Οι Εκδόσεις Μεταίχμιο παρουσιάζουν το βιβλίο της Αγγελικής Βαρελλά με τίτλο «Το χατίρι του δράκου»…

… στο πλαίσιο της σειράς εικονογραφημένων βιβλίων με τίτλο «Μικρές καληνύχτες».

Εικονογράφηση: Γιώργος Δημητρίου

Μα υπάρχει δράκος που να μην είναι άγριος και κακός; Υπάρχει, αλλά μόνο όταν είναι ξεχωριστός, όταν είναι βιβλιοφάγος και η καρδιά του από τα διαβάσματα έχει μαλακώσει σαν ζυμαράκι. Αυτός ο δράκος λαχταρά να μοιράζεται αυτά που ξέρει, γι’ αυτό δεν αντέχει τη μοναξιά και αναζητά τη ζεστασιά της φιλίας. Πού και πού βέβαια του ξεφεύγει κι ένα άγριο γκρρρρρ, έτσι, για να μην ξεχνά πως είναι δράκος. Μια ιστορία συγκινητική και χαρούμενη μαζί, από μια συγγραφέα που τις ιστορίες της έχουν διαβάσει γενιές ολόκληρες παιδιών.

Λίγα λόγια για τη σειρά Μικρές Καληνύχτες
Μια φορά κι έναν καιρό… δηλαδή χτες ή σήμερα ή και αύριο… Νάνοι και νεράιδες, δράκοι, μάγισσες και βασιλιάδες πάνε κι έρχονται ανάμεσα στα παραμύθια και στην αλήθεια. Δρόμο παίρνουν και δρόμο αφήνουν, φτάνουν στις άκρες του κόσμου κι ύστερα πάλι γυρίζουν πίσω. Και τέλος ζούνε και ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα!
Για παιδιά μικρά με μεγάλη φαντασία και για νέους γονείς με πολλή όρεξη! Ιστορίες που διαβάζονται μέσα σε δέκα λεπτά!

Η Αγγελική Βαρελλά γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, αλλά ζει στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος του Ιστορικού-Αρχαιολογικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολείται με το παιδικό βιβλίο από το 1966. Λατρεύει τα παιδιά, τα εγγόνια της, τα κεράσια, τις αλφαβήτες, τα έξυπνα βιβλία. Πιστεύει πως είναι τυχερή για όλα αυτά και αντιμετωπίζει τη ζωή με αισιοδοξία.

Ο Γιώργος Δημητρίου ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως επαγγελματίας εικονογράφος από το 2003. Έκτοτε έχει εικονογραφήσει πολυάριθμα βιβλία για διάφορους εκδοτικούς οίκους, ενώ παράλληλα έχει συνεργαστεί με εταιρείες παραγωγής παιχνιδιών στην Ελλάδα και το εξωτερικό.