Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Οι Gadjo Dilo, για μια βραδιά στη Nueva Trova

Οι Gadjo Dilo, για μια βραδιά στη Nueva Trova

Το συγκρότημα Gadjo Dilo, που ζωντανεύει τη manouche gupsy swing μουσική παράδοση,…

…  μέσα από μοναδικές εκτελέσεις κομματιών του θρυλικού κιθαρίστα Django Reinhardt, θα κάνει μια ζωντανή εμφάνιση στη Nueva Trova, την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012 στις 22.30.


H καλλιτεχνική και προσωπική πορεία αυτού του μοναδικού τσιγγάνου – που χαρακτηρίστηκε από πολύ νωρίς ως ιδιοφυϊα από ανεξαιρέτως, όλους τους σύγχρονούς του αλλά και τους μεταγενέστερους σημαντικότερους εκπροσώπους της jazz – εμπνέει με τη φλόγα της περιπέτειας τους πέντε Gadjo Dilo.


Εκείνοι, με τη σειρά τους απαντούν σε όσους θεωρούν ότι οι Έλληνες δεν είναι εξοικειωμένοι με αυτό το είδος μουσικής: "Θέλουμε να πιστεύουμε πως με τη μουσική που παίζουμε συμβάλουμε στην ομορφιά που τόσο έχουμε ανάγκη να δούμε γύρω μας. Αυτή η ανθρώπινη ανάγκη είναι μεγαλύτερη από την εξοικείωση. Άλλωστε η επιρροή αυτής της μουσικής στην Ελληνική μουσική των δεκαετιών 50'-60' είναι πολύ μεγάλη, με αποτέλεσμα να είναι οικείο άκουσμα για μας τους Έλληνες".


Μέσα από ιλιγγιώδεις αυτοσχεδιασμούς και ονειρικά ηχητικά τοπία, οι Gadjo Dilo μας μεταφέρουν τη μαγεία και τη μοναδική ποιητικότητα της τσιγγάνικης jazz παράδοσης. Επόμενος σταθμός τους το Nueva Trova, την Τετάρτη στις 28 Νοεμβρίου. Εκεί θα ακουστούν και διασκευές (μερικές από τα οποίες θα ακουστούν για πρώτη φορά) γνωστών και "κλασσικών" ελληνικών κομματιών μέσα από την "Gypsy" ματιά και αισθητική των Gadjo Dilo.

Σχετικές ειδήσεις
Ακύρωση - Gadjo Dilo live στο Roof Stage του Gazarte
10.10.2016 14:34
Oι Gadjo Dilo... ξαναχτυπούν! Επιστρέφουν για να μας ξεσηκώσουν όπως μόνο εκείνοι ξέρουν... Κάθε τους εμφάνιση στο GAZARTE είναι sold out και μία υπόσχεση για ένα live γεμάτο ρυθμό, χορό και θετική ενέργεια!
Οι Gadjo Dilo live στο Θέατρο Τεχνόπολις
24.08.2016 15:48
Οι μοναδικοί Gadjo Dilo, επιστρέφουν στο Θέατρο Τεχνόπολις την Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016 για ένα ακόμη live, που αναβιώνει μία άλλη εποχή και θα μας μείνει αξέχαστο!
Οι Gadjo Dilo επιστρέφουν στο Gazarte
04.07.2016 17:11
Κάθε τους εμφάνιση στο GAZΑRTE είναι sold out αποδεικνύοντας ότι... αυτό το live δεν το χορταίνουμε. Οι μοναδικοί Gadjo Dilo, επιστρέφουν στην πιο μαγική ταράτσα της πόλης για ένα ακόμη live, που αναβιώνει μία άλλη εποχή και θα μας μείνει αξέχαστο!
Οι Gadjo Dilo για μία και μοναδική παράσταση στο Fix Factory of Sound
18.04.2016 15:31
Την Παρασκευή 22 Απριλίου 2016 οι τρελοί μπαλαμοί Gadjo Dilo ανεβαίνουν στην σκηνή του Fix Factory of Sound με την πρωτότυπη μουσική φόρμα που οι ίδιοι ονομάζουν "Manouche De Grec".
Οι Gadjo Dilo για δύο live στο Σταυρό του Νότου Plus
06.04.2016 13:10

Οι Gadjo Dilo για δύο παραστάσεις στον Σταυρό του Νότου Plus. Σάββατο 16 και 23 Απριλίου οι τρελοί μπαλαμοί μας φέρνουν μνήμες και αρώματα του τόπου μας μέσα στο πολύχρωμο σύμπαν της gypsy jazz, την πρωτότυπη μουσική φόρμα που οι ίδιοι ονομάζουν "Manouche De Grec".