Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Παρασκευή στις 3: Συναυλίες στη Βιβλιοθήκη: Αργυρού Εβελίνα

Παρασκευή στις 3: Συναυλίες στη Βιβλιοθήκη: Αργυρού Εβελίνα

Η Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη παρουσιάζει συναυλία μουσικής δωματίου με την Εβελίνα Αργυρού στο πιάνο από το Εθνικό …

Ωδείο Νέας Σμύρνης την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου στις 15.00.
 

Η συναυλία εντάσσεται στον κύκλο συναυλιών Παρασκευή στις 3: Συναυλίες στη Βιβλιοθήκη, τον νεό θεσμό,  όπου, στο πλαίσιο της συνεργασίας της με τα Ωδεία, η Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος "Λίλιαν Βουδούρη" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών φιλοξενεί μικρές συναυλίες τελειόφοιτων Ωδείων στην Αίθουσα Διδασκαλίας με ελεύθερη είσοδο.

 

Εβελίνα Αργυρού (πιάνο)
Φωνητικό Σύνολο Εθνικού Ωδείου Νέας Σμύρνης
Εθνικό Ωδείο Νέας Σμύρνης

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


Bach, J.S.: Τοκκάτα και Φούγκα σε Μι ελάσσονα B.W.V. 911
Beethoven, L.V.: Σονάτα για πιάνο No. 26 σε Μι ύφεση, Op. 81α «Ο αποχαιρετισμός»
Chopin, Fr.: Scherzo No. 3, op. 39

Εβελίνα Αργυρού (πιάνο)


Διδασκαλία, Διεύθυνση: Ελένη Καραβούζη
Seiber, Matyas: There was an old man in a tree
Αντωνίου , Θ. : "Ύπνε" Χορικό από τον Φιλοκτήτη του Σοφοκλή
Νέγρικο Spiritual: Swing low, swing chariot

Φωνητικό Σύνολο Εθνικού Ωδείου Νέας Σμύρνης

 


Βιογραφικό σημείωμα
Αργυρού Εβελίνα


Η Εβελίνα γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπουδάζει πιάνο στο Εθνικό Ωδείο με  την  Σοφία Ντούσια.  Από πολύ μικρή ηλικία έδειξε αγάπη και έφεση για  την μουσική . Ξεκίνησε τις σπουδές πιάνου σε ηλικία έξη ετών και σύντομα έδειξε τον ταλέντο της, τόσο στις συναυλίες που λάμβανε μέρος, ερμηνεύοντας  άψογα και με ευαισθησία το κάθε έργο του προγράμματος της,   όσο και στις εξετάσεις στις οποίες αποσπούσε  πάντα διακρίσεις. Σήμερα βρίσκεται στην τάξη διπλώματος.  Τα τελευταία χρόνια παράλληλα με το πιάνο, άρχισε  σπουδές  τσέλου, στο οποίο έχει φθάσει στην Μέση σχολή. Συμμετείχε για πολλά χρόνια τόσο στην Παιδική, όσο και στην μικτή χορωδία , στα μουσικά σύνολα και στην μικρή ορχήστρα εγχόρδων του Εθνικού Ωδείου Νέας Σμύρνης, παίρνοντας μέρος στις διάφορες συναυλίες του Ωδείου. Έχει πάρει μέρος στην συναυλία ταλαντούχων σπουδαστών του Εθνικού Ωδείου στην αίθουσα  του Μουσείου Μπενάκη , σε συναυλίες μουσικής δωματίου αλλά και σε πολλές άλλες συναυλίες τόσο σαν πιανίστα, όσο και σαν τσελίστα. Παρακολούθησε  μαθήματα και σεμινάρια πιάνου με τους Κωνσταντίν Γκάνεφ, Δημήτρη Τουφεξή, Ναταλία Μιχαηλίδου και  David Lively. Είναι μαθήτρια της Γ τάξης στο 4ο  Λύκειο Νέας Σμύρνης.

 

Επόμενες Προγραμματισμένες Συναυλίες του Κύκλου
14/12  Κλασικό Ωδείο Χολαργού
21/12  Ωδείο Κλασικής και Σύγχρονης Μουσικής

Για να προγραμματίσετε συναυλία για την περίοδο Ιανουάριος-Ιούνιος 2013, μπορείτε να επικοινωνείτε με τον κ. Χαρκιολάκη (210 7282133).
Οι διαθέσιμες ημερομηνίες είναι: 25/1, 1/2, 8/2, 15/2, 22/2, 1/3, 8/3, 22/3. 29/3, 5/4, 12/4, 19/4, 17/5, 24/5, 31/5, 7/6, 14/6.
 

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Νότες και λέξεις για μικρούς και μεγάλους στη Μουσική Βιβλιοθήκη
16.06.2016 15:42
Την Τρίτη 21 Ιουνίου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής, η Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών υποδέχεται μικρούς και μεγάλους σε μια μουσικοχορευτική εκδήλωση-δρώμενο που θα εξελίσσεται στους χώρους της,
Ο Κωστής Μαραβέγιας για τρεις συναυλίες στον Κήπο του Μεγάρου
13.06.2016 13:41
Tα εισιτήρια για τις δύο πρώτες συναυλίες εξαντλήθηκαν μέσα σε λίγες ημέρες και έτσι ο Κωστής Μαραβέγιας θα δώσει και τρίτη συναυλία, την Κυριακή 26 Ιουνίου!
Καλοκαίρι 2016 με μουσική στον Κήπο του Μεγάρου
01.06.2016 12:39
Το Μέγαρο ανανεώνει και φέτος το καθιερωμένο ραντεβού του με το κοινό στον πιο μουσικό Κήπο της Αθήνας, με μια σειρά πολυαναμενόμενων συναυλιών από καταξιωμένους καλλιτέχνες, ορχήστρες και χορωδίες που θα δώσουν έναν διαφορετικό τόνο στις καλοκαιρινές βραδιές της πόλης αλλά και στις φθινοπωρινές μας νύχτες, αφού το πρόγραμμα συνεχίζεται και τον Σεπτέμβριο, με εκπλήξεις και συναυλίες κλασικής μουσικής.
Εκδήλωση για τη Γιορτή της Μουσικής 2016 στη Μουσική Βιβλιοθήκη
26.05.2016 11:45
Η Μουσική Βιβλιοθήκη μας προσκαλεί σε μια εκδήλωση με αφορμή την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής, με τίτλο Νότες και λέξεις, για μικρούς και μεγάλους.
Η ΚΟΑ για τέσσερις συναυλίες στο Μουσείο Μπενάκη
15.03.2016 15:59
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, μετά τη συναυλία που έδωσε (στις 7/12) στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, επιστρέφει με το φετινό θεματικό της κύκλο μουσικής δωματίου «Μουσικοί περίπατοι στα μουσεία» στο Μουσείο Μπενάκη, συνεχίζοντας τη πολυετή τους συνεργασία.