Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης παρουσιάζει από το χοροθέατρο Ομάδα Πέντε, την παράσταση “Εγχειρίδιο Χρήσης για Ένα Τραπέζι, μία Καρέκλα, …

Πέντε Κούκλες και Μισίνα” της Χλόης Μελίδου και της Ρούλας Κλεοβούλου και την παράσταση “Mary’s Song” της Ρούλας Κλεοβούλου την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου και το Σάββατο 1η Δεκεμβρίου 2012, στις 20:30.

Το Χοροθέατρο Ομάδα Πέντε από την Κύπρο ταξιδεύει στην Αθήνα και παρουσιάζει σε δύο παραστάσεις, τα έργα του «Εγχειρίδιο Χρήσης για Ένα Τραπέζι, μία Καρέκλα, Πέντε Κούκλες και Μισίνα» (2004) των Χλόης Μελίδου και Ρούλας Κλεοβούλου (διάρκεια 35’) και “Mary’s Song” (2006) της Ρούλας Κλεοβούλου (διάρκεια 35’) που αποτελούν δύο από τις πιο σημαντικές στιγμές της Ομάδας κατά την πρώτη δεκαετία της πορείας της. Στο Θέατρο του ΙΜΚ, την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου και το Σάββατο 1η Δεκεμβρίου στις 20:30.

• “Εγχειρίδιο Χρήσης για Ένα Τραπέζι, μία Καρέκλα, Πέντε Κούκλες και Μισίνα”  της Χλόης Μελίδου και της Ρούλας Κλεοβούλου

Πρόκειται για ένα ντουέτο που αποτελείται από δύο σόλι, τα οποία οι δύο χορογράφοι δημιούργησαν η μία για την άλλη. Προσωπικές στιγμές δύο γυναικών που δρουν και αντιδρούν …σχολιάζοντας κοινωνικά πρότυπα. Το έργο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Πλατφόρμα Χορού Κύπρου το 2004. Διάρκεια: 35’

Φωτισμοί: Παναγιώτης Μανούσης

Χορεύουν: Χλόη Μελίδου και Ρούλα Κλεοβούλου

• “Mary’s Song” της Ρούλας ΚλεοβούλουΦωτισμοί: Παναγιώτης Μανούσης
Χορεύει: Χλόη Μελίδου

Ένα χοροθεατρικό έργο που συνδυάζει το λόγο και  την κίνηση, εμπνευσμένο  από  κείμενα της Sylvia Plath. Το έργο παρουσιάστηκε στην Πλατφόρμα  Σύγχρονου Χορού Κύπρου 2006, και στο F.I.T.A Festival στο Λονδίνο το 2009.  Διάρκεια: 35′

Το  Χοροθέατρο Ομάδα Πέντε ιδρύθηκε το 1999. Έχει στο ενεργητικό του 23 έργα, με τακτικές συμμετοχές στην Πλατφόρμα σύγχρονου χορού Κύπρου, στο καλοκαιρινό site specific Φεστιβάλ Χορού στη Λεμεσό, στο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ χορού, αλλά και με ανεξάρτητες παραγωγές. Έργα των δύο χορογράφων της Ομάδας έχουν παρουσιαστεί στο Λονδίνο (2009), στο Παρίσι (2008, 2009), και στην Αθήνα (2011).

Το Χοροθέατρο Ομάδα Πέντε είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Στέγης Σύγχρονου Χορού Λεμεσού (2007)  όπως και της ΝΕΑΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΟΜΑΔΩΝ ΧΟΡΟΥ ΧΟΡΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΧΟΡΟΓΡΑΦΩΝ ΚΥΠΡΟΥ (2004). Βασικοί συντελεστές της Ομάδας από την ίδρυση της είναι η Ρούλα Κλεοβούλου και η Χλόη Μελίδου.

Με την Υποστήριξη:
Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού
Ε.Θ.Α.Λ
Συνεργατικό Ταμιευτήριο Λεμεσού
Αντρέας Νεοκλέους και Σια Λ.Τ.Δ
Δήμος Λεμεσού

ΠΡΟΣΟΧΗ: Στάθμευση στο εμπορικό κέντρο athensheart
Οι  θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ δικαιούνται δωρεάν στάθμευση στο Parking του εμπορικού κέντρου Athens Heart από Δευ. έως Σάββ. από τις  08:00 – 22:00.
Από τις 22:00 έως τη 01:00 η χρέωση είναι 2,5€ και 1€ για κάθε επιπλέον ώρα στάθμευσης μετά από τη 01:01.
Τις Κυριακές οι θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ θα επιβαρύνονται  με 2,5€ για χρήση του parking από τις 10.00  έως 01.00. Από τις 01.01πμ  θα επιβαρύνεται με κόστος 1€ για κάθε επιπλέον ώρα.