Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016

Ράνια Ράγκου - Noble lies: Έκθεση στη γκαλερί TinT

Ράνια Ράγκου - Noble lies: Έκθεση στη γκαλερί TinT

H έκθεση της Ράνιας Ράγκου με τίτλο «Noble lies» στη γκαλερί TinT

… συνεχίζεται μέχρι το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012.


Η Ράνια Ράγκου ανέπτυξε στον εκθεσιακό χώρο της TinT μια ενιαία εγκατάσταση, δημιουργώντας ένα «δωμάτιο συνύπαρξης του ασυνείδητου με το συνειδητό», μέσα από την εκτεταμένη και διευρυμένη  χρήση ζωγραφικής, κολάζ, κατασκευών και  επεξεργασμένης φωτογραφίας.


Η Ιστορικός Τέχνης Τ. Βλαχομήτρου σημειώνει για αυτή την ενότητα δουλειάς της εικαστικού:
 «Η Ράνια Ράγκου δημιουργεί εικόνες σαν παζλ, υπό την επιρροή του ευρωπαϊκού κινηματογράφου και της λογοτεχνίας. Οι εικόνες της είναι παρμένες από το παρελθόν και το παρόν και καταδεικνύουν την προσπάθειά της να ανιχνεύσει τον κοινό τόπο που τα συνδέει. Χρησιμοποιεί συχνά την επανάληψη και μεταχειρίζεται τις εικόνες της με διαφορετικό τρόπο κάθε φορά, ώστε να δημιουργεί διαφορετικές αναγνώσεις. Η αλλαγή, και ο φόβος που αυτή εμπεριέχει, καθώς και η επαναληπτικότητα, είναι κυρίαρχα στοιχεία στο έργο της, ενώ οι προβληματισμοί της αφορούν το κατά πόσο το παρόν είναι πράγματι κάτι νέο ή μήπως απλά μία επανάληψη του παρελθόντος, κάτι παλιό σε να «συσκευασία». Και με αυτή τη ματιά, μήπως τελικά και το μέλλον έχει ήδη προκαθοριστεί και είναι ένα «ευγενές ψέμα»;

Σχετικές ειδήσεις
Έκθεση παλιών παιχνιδιών στον Πολυχώρο Άγκυρα
30.11.2016 13:12
Ο Πολυχώρος Άγκυρα από το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου, παρουσιάζει μια έκθεση παλιού και σπάνιου παιχνιδιού από τη συλλογή του Βασίλη Κούλογλου.
Η Σάσα Βούλγαρη δημιουργεί ιστορίες με αφορμή την έκθεση του Τελλόγλειου στην Αθήνα
25.11.2016 12:30
Η Σάσα Βούλγαρη συνεχίζει τις αφηγήσεις με τίτλο Ιστορίες με χρώματα αρμονικά, αυτή τη φορά με αφορμή την έκθεση "Η σπουδαία συλλογή του Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών Α.Π.Θ. Στην Αθήνα. Η πρώτη της παρουσίαση", που παρουσιάζεται στο Ίδρυμα Θεοχαράκη.
Πινόκιο-ένα διαφορετικό αγόρι, από τον κουκλοθίασο Redicolo στην Θεσσαλονίκη!
07.11.2016 15:58
Η παιδική παράσταση Πινόκιο-ένα διαφορετικό αγόρι, ανεβαίνει από τον κουκλοθίασο Redicolo στο θέατρο Αμαλία-Εταιρότητα στη Θεσσαλονίκη.
Το βιβλίο χωρίς εικόνες - B. J. Novak
25.01.2016 11:17
Από τις εκδόσεις Διόπτρα κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο με τίτλο, Το βιβλίο χωρίς εικόνες του B. J. Novak.
«Toy Stories» και χριστουγεννιάτικα εκπαιδευτικά προγράμματα στον Ελληνικό Κόσμο!
24.12.2015 14:38
Η έκθεση σπάνιων παιχνιδιών που λάτρεψαν μικροί και μεγάλοι «Toy Stories» συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά με παράλληλα χριστουγεννιάτικα προγράμματα και νέα παιχνίδια στον «Ελληνικό Κόσμο».