Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Η καύση, του Στράτου Τζίτζη στο θέατρο Olvio

Η καύση, του Στράτου Τζίτζη στο θέατρο Olvio

Το θέατρο Olvio παρουσιάζει το έργο του Στράτου Τζίτζη με τίτλο «Η καύση», που αποτελεί μια μαύρη κωμωδία για έναν κόσμο υπό διάλυση…

… από την Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012,  κάθε Κυριακή-Τετάρτη στις 21.15.


Ο σκηνοθέτης του «Σώσε Με» και των «45m2», Στράτος Τζίτζης, διεκδικεί με το πρώτο του θεατρικό έργο, την «Καύση», και με μια ομάδα ταλαντούχων συντελεστών, το δικό του χώρο στον κόσμο του θεάτρου.


Λίγα λόγια για το έργο
Μια παρέα πέντε ατόμων μαζεύεται σε ένα σπίτι, όπου έχει πεθάνει ένας δικός τους. Ενώ το κέντρο της πόλης «καίγεται» από ταραχές, αυτοί - κλεισμένοι στο σπίτι - δε μπορούν να συμφωνήσουν για τον τρόπο ταφής του. Το πτώμα σαπίζει, όμως αυτοί επιμένουν στις διαφωνίες τους. Η ανικανότητά τους να επικοινωνήσουν κορυφώνεται με απρόοπτα αποτελέσματα…


Σκηνοθετικό Σημείωμα:
Η Καύση αποτελεί μια «κρυφή» αλληγορία πάνω στη σημερινή κρίση. Με αφορμή μια οριακή κατάσταση - τη διαχείριση ενός θανάτου - και με αρκετό χιούμορ, ερχόμαστε αντιμέτωποι με το «μεταπολιτευτικό» μας εαυτό στις διάφορες εκδοχές του, όπως αντιπροσωπεύονται από τα πέντε πρόσωπα του έργου.


Συντελεστές παράστασης:
Κείμενο - Σκηνοθεσία: Στράτος Τζίτζης
Σκηνικά - Κοστούμια: Ισμήνη Καρυωτάκη
Φωτισμοί: Κωστής Γκίκας
Μουσική:  Last Drive
Βοηθοί Σκηνοθέτη: Ελένη Σταμουλακάτου, Εύα Οικονόμου
Βοηθοί Σκηνικ.Κοστ: Έβελυν Τρύφων, Κατερίνα Χατζοπούλου
Φωτογραφίες: Νύσος Βασιλόπουλος


Ερμηνεύουν:  Γωγώ Μπρέμπου, Γιώργος Χρανιώτης, Νίκος Γεωργάκης, Ιωάννα Μαυρέα, Βασιλική Τρουφάκου


Βιογραφικά στοιχεία Στράτου Τζίτζη:
Ο Στράτος Τζίτζης γεννήθηκε στη Βέροια. Σπούδασε Οικονομικά, Πολιτικές Επιστήμες και Κινηματογράφο στην Αθήνα. Έως το 2001, γύρισε 3 ταινίες μικρού μήκους, μία τηλεταινία και 2 ταινίες μεγάλου μήκους, («Η Αγάπη είναι Ελέφαντας», «Σώσε με»). Το 2004 μετοίκισε στο Βερολίνο, όπου ασχολήθηκε με τον τομέα της φιλοσοφίας και έγραψε δύο εργασίες. Επέστρεψε στην Αθήνα το 2010 για την τρίτη του ταινία μεγάλου μήκους «45m2». Η «Καύση» είναι το πρώτο του θεατρικό.


Φιλμογραφία:
Ταινίες μεγάλου μήκους
«45m2» (βραβείο πρωτοεμφανιζόμενης ηθοποιού-Νύχτες Πρεμιέρας, καλύτερης ηθοποιού και βραβείο κοινού-διεθνές φεστιβάλ Κύπρου, καλύτερης ελληνικής ταινίας 2011-διεθνές φεστιβάλ Πάτρας, καλύτερου σεναρίου-φεστιβάλ ελληνικού κινηματογράφου στο Λονδίνο).
«ΣΩΣΕ ΜΕ» (κρατικό βραβείο α’ γυναικείου ρόλου 2001),
«Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ» (εισπρακτική επιτυχία, διανομή Σπέτζος 2000)


Ταινία μεσαίου μήκους
«ΚΕΡΑΙΕΣ», τηλεταινία ΕΡΤ, 1993, διάκριση νέων δημιουργών.


Ταινίες μικρού μήκους 
«ΣΤΑΚ», «ΜΩΡΟ ΜΟΥ», «ΕΝΟΣ ΛΕΠΤΟΥ ΣΙΓΗ» (βραβείο καλύτερης ταινίας μικρού μήκους).

Σχετικές ειδήσεις
Τι να σου πω Σουλτάνα μου, στο Θέατρο Olvio
15.11.2016 12:07
Συγκίνησε και γοήτευσε το κοινό η εξομολόγηση του Γ. Καλατζόπουλου, και μετά από τις 4 προγραμματισμένες παραστάσεις του Οκτωβρίου, συνεχίζεται στη σκηνή του OLVIO, από την Κυριακή 20/11/2016 για λίγες ακόμη παραστάσεις.
Το βασίλειο της γης, σε σκηνοθεσία Ιόλης Ανδρεάδη στο θέατρο OLVIO
11.11.2016 14:37
Η ANDRODELY p.c παρουσιάζει το έργο του Αμερικανού συγγραφέα Τεννεσσί Ουίλλιαμς “Το βασίλειο της γης” (Kingdom of Earth) στο θέατρο OLVIO σε σκηνοθεσία Ιόλης Ανδρεάδη. Με τους Παναγιώτα Βλαντή, Ορέστη Τζιόβα, Ανδροκλή Δεληολάνη. Έναρξη παραστάσεων 14 Νοεμβρίου 2016.
Fuga, του Jordi Galceran, για 2η χρονιά στο Θέατρο Olvio
13.10.2016 10:38
Μετά την περσινή της επιτυχία, συνεχίζει για 2η χρονιά στο θέατρο OLVIO η «FUGA», η πιο... διεφθαρμένη κωμωδία του πολυβραβευμένου Καταλανού συγγραφέα Jordi Galceran, που είναι γνωστός και από την “Μέθοδο Gronholm” και το “Δάνειο”, από τις 14 Οκτωβρίου 2016, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή.
Το «Kingdom of Earth» του Τένεσι Ουίλιαμς έρχεται τον Οκτώβριο στο θέατρο Olvio
25.07.2016 13:39
Το έργο του Αμερικάνου συγγραφέα Τένεση Ουίλιαμς «Kingdom of Earth» θα ανέβει το ερχόμενο φθινόπωρο, στο θέατρο Olvio, σε σκηνοθεσία Νίκου Κατή, με τους Παναγιώτα Βλαντή, Ορέστη Τζιόβα, Ανδροκλή Δεληολάνη.
Fuga του Jordi Galceran στο θέατρο Olvio
16.03.2016 11:47
Η FUGA, η πιο... διεφθαρμένη κωμωδία του Jordi Galceran (γνωστός από την “Μέθοδο Gronholm” & το “Δάνειο”) παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο θέατρο OLVIO, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, από τις 19 Μαρτίου 2016.