Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016

Θυμάσαι τη φωνή μου; Σ. Μπέλλου - Ε. Πιάφ, του Κ. Χατζή, με τη Ρουμπίνη Βασιλακοπούλου

Θυμάσαι τη φωνή μου; Σ. Μπέλλου - Ε. Πιάφ, του Κ. Χατζή, με τη Ρουμπίνη Βασιλακοπούλου

«Θυμάσαι τη φωνή μου; Σ. Μπέλλου –Ε. Πιάφ» είναι ο τίτλος του έργου του Κωνσταντίνου Χατζή με

τη Ρουμπίνη Βασιλακοπούλου που παρουσιάζεται στον χώρο «Προσωρινός». 


Πρόκειται για μια Θεατρική Μουσική παράσταση που ο θεατρικός λόγος, τα τραγούδια, η μουσική ξεδιπλώνουν την ψυχική διαδρομή δύο σπουδαίων καλλιτεχνών δημιουργώντας μια παράσταση που διαρκώς θέτει το ερώτημα πως η Ζωή γίνεται Τέχνη, και η Τέχνη γίνεται Ζωή.


Η Ρουμπίνη Βασιλακοπούλου ερμηνεύει τις δύο αυτές σπουδαίες προσωπικότητες, η Ελπίδα Μεταξά και ο Bertrand Moreau ερμηνεύουν τραγούδια που χαρακτήρισαν την καλλιτεχνική πορεία της Μπέλλου και της Piaf, ο Αχιλλέας Παναγούλης και ο Μανούσος Κλαπάκης ντύνουν μουσικά την παράσταση άλλοτε συνοδεύοντας τα τραγούδια κι άλλοτε αυτοσχεδιάζοντας.

 

«Θυμάσαι τη Φωνή μου; E. Piaf – Σ. Μπέλλου» μια παράσταση που αναζητά την Μπέλλου και την Piaf και αναδεικνύει τη «μανιώδη» τους δύναμη να μετατρέπουν τη Ζωή τους σε Τέχνη. 


 
Κείμενα-Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Χατζής

Επιμέλεια Σκηνικού Χώρου-Φωτισμός: Βασίλης Γεροδήμος
Καλλιτεχνική συνεργάτης: Γεωργία Λένη
Τραγούδι: Bertrand Moreau, Ελπίδα Μεταξά
Ακορντεόν:  Αχιλλέας Παναγούλης
Κρουστά: Μανούσος Κλαπάκης

 

Έχουν χρησιμοποιηθεί φράσεις της Σωτηρίας Μπέλλου από το βιβλίο της Σοφίας Αδαμίδου

Ερμηνεύει η Ρουμπίνη Βασιλακοπούλου
 

Σχετικές ειδήσεις
Να με θυμάσαι…, της Βάνας Πεφάνη για 2η χρονιά στο Underground
22.08.2016 16:21
“Να με θυμάσαι…”, μια παράσταση σε συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Ισότητας Των Φύλων, του Κέντρου Έρευνας για Θέματα Ισότητας και του πολιτιστικού σωματείου ΠΕΤΡΑ, για δεύτερη χρονιά λόγω επιτυχίας στον Πολυχώρο Underground, καθημερινά από τη Δευτέρα 3 μέχρι την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου (εκτός της Δευτέρας 10 Οκτωβρίου) για 9 μόνο παραστάσεις.
Μωρό μου, της Ρουμπίνης Βασιλακοπούλου στο Βijoux de kant hood
04.07.2016 13:26
Το Βijoux de kant hood φιλοξενεί τον θεατρικό μονόλογο της Ρουμπίνης Βασιλακοπούλου, με τίτλο Μωρό μου, σε ερμηνεία της ίδιας, η οποία θα παρουσιάστεί για δυο βραδιές από την Ομάδα Χρώμα, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Χατζή. 
Να με θυμάσαι, της Βάνας Πεφάνη στον πολυχώρο Underground
28.04.2016 13:37
Ο πολυχώρος Underground παρουσιάζει το έργο της Βάνας Πεφάνη, Να με θυμάσαι, για τρεις παραστάσεις, στις 6, 7 και 8 Μαΐου 2016.
«Σωτηρία με λένε», της Σοφίας Αδαμίδου από το ΚΘΒΕ στη Μονή Λαζαριστών
04.12.2015 15:36
Το θεατρικό έργο «ΣΩΤΗΡΙΑ ΜΕ ΛΕΝΕ» της δημοσιογράφου Σοφίας Αδαμίδου, την οποία η ίδια η Σωτηρία Μπέλλου είχε εξουσιοδοτήσει να γράψει τη βιογραφία της, ανεβαίνει για πρώτη φορά στο ΚΘΒΕ σε σκηνοθεσία της Χριστίνας Χατζηβασιλείου. Το ρόλο της Σωτηρίας Μπέλλου ερμηνεύει η Έφη Σταμούλη.
Έξοδος, από τη Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη στο θέατρο Αργώ: Νέες παραστάσεις
09.11.2015 11:24
Έγινε sold out όπου παρουσιάστηκε, απέσπασε πολύ καλές κριτικές και εγκωμιαστικά σχόλια των ανθρώπων της τέχνης και των γραμμάτων, είχε μεγάλη αποδοχή από το κοινό, φιλοξένησε συγκινητικές συναντήσεις και συζητήσεις.