Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2017

The Interrupters: Προβολή στο Exile Room

The Interrupters: Προβολή στο Exile Room

Το Exile Room στο Μοναστηράκι παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ «The Interrupters» του Steve James την Πέμπτη …

29/11 στις 21:00.

 

Αν ο πόλεμος των συμμοριών είναι κάτι που έχετε συνηθίσει να βλέπετε μόνο μέσα από ταινίες και τηλεοπτικές σειρές μυθοπλασίας, ετοιμαστείτε να αντιμετωπίσετε την ανατριχιαστική πραγματικότητα! Μόνο που αυτή τη φορά οι πρωταγωνιστές δεν είναι σκληροτράχηλοι αστυνομικοί και αδίστακτοι κακοποιοί αλλά κοινοί πολίτες – αφανείς ήρωες που έχουν θέσει σκοπό της ζωής τους να «διακόπτουν» εν τη γενέσει της την παράλογη βία που έχει μετατρέψει τους δρόμους του Σικάγο σε πεδίο μάχης.


Πρώην μέλη συμμοριών και οι ίδιοι, που έχουν αποφασίσει να αλλάξουν στρατόπεδο και να αφήσουν πίσω τους το σκοτεινό παρελθόν τους, οι «Interrupters» παρεμβαίνουν στις καθημερινές συμπλοκές με μοναδικά όπλα τις λέξεις και την ανεκτίμητη εμπειρία τους σε ανάλογες συνθήκες τρόμου. Μπορούν όμως να ανατρέψουν μία κατάσταση που έχει πάρει διαστάσεις ανεξέλεγκτης επιδημίας; Ακολουθώντας τους για έναν ολόκληρο χρόνο, ο σκηνοθέτης του αριστουργηματικού «Hoop Dreams», Steve James, περιπολεί μαζί τους τις κακόφημες γειτονιές και το αποτέλεσμα είναι ένα αστικό έπος που κάνει το «The Wire» να μοιάζει με ανώδυνο sitcom.


 
Με Ελληνικούς Υπότιτλους
 
Με την ευγενική υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα

Σχετικές ειδήσεις
Το Exile Room αυτόν τον Φεβρουάριο μιλάει ισπανικά!
03.02.2017 17:01
Το Exile Room αναλαμβάνει να συστήσει τρεις ισπανόφωνες σκηνοθέτιδες μέσα από δύο μεγάλου μήκους ταινίες και ένα εργαστήριο πειραματικής εθνογραφίας.
16.01.2017 17:15
Το Exile Room παρουσιάζει ένα πρόγραμμα ντοκιμαντέρ που γιορτάζει το γυναικείο φύλο σε απρόσμενες εξισώσεις: ένα εργαστήριο-εισαγωγή στον κόσμο του ντοκιμαντέρ, ειδικά για έφηβα κορίτσια, και έξι ταινίες για τις υπέροχες εκείνες ηρωίδες της διπλανής πόρτας που ξεπέρασαν τον εαυτό τους και τις κοινωνικές συμβάσεις, χαράζοντας τον δικό τους δρόμο.
A Family Affair, του Tom Fassaert, στο Exile Room
21.11.2016 12:09
Το Exile Room στα πλαίσια των προβολών του Νοεμβρίου, παρουσιάζει την ταινία του Tom Fassaert, A Family Affair.
Ingrid Bergman, in Her Own Words, του Stig Björkman στο Exile Room
26.10.2016 17:14
To Exile Room συνεχίζει το αφιέρωμα στους κινηματογραφικούς θρύλους με μία ταινία για την Ingrid Bergman.
Αφιέρωμα στον σκηνοθέτη Sergio Oksman στο Exile Room
07.04.2016 14:05
Ο Ισπανο-Βραζιλιάνος σκηνοθέτης Sergio Oksman κάνει μια στάση στην Αθήνα και το Exile Room για ένα αφιέρωμα και ένα διήμερο εργαστήριο για το ιδιόμορφο μείγμα ντοκιμαντέρ και μυθοπλασίας που τόσο καλά ξέρει να μαγειρεύει!