Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Κήποι - gardens: μουσική performance στο Six Dogs

Κήποι - gardens: μουσική performance στο Six Dogs

Η μουσική performance “κήποι/gardens” είναι το αποτέλεσμα μιας δημιουργικής διαδικασίας που ολοκληρώθηκε σε τρία

στάδια. Παρόλο που φαίνεται ότι η μουσική έχει τον πρωτεύοντα ρόλο, αυτό που αποτέλεσε το πρώτο ψήγμα ήταν τα λόγια, οι λέξεις, οι στίχοι. Μια μικρή συλλογή από έμμετρα και ελεύθερα στιχουργήματα που αργότερα διανθίστηκαν με αντίστοιχα αγγλόφωνα αποτέλεσαν το πρώτο εκφραστικό στάδιο με δεύτερο τη μουσική και τρίτο την εικόνα.

 

Η performance διαρκεί 40 μόνο λεπτά και ερμηνεύεται από 2 άτομα: Τον Γιώργο Στεφανακίδη (συνθέτης, ιδρυτής των Chromatic Sequence) και την Εβελίνα Αραπίδη (ηθοποιός, performer).

 

Οι δυο τους χτίζουν σιγά σιγά ένα σουρρεαλιστικό τοπίο που περνάει από τον σχεδόν unplugged ήχο και τη μελωδία στην παραμόρφωση και το dubstep έχοντας ως άξονες την ορμητική κατάδυση στην πηγή του “είναι” και το τρίτο (εικονικό) πρόσωπο της σκηνής που ξεπηδά από το video και μοιάζει να κατευθύνει την πορεία της παράστασης.

 

Το όνομα “κήποι” δεν είναι τυχαίο. Χωρίς να αποκλείει τη σημασία που στιγματίζει η αυτονόητη ερμηνεία του θα μπορούσε να είναι ακόμα και ακρωνύμιο. Ή οι χαμένοι μας προορισμοί ή οι τόποι που θυμόμαστε χωρίς να ξέρουμε αν τους έχουμε επισκεφθεί ή δεν πρόκειται να τους δούμε ποτέ. Ή κάτι που απλά είναι.


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ


Γιώργος Στεφανακίδης | concept, σύνθεση , στίχοι, live music performing
Εβελίνα Αραπίδη | ερμηνεία, performing act
Αποστόλης Αγρογιάννης | κάμερα, μοντάζ


 

Σχετικές ειδήσεις
Η Sissi Rada live με νέο album στο Six Dogs
08.12.2016 17:21
H Sissi Rada έρχεται στο Six Dogs με χριστουγεννιάτικη διάθεση, παρέα με τετραμελή μπάντα για να παρουσιάσει τον πρώτο της δίσκο “Pragma“, με special guest τον Φοίβο Δεληβοριά.
Οι Next Step Quintet σε ένα αφιέρωμα στους Radiohead στο Gazarte
23.11.2016 16:52
Mε φρέσκο ήχο και πάθος για τη μουσική θεωρούνται από πολλούς ως η πιο "hot jazz μπάντα". Η μουσική τους αντανακλά εμφανώς όλη την γκάμα των αναφορών-επιρροών τους. Το αποτέλεσμα είναι, με γοητευτικό τρόπο, προκλητικό.
Με δύο χορδές, στο σούρουπο: Μικρού μήκους συναυλία στο Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ
14.04.2016 15:51
Η Χριστίνα Μαξούρη, συνεχίζοντας να ερευνά την a cappella ερμηνεία και η Σοφία Ευκλείδου, κινούμενη αριστοτεχνικά μεταξύ κλασικής και παραδοσιακής μουσικής, συνυπάρχουν σε μια εσωστρεφή και ενίοτε σιωπηλή ατμόσφαιρα, και μας καλούν σε μια οικεία μουσική αφήγηση, προλογίζοντας μουσικά, τη Μεγάλη Εβδομάδα.
Οι Next Step Quintet live στο Κελάρι ATHENAEUM
15.03.2016 12:36
Οι Next Step Quintet, με φρέσκο ήχο και πάθος για τη μουσική θεωρούνται από πολλούς ως η πιο «hot jazz μπάντα» της ολοένα αναπτυσσόμενης ελληνικής jazz σκηνής. Η μουσική τους αντανακλά εμφανώς όλη τη γκάμα των αναφορών – επιρροών τους. Το αποτέλεσμα είναι, με γοητευτικό τρόπο, προκλητικό. 
Rousilvo - Ηχόδραμα σαν ιστορία, του Κώστα Θεοδώρου στη Στέγη
23.02.2016 14:59
Ο μουσικοσυνθέτης Κώστας Θεοδώρου –επίσης γνωστός ως Dine Doneff– αποτελεί μια ιδιαίτερη παρουσία στο χώρο της σύγχρονης βαλκανικής σκηνής. Το έργο του, Rousilvo, που θα παρουσιαστεί στις 9 και 10 Μαρτίου στη Μικρή Σκηνή της Στέγης, είναι το αποτέλεσμα μιας μακρόχρονης συνθετικής διαδικασίας και συγκομιδής προσωπικών, και όχι μόνο, βιωμάτων.