Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016

Ράνια Ράγκου - Noble lies: Έκθεση στη γκαλερί TinT

Ράνια Ράγκου - Noble lies: Έκθεση στη γκαλερί TinT

H έκθεση της Ράνιας Ράγκου με τίτλο «Noble lies» στη γκαλερί TinT

… συνεχίζεται μέχρι το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012.


Η Ράνια Ράγκου ανέπτυξε στον εκθεσιακό χώρο της TinT μια ενιαία εγκατάσταση, δημιουργώντας ένα «δωμάτιο συνύπαρξης του ασυνείδητου με το συνειδητό», μέσα από την εκτεταμένη και διευρυμένη  χρήση ζωγραφικής, κολάζ, κατασκευών και  επεξεργασμένης φωτογραφίας.


Η Ιστορικός Τέχνης Τ. Βλαχομήτρου σημειώνει για αυτή την ενότητα δουλειάς της εικαστικού:
 «Η Ράνια Ράγκου δημιουργεί εικόνες σαν παζλ, υπό την επιρροή του ευρωπαϊκού κινηματογράφου και της λογοτεχνίας. Οι εικόνες της είναι παρμένες από το παρελθόν και το παρόν και καταδεικνύουν την προσπάθειά της να ανιχνεύσει τον κοινό τόπο που τα συνδέει. Χρησιμοποιεί συχνά την επανάληψη και μεταχειρίζεται τις εικόνες της με διαφορετικό τρόπο κάθε φορά, ώστε να δημιουργεί διαφορετικές αναγνώσεις. Η αλλαγή, και ο φόβος που αυτή εμπεριέχει, καθώς και η επαναληπτικότητα, είναι κυρίαρχα στοιχεία στο έργο της, ενώ οι προβληματισμοί της αφορούν το κατά πόσο το παρόν είναι πράγματι κάτι νέο ή μήπως απλά μία επανάληψη του παρελθόντος, κάτι παλιό σε να «συσκευασία». Και με αυτή τη ματιά, μήπως τελικά και το μέλλον έχει ήδη προκαθοριστεί και είναι ένα «ευγενές ψέμα»;

Σχετικές ειδήσεις
Το βιβλίο χωρίς εικόνες - B. J. Novak
25.01.2016 11:17
Από τις εκδόσεις Διόπτρα κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο με τίτλο, Το βιβλίο χωρίς εικόνες του B. J. Novak.
«Toy Stories» και χριστουγεννιάτικα εκπαιδευτικά προγράμματα στον Ελληνικό Κόσμο!
24.12.2015 14:38
Η έκθεση σπάνιων παιχνιδιών που λάτρεψαν μικροί και μεγάλοι «Toy Stories» συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά με παράλληλα χριστουγεννιάτικα προγράμματα και νέα παιχνίδια στον «Ελληνικό Κόσμο».
Εκδηλώσεις για παιδιά από τις εκδόσεις Μεταίχμιο
10.12.2015 10:21
Οι εκδόσεις Μεταίχμιο προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε 2 γιορτινές εκδηλώσεις τη Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου και την Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2015
Εκπαιδευτικά προγράμματα Δεκεμβρίου στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
04.12.2015 12:40
Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης γίνεται απόλυτος προορισμός και φέτος για τα παιδιά από 2-12 ετών… Κάθε Σαββατοκύριακο του Δεκεμβρίου 2015, παιδιά και γονείς γνωρίζουν το συναρπαστικό κόσμο του Μουσείου μέσα από διαδραστικές ξεναγήσεις, εικαστικά εργαστήρια, θέατρο και μουσική!
Διαφορετικές διακοπές με μοναδικές ζωγραφιές από διάφορες χώρες στο Μουσείο Παιδικής Τέχνης
23.11.2015 17:13
Πειραματιστείτε με διάφορα υλικά και τεχνικές ζωγραφικής με αφορμή τη νέα έκθεση του Μουσείου Παιδικής Τέχνης «Μόνος ή Μοναδικός; διαφορετικότητα & ρατσισμός» και δημιουργείστε τη δική σας μοναδική ζωγραφιά.