαλκανίων συνθέτουν την ιδιαίτερη μουσική της προσωπικότητα.
 

Στη συνάντησή τους στη σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, οι μουσικοί συνδυάζουν τις προσωπικές τους ιδιοσυγκρασίες, και αναζητούν το έδαφος μιας νέας Βαλκανικής μουσικής, αντλώντας από την παράδοση και την φαντασία.
 
 
Stian Carstensen: ακορντεόν, banjo, καβάλ
Μάρθα Μαυροειδή: ηλεκτρική λάφτα, σάζι, φωνή
Γιώργος Βεντουρής: κοντραμπάσο
Κώστας Αναστασιάδης: τύμπανα, τάμπλα

Σχετικές ειδήσεις
Μουσική για το νέο κόσμο από το ARTéfacts Ensemble και τους Όχι Παίζουμε στη Στέγη
04.04.2016 16:40
Ένα καινούριο μουσικό πείραμα γεννιέται στη φιλόξενη γειτονιά της Στέγης με ξεχωριστό ρυθμό από το μουσικό σύνολο ARTéfacts, την ομάδα παραστατικών τεχνών Όχι Παίζουμε και αληθινά βιώματα.
Open Day: Minimalism(s) στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών
23.02.2016 13:21
Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών μας προσκαλεί στις 6 Μαρτίου 2016 στο Open Day με τίτλο Minimalism(s).
Συνηχήσεις 2016: Έργα Σύγχρονης Ελληνικής Μουσικής Δωματίου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών
17.02.2016 15:15
Για δεύτερη χρονιά ο Σύνδεσμος Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση διοργανώνει τον καλλιτεχνικό θεσμό «Συνηχήσεις», αυτή τη φορά παρουσιάζοντας έργα της σύγχρονης ελληνικής μουσικής δωματίου.
Συναυλίες από τη Στέγη στο Πάντειο Πανεπιστήμιο
04.02.2016 11:43
Δύο γείτονες, η Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών και το Πάντειο Πανεπιστήμιο, συνεργάζονται σε έναν κύκλο συναυλιών σύγχρονης μουσικής παρουσιάζοντας τον ήχο του σήμερα.
Αφιέρωμα στον Claude Vivier από το Ergon Ensemble στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών
26.01.2016 11:45
Το ελληνικό μουσικό σύνολο Ergon Ensemble, που αγαπάει τη σύγχρονη μουσική, κάνει ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Κλωντ Βιβιέ.