Ο Νορβηγός ακορντεονίστας Stian Carstensen θα συναντήσει την Ελληνίδα λαουτίστα και τραογουδίστρια Μάρθα Μαυροειδή…  

… στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, για μια διαφορετική μουσική σύμπραξη με αφορμή τη μουσική των Βαλκανίων, την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012, στις 20.30.

Nu-Balkan-Poster. Ένας Νορβηγός ακορντεονίστας και μία Ελληνίδα λαουτίστα και τραγουδίστρια αντλούν από τις εμπειρίες τους στην Βαλκανική μουσική και τον αυτοσχεδιασμό, ιχνηλατώντας ένα νέο μουσικό ιδίωμα.
 

Ο Stian Carstensen είναι ένας από τους σημαντικότερους ακορντεονίστες στο σύγχρονο μουσικό στερέωμα. Ο συνδυασμός δεξιοτεχνίας και ευφυίας που χαρακτηρίζουν το παίξιμό του έχει υμνηθεί τόσο από σπουδαίους συναδέλφους του όσο και από τα διεθνή μέσα. Η μουσική του είναι ένα μείγμα από Βαλκανική μουσική, jazz και bluegrass. Το σημείο συνάντησης της μουσικής παράδοσης με σύγχρονα μουσικά ιδιώματα είναι το πεδίο στο οποίο δρα και η μουσικός Μάρθα Μαυροειδή. Οι συνεργασίες της με συνθέτες και σχήματα σύγχρονης μουσικής, αλλά και η μακρόχρονη ενασχόλησή της με τις μουσικές παραδόσεις της Ελλάδας και των Βαλκανίων συνθέτουν την ιδιαίτερη μουσική της προσωπικότητα.
 

Στη συνάντησή τους στη σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, οι μουσικοί συνδυάζουν τις προσωπικές τους ιδιοσυγκρασίες, και αναζητούν το έδαφος μιας νέας Βαλκανικής μουσικής, αντλώντας από την παράδοση και την φαντασία.
 
 
Stian Carstensen: ακορντεόν, banjo, καβάλ
Μάρθα Μαυροειδή: ηλεκτρική λάφτα, σάζι, φωνή
Γιώργος Βεντουρής: κοντραμπάσο
Κώστας Αναστασιάδης: τύμπανα, τάμπλα