Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Παρασκευάς Παπαδόπουλος: Έκθεση στην Art Zone 42

Παρασκευάς Παπαδόπουλος: Έκθεση στην Art Zone 42

Η Art Zone 42 παρουσιάζει τη δεύτερη ατομική έκθεση του Παρασκευά Παπαδόπουλου με τίτλο "Ενδόμυχα" από την Τρίτη ...

18 Δεκεμβρίου 2012.


Το έργο του Παρασκευά Παπαδόπουλου στο σύνολό του εκφράζει τις βαθύτερες ανάγκες της ανθρώπινης ύπαρξης. Επικεντρώνεται στην ανάδειξη του ανθρώπου ως έννοια, δίνοντας έμφαση στον ψυχισμό του.
Στην παρούσα έκθεση με θεματική γύρω από την διερεύνηση της ουσίας του ατόμου, η ανθρώπινη παρούσια πρωταγωνιστεί άλλοτε ως μονάδα και άλλοτε ως μέρος ζεύγους ή ομάδας. Οι φιγούρες του, διαχρονικές και μυστήριες, είναι φιλοτεχνημένες με έντονες πινελιές, δίχως λεπτομέρειες και διακριτά χαρακτηριστικά. Η εξπρεσιονιστική μέθοδος με την οποία απλώνει τα χρώματά του και παρουσιάζει τις μορφές του, δίνει την αίσθηση ότι οι ίδιες εξωτερικεύουν την ψυχική τους κατάσταση και μοιράζονται τον συναισθηματικό τους κόσμο. Αποζητούν την επαφή και μοιάζουν να στοχάζονται. Δεσπόζουν στο φόντο, ενώ περιβάλλονται από έναν χώρο αόριστο που αποτελεί αρμονική συνέχεια των σωμάτων τους. Ο χώρος αυτός, έντονος χρωματικά και συχνά αποδοσμένος με ισχυρές κάθετες και διαγωνίους, μαρτυρά μια υπόνοια ύλης, στην οποία μετουσιώνεται το άχρονο της κατάστασης.

 

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

 


O Παρασκευάς Παπαδόπουλος, μικρασιατικής καταγωγής, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962 και ασχολείται με τη ζωγραφική από μικρή ηλικία. Στα έργα του, αποφεύγοντας να εγκλωβίσει τις σκέψεις του στο αντικείμενο, εκφράζει τα βαθύτερα συναισθήματα που προκαλούνται από αυτό. Με συνεργό τα πινέλα και επιρροές της σύγχρονης πραγματικότητας δημιουργεί τη χρωματική γραμμή των ονείρων και των εξωτερικών βιωμάτων του, αποδίδοντας την ένταση ή την αρμονία τους, αποκαλύπτοντας το αληθινό πρόσωπό τους. Μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιήσει μια ατομική έκθεση και έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις. Έργο του κοσμούν ιδιωτικές συλλογές.
 

Σχετικές ειδήσεις
Έκθεση του Ιάσονα Βενετσανόπουλου στην Image Gallery
23.01.2017 11:48
O Ιάσονας Βενετσανόπουλος παρουσιάζει στην Image Gallery τη δεύτερη ατομική του έκθεση με τίτλο “There is another world, but it is inside this one” σε επιμέλεια της ιστορικού τέχνης, Ματίνας Χαραλάμπη.
Η Πόλη των Βράχων: έκθεση του Νίκου Παπαδόπουλου στη γκαλερί ΑΔ
01.11.2016 17:22
Την Τετάρτη 9 Νοεμβίου 2016 στις 20:00 εγκαινιάζεται η ατομική έκθεση του Νίκου Παπαδόπουλου με τίτλο «Η Πόλη των Βράχων» στην γκαλερί ΑΔ.
ΜΑΖΕΙ ή ΠΟΤΕ=ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ: έκθεση της Έλλης Γρίβα στη γκαλερί Art Zone 42
26.09.2016 16:29
Η γκαλερί ART ZONE 42 έχει την ιδιαίτερη χαρά να παρουσιάσει στο κοινό την 16η ατομική έκθεση ζωγραφικής, ποίησης, installation, performance και βιβλίου της εικαστικού Έλλης Γρίβα, από τις 11 Οκτωβρίου έως τις 29 Οκτωβρίου, με τίτλο: MAZEI Ή ΠΟΤΕ = ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ. Τα εγκαίνια της έκθεσης είναι την Τρίτη 11 Οκτωβρίου στις 7:30μμ.
On Faces - Πορτρέτα Ενστίκτων: Έκθεση του Χαράλαμπου Κατσατσίδη στην γκαλερί Art Zone 42
10.06.2016 14:19
Την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016 στις 8.00 μ.μ., η γκαλερί Art Zone 42 παρουσιάζει την ατομική έκθεση ‘On Faces - Πορτρέτα Ενστίκτων’ του ζωγράφου Χαράλαμπου Κατσατσίδη.
Ταξίδι: η δεύτερη ατομική έκθεση του Μίμη Πλέσσα στη γκαλερί Έρση
08.03.2016 16:25
Η Γκαλερί Έρση την Τρίτη 22 Μαρτίου 2016 και ώρα 19:30 παρουσιάζει τη δεύτερη ατομική έκθεση Ζωγραφικής του Μίμη Πλέσσα με τίτλο «Ταξίδι».