Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016

The Interrupters: Προβολή στο Exile Room

The Interrupters: Προβολή στο Exile Room

Το Exile Room στο Μοναστηράκι παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ «The Interrupters» του Steve James την Πέμπτη …

29/11 στις 21:00.

 

Αν ο πόλεμος των συμμοριών είναι κάτι που έχετε συνηθίσει να βλέπετε μόνο μέσα από ταινίες και τηλεοπτικές σειρές μυθοπλασίας, ετοιμαστείτε να αντιμετωπίσετε την ανατριχιαστική πραγματικότητα! Μόνο που αυτή τη φορά οι πρωταγωνιστές δεν είναι σκληροτράχηλοι αστυνομικοί και αδίστακτοι κακοποιοί αλλά κοινοί πολίτες – αφανείς ήρωες που έχουν θέσει σκοπό της ζωής τους να «διακόπτουν» εν τη γενέσει της την παράλογη βία που έχει μετατρέψει τους δρόμους του Σικάγο σε πεδίο μάχης.


Πρώην μέλη συμμοριών και οι ίδιοι, που έχουν αποφασίσει να αλλάξουν στρατόπεδο και να αφήσουν πίσω τους το σκοτεινό παρελθόν τους, οι «Interrupters» παρεμβαίνουν στις καθημερινές συμπλοκές με μοναδικά όπλα τις λέξεις και την ανεκτίμητη εμπειρία τους σε ανάλογες συνθήκες τρόμου. Μπορούν όμως να ανατρέψουν μία κατάσταση που έχει πάρει διαστάσεις ανεξέλεγκτης επιδημίας; Ακολουθώντας τους για έναν ολόκληρο χρόνο, ο σκηνοθέτης του αριστουργηματικού «Hoop Dreams», Steve James, περιπολεί μαζί τους τις κακόφημες γειτονιές και το αποτέλεσμα είναι ένα αστικό έπος που κάνει το «The Wire» να μοιάζει με ανώδυνο sitcom.


 
Με Ελληνικούς Υπότιτλους
 
Με την ευγενική υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα

Σχετικές ειδήσεις
Listen to Me Marlon, του Stevan Riley στο Exile Room
10.10.2016 15:24
Το Exile Room ξεκινά τη σεζόν με αφιέρωμα τον Οκτώβριο σε ένα Cinema legend, προβάλλοντας την ταίνια του Stevan Riley για τον Μάρλον Μπράντο, Listen to Me Marlon.
Αφιέρωμα στον σκηνοθέτη Sergio Oksman στο Exile Room
07.04.2016 14:05
Ο Ισπανο-Βραζιλιάνος σκηνοθέτης Sergio Oksman κάνει μια στάση στην Αθήνα και το Exile Room για ένα αφιέρωμα και ένα διήμερο εργαστήριο για το ιδιόμορφο μείγμα ντοκιμαντέρ και μυθοπλασίας που τόσο καλά ξέρει να μαγειρεύει!
Με τα μάτια ανοιχτά: αφιέρωμα στο ελληνικό ντοκιμαντέρ στην Τεχνόπολη
01.04.2016 10:18
Η Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ, το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων και το Exile Room, συνδιοργανώνουν για δεύτερη χρονιά στις 21- 24 Απριλίου 2016 αφιέρωμα στο ελληνικό ντοκιμαντέρ με τίτλο «Με τα μάτια ανοιχτά» στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, στο Γκάζι.
The Creeping Garden: Προβολή ντοκιμαντέρ στο Exile Room
23.02.2016 15:43
Την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016 θα προβληθεί στο Exile Room το ντοκιμαντέρ The Creeping Garden των Tim Grabham και Jasper Sharp.
Προβολή του ντοκιμαντέρ «Αλφόνς: Ένας μικρός Θεός στη Μαγνησία» στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Βόλου
04.12.2015 16:42
Το ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΟΜΙΛΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ σε συνεργασία με την Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ σας προσκαλεί στην προβολή του ντοκιμαντέρ «Αλφόνς: Ένας μικρός Θεός στη Μαγνησία» του Ηλία Γιαννακάκη τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015, στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν.& Σ. Τσαλαπάτα, στο Βόλο.