Οι Αστροναύτες μετά το Κτίριο Ελλήνων Αρχαιολόγων προσγειώνονται στο Βυρσοδεψείο! Η ομάδα παρουσιάζει σειρά καλλιτεχνικών εκδηλώσεων

την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012 από τις 21.00.


Η ομάδα “ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΕΣ” δραστηριοποιείται στις καλλιτεχνικές παραγωγές από το 2006, έχοντας παρουσία κυρίως στον χώρο του θεάτρου για παιδιά.

Τον Ιούνιο του 2012 ξεκίνησε την παραγωγή του πρώτου ελληνικού μουσικού φεστιβάλ διαρκείας με το 1ο WORLD JAZZ MUSIC FESTIVAL  στο λόφο του Στρέφη. Στις 3 ημέρες που διήρκεσε το φεστιβάλ, εμφανίστηκαν 15 μουσικά σχήματα και προσέλκυσε πάνω από 3000 κόσμο  από όλες τις γειτονιές της Αθήνας.

Τον Σεπτέμβρη του 2012 διοργάνωσε τη φθινοπωρινή έκδοση του φεστιβάλ στο  Κτίριο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (Θησείο). Το φεστιβάλ διήρκησε 6 συνολικά μέρες και παρουσίασε 38 σχήματα, 3 παραστάσεις θεάτρου δρόμου και 1 bazaar. Το χειμώνα προετοιμάζουμε το 3ο WORLD JAZZ MUSIC FESTIVAL (Ιανουάριος-Φεβρουάριος 2013).

Οι Αστροναύτες σχεδιάζουν μια καινούργια σειρά μουσικών παραγωγών που ονομάζεται LIVE SESSIONS by ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΕΣ.

Επιλέγουμε  χώρους της Αθήνας που είτε είναι «παρηκμασμένοι» (κλειστοί και παρατημένοι), είτε λειτουργούν «εναλλακτικά», δηλ. χωρίς να έχουν προτεραιότητα το εμπόριο, για να τους ζωντανέψουμε με μουσική, παραστάσεις θεάτρου δρόμου, ακροβατικά shows κ.α.

Στόχος μας είναι να συμβάλλουμε στην ανάδειξη όλων των αξιόλογων καλλιτεχνικών εγχειρημάτων της πόλης και κυρίως αυτών που κινούνται εκτός καλλιτεχνικής και μουσικής βιομηχανίας.

Επιλέχτηκε το Βυρσοδεψείο για αρχή, ένας χώρος που ταιριάζει απόλυτα στη φιλοσοφία μας τόσο για την αισθητική του, όσο και για τις καλλιτεχνικές δραστηριότητες που υποστηρίζει από το Μάιο του 2011 που άρχισε να λειτουργεί.
 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ    

Cirko Cachivache (Τσίρκο με Ζωντανή Μουσική, Χορό & Ακροβατικά)
ΡΟΔΕΣ acoustic (Roots Rap Rebetika)
Λευτέρης Γρηγορίου & Global Daoulia (Ασκομαντούρα groove)
Dj Sets: VLASTUR (Dub, Dubstep), El Brujo (Dubstep), Matina (Reggae)
Cirko Cachivache: Το Cirko Cachivache αποτελείται από εννιά καλλιτέχνες από διάφορα μέρη του κόσμου και παρουσιάζει στο κοινό ένα υπερθέαμα που περιλαμβάνει ακροβατικά, ζογκλερικά, χορό, ζωντανή μουσική και πολύ χιούμορ.

ΡΟΔΕΣ acoustic: Η hip hop, η reggae, η dub, η pop, το rock’ n’ roll, συναντούν το ρεμπέτικο του Βαμβακάρη, τον βαλκανικό ήχο και το gypsy swing…. απoενοχοποιημένα, σε ένα εκρηκτικό χορευτικό μείγμα, βόμβα στα θεμέλια της σοβαροφάνειας! Ατόφια ατμόσφαιρα μουσικής του δρόμου, με τον Νικήτα Κλιντ, περφόρμερ ή κατ’ άλλους ποιητή, γνήσιο εκφραστή ενός μουσικού ρεύματος που απευθύνεται σε όσους αισθάνονται ελεύθεροι, νέοι και ενεργοί. Μαζί του οι: Γιώργος Καπής (ακουστική κιθάρα), Θανάσης Αλεξανδρής (ηλεκτρική κιθάρα), Δημήτρης Στεργίου (τύμπανα), Νικόλας Σολ (μπαγλαμαδάκι), Βασίλης Νιτσάκης (μπάσο και κόντρα μπάσο), Νίκος Βασιούλας (πλήκτρα) και τέλος ο Νίκος «Ατόφιος» Χριστοφίδης.

Λευτέρης Γρηγορίου & Global Daoulia: Ο Λευτέρης Γρηγορίου έχει αναδείξει το παραδοσιακό Ρεπερτόριο στους Ασκούς (Ασκομαντούρα, Γκάιντα) και το έχει εμπλουτίσει με σύγχρονα κομμάτια. Μαζί με τα Global Daoulia που αποτελούνται από 10 Κρουστούς κάνουν επιβλητική την παρουσία αυτού του οργάνου με συνολικά 15 μουσικούς πάνω στη σκηνή! Μαζί με τον Λευτέρη Γρηγορίου και τα Global Daoulia θα εμφανιστούν οι: Δημήτρης Χιώτης (κρητική λύρα, λαούτο και τραγούδι), Φώτης Μυλωνάς (ηλ. μπάσο, πλήκτρα), Dyoba Ngom (αφρικάνικα κρουστά – sabar), και ο Βασίλης Οικονομίδης (νταούλι & didjerydoo).
 

Dj Sets: VLASTUR (Dub, Dubstep), El Brujo (Dubstep), Marina (Reggae). Αμέσως μετά τα live ακολουθούν Dj sets με μουσικές dub και reggae. Οι Dj’s VLASTUR, El Brujo και Matina αναλαμβάνουν να κρατήσουν ζωντανή τη βραδιά μέχρι το πρωί.