Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Χώρος Τέχνης Αλεξάνδρεια: Πρόγραμμα Δεκεμβρίου 2012

Χώρος Τέχνης Αλεξάνδρεια: Πρόγραμμα Δεκεμβρίου 2012

Ο χώρος τέχνης Αλεξάνδρεια, ένας νεότευκτος καλλιτεχνικός χώρος στο κέντρο της Αθήνας, θα ξεκινήσει τη δραστηριότητά του…

… με τη θεατρική παράσταση «Πλάτες μέσα στα σκουπίδια».


Ο ΧΩΡΟΣ ΤΕΧΝΗΣ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ» στεγάζεται σε ένα νεοκλασικό κτίριο της δεκαετίας του 30 , στο οποίο έζησε μικρός αλλά  και αργότερα όταν παντρεύτηκε, από το 1940 περίπου μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 1950 , ένας από τους κορυφαίους συγγραφείς μας, ο Μ.Καραγάτσης .Στο σπίτι αυτό μάλιστα γύρισε ,ως σκηνοθέτης και σεναριογράφος, και σκηνές από την ταινία του « Καταδρομή»


Τον Χώρο Τέχνης « Αλεξάνδρεια» δημιούργησε ο ηθοποιός  Βασίλης Βλάχος, που έχει ιδρύσει και την ομώνυμη καλλιτεχνική Εταιρία.


Η ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ φιλοδοξεί να φιλοξενήσει σύντομα θεατρικές παραστάσεις, μουσικές εκδηλώσεις, , παρουσιάσεις βιβλίων, εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας, καθώς και προβολές ταινιών. Ο χώρος  θα παραχωρείται επίσης και για διεξαγωγή σεμιναρίων και άλλων πολιτιστικών και κοινωνικών εκδηλώσεων.


Η πρώτη θεατρική παράσταση, που θα ανεβεί στο χώρο, είναι το έργο του Κίμωνα Ρηγόπουλου «  πλάτες μέσα στα σκουπίδια», σε σκηνοθεσία του ίδιου του συγγραφέα.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ


«Πλάτες μέσα στα σκουπίδια» του Κίμωνα Ρηγόπουλου
Παίζουν οι ηθοποιοί: Έλενα Αρβανίτη, Βασίλης Βλάχος, Χρήστος Ευθυμίου, Γιώργος Μωρόγιαννης, Τζένη Σκαρλάτου
Πέμπτη: 19.30, Παρασκευή- Σάββατο: 21.15, Κυριακή: 18.30                                                                                    
15€, 10€ (φοιτητικό)   

 

«Μας ενδιαφέρει το Σινεμά»
Κάθε Τρίτη βράδυ ώρα 20.30, 11, 18 Δεκεμβρίου
Προβολές σπάνιων ταινιών, που πια δεν παίζονται σε κανένα κινηματογράφο και είναι ελεύθερες δικαιωμάτων.
Τις ταινίες θα προλογίζουν οι Πάνος Κοκκίδης και Θοδωρής Κωσταντόπουλος ενώ ταυτόχρονα θα μοιράζουν πρόγραμμα με "απόρρητες" πληροφορίες για την κάθε ταινία.
Είσοδος ελεύθερη

 

«Παιδικά λαϊκά παραμύθια»
Η αφηγήτρια παραμυθιών Μαρουλίνα θα αφηγείται πανέμορφα λαϊκά παραμύθια
Κάθε Κυριακή ώρα 12.00, 9, 16, 23 Δεκεμβρίου
Τιμή εισιτηρίου: 5 ευρώ

                            
Παρουσίαση του παιδικού βιβλίου της Έρικας Αγγέλικας Γαρμπή «Δέλτα Χι και ο Μηχανισμός» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ιπτάμενο Κάστρο .
Συνοδεύεται από εκπαιδευτικό πρόγραμμα που με διαδραστικό τρόπο αναφέρεται στον μηχανισμό και το ναυάγιο των Αντικυθήρων
Σάββατο 16 Δεκεμβρίου ώρα 12.00
Είσοδος ελεύθερη
 

Σχετικές ειδήσεις
Lebensraum - Ζωτικός Χώρος: παράσταση στο Faust
02.02.2017 16:17
Για έναν ακόμη μήνα συνεχίζονται οι παραστάσεις του Lebensraum – Ζωτικός Χώρος του Θανάση Τριαρίδη, σε σκηνοθεσία της Πηγής Δημητρακοπούλου, στην θεατρική σκηνή του Faust.
Lebensraum (Ζωτικός Χώρος), του Θανάση Τριαρίδη στο Faust
08.12.2016 10:58
Μετά την πολυσυζητημένη Ισορροπία του Nash, η Πηγή Δημητρακοπούλου επανέρχεται με ένα ακόμη έργο-πρόκληση. Από τις 13 Δεκεμβρίου παρουσιάζεται στη θεατρική σκηνή του Faust το Lebensraum (Ζωτικός Χώρος) του Θανάση Τριαρίδη που ήδη αποτελεί έναν ασυνήθιστο φαινόμενο της σύγχρονης ελληνικής δραματουργίας καθώς ξεκίνησε τις παραστάσεις του στο Βερολίνο (μεταφρασμένο στα γερμανικά - σε σκηνοθεσία της Έλενας Σωκράτους) και ταξίδεψε σε τρεις χώρες και εφτά πόλεις, δημιουργώντας κυριολεκτικά το αδιαχώρητο όπου κι αν παίχτηκε.
Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν: Πρόγραμμα 2016 - 2017
14.09.2016 17:29
Το Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν υποδέχεται την νέα σεζόν 2016- 2017 με ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον και πλούσιο πρόγραμμα, έχοντας οδηγό τον Γιάννη Σκαρίμπα και σύνθημα τον στίχο «έως ότου -φως μου- βγούμε από την τρικυμία αυτού του κόσμου» από την Φαντασία του.
Πολυχώρος Underground: Πρόγραμμα παραστάσεων Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2016
19.07.2016 16:58
O καινούργιος θεατρικός χώρος της Αθήνας, UNDERGROUND, αφιερώνει το ρεπερτόριο της νέας θεατρικής περιόδου 2016-2017 στο ελληνικό έργο.
Στην Ελλάδα βρέχει τρέλα!, στον Πολυχώρο Τέχνης Αλεξάνδρεια
01.07.2016 11:51
Μέσα από κωμικές καταστάσεις, ντυμένες με μουσική και χορό, οι ήρωες του «Στην Ελλάδα βρέχει τρέλα!» περιγράφουν τα δεινά τους αλλά συγχρόνως αυτοσαρκάζονται, από 6 Ιουλίου 2016 στον Πολυχώρο Τέχνης Αλεξάνδρεια.