Το Θέατρο Σημείο φιλοξενεί την παράσταση με τίτλο «Χιόνι» σε κείμενο και σκηνοθεσία Μιχάλη Παλίλη

… Η παράσταση κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012 και ανεβαίνει στη “Σκηνή lab” του Θεάτρου

«… όλο αυτό που ονομάζεις Κόσμο. Άθλιες σχέσεις, μέτριες ζωές. Υποταγή. Κράτος, αστυνομία, θρησκεία, τηλεοράσεις, κανάλια, περιοδικά, εφημερίδες, ειδήσεις, ψευτιά, Τρίτος Κόσμος, οικονομία, μετανάστευση, βία, σεξ, όχι αγάπη ή έρωτας, τσόντες, όχι μέλλον, μετέωροι άνθρωποι, όχι παρελθόν, όχι μέλλον. Επιθυμίες, απορρίψεις, προσμονές, υποχρεώσεις, εκπλήξεις, ματαιότητες, δοξασίες, ιδεολογίες, φιλοσοφίες, απόψεις, γνώμες, θεωρίες. Καρκίνοι, Πάρκινσον, Αλτσχάϊμερ, Aids, κακοποιήσεις, καταθλίψεις, συμπλέγματα, νευρώσεις, ψυχώσεις… Και μη μου πεις πως μπορούν να με βοηθήσουν ειδικοί. Ο κόσμος μας είναι γεμάτος «ειδικούς». Γιατροί όλων των ειδικοτήτων: ψυχολόγοι, ψυχίατροι, ψυχοθεραπευτές, ομοιοπαθητικοί, εναλλακτικές θεραπείες, γιόγκα, τάι τσι, ρέικι, πιλάτες, μασάζ, αρωματοθεραπεία, υδροθεραπεία, βοτανοθεραπεία, ρεφλεξολογία, ιριδοθεραπεία… Εμένα, όμως, θα μου αρκούσε ένα χάδι στον αυχένα και νομίζω ότι – ίσως, για μια στιγμή, ομολογώ – θα αισθανόμουν εντάξει.»

Με διεισδυτικό ύφος, ο Μιχάλης Παλίλης προσκαλεί τους θεατές σε μια απρόβλεπτη επίσκεψη σε μια «συνηθισμένη» οικογενειακή συγκέντρωση, σε μια ανατομία του σύγχρονου οικογενειακού και κοινωνικού τοπίου. Με όχημα την έκπληξη, τις συνεχείς ανατροπές και το πολιτικό βλέμμα, οι θεατές εισέρχονται στον κόσμο της ιδιαίτερης αυτής οικογενειακής συνάντησης, και του σύγχρονου πολιτισμού… Η οικογένεια του έργου δειπνεί κάθε χρόνο τη συγκεκριμένη μέρα, μέσα στο καταχείμωνο, με σκοπό να τιμήσει την επέτειο του θανάτου ενός μέλους της, του τετράχρονου γιου. Το ιδιαίτερο αυτό μνημόσυνο, όμως, φέτος δε θα είναι όπως κάθε χρονιά. Μια βαλίτσα που εμφανίζεται στο οικογενειακό τραπέζι θα οδηγήσει σε αποκαλύψεις καταλυτικές και θα πυροδοτήσει καταστάσεις που θα αλλάξουν ριζικά όχι μόνο τη ζωή των μελών της οικογένειας, αλλά και των επιβατών της τελευταίας διαδρομής του μετρό…  
Βιογραφικό σημείωμα συγγραφέα

Ο Μιχάλης Παλίλης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Παρακολούθησε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα  σπουδών του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ.: «Θεατρική παράσταση: ιστορία, θεωρία και πρακτική – ειδίκευση στην Υποκριτική». Παρακολούθησε σεμινάρια υποκριτικής, μουσικής και κίνησης μεταξύ άλλων με τους : Μ. Μαρμαρινό , Anna Helena Mc Lean, Alison Hodge, J.Strasberg. Συμμετείχε ως ηθοποιός και ως σκηνοθέτης σε παραστάσεις κεντρικών θεάτρων της Αθήνας, με πιο πρόσφατη σκηνοθεσία αυτή του έργου «Κόντρα στη Δημοκρατία» του Εστέβα Σολέρ. Έχει γράψει τρία έργα και έχει υπογράψει τη δραματουργική επεξεργασία δύο παραστάσεων. Το «Χιόνι» είναι το δεύτερο έργο του που ανεβαίνει σε θεατρική σκηνή.

Ταυτότητα της παράστασης
Κείμενο /  Σκηνοθεσία: Μιχάλης Παλίλης
Κοστούμια:  Σόνια Μπλουμ
Σκηνογραφική επιμέλεια: Μιχάλης Παλίλης
Φωτισμοί  Σοφία Αλεξιάδου
Φωτογραφίες: Χρήστος Σταύρος Βλαχάκης
   

Παίζουν (με αλφαβητική σειρά):
Δημήτρης Γκουτζαμάνης, Ντέπυ Πάγκα, Νίκος Παντελίδης, Βάσια Πασπάλη