Η Μυρτώ Δεληβοριά παρουσιάζει στην γκαλερί «Astra», την τέταρτη ατομική της έκθεση στην Αθήνα, με τίτλο «Η αρκούδα κοιμάται μέσα»…

…  από τις 3 έως τις 22 Δεκεμβρίου 2012.

Τα έργα της έκθεσης σχηματίζουν ένα προσωπικό ζωολόγιο από λέξεις που δεν κατάφεραν να ειπωθούν σε μια ερωτική σχέση. Λύκοι, αρκούδες και πουλιά, άλογα με ή χωρίς καβαλάρη, πολεμιστές από μάχες που έγιναν πριν από χίλια χρόνια, αποκοιμιούνται, έξω από τον χρόνο, στο δωμάτιο ενός σπιτιού.

Η Μυρτώ Δεληβοριά έχει παρουσιάσει 3 ατομικές εκθέσεις στην Αθήνα (Γκαλερί «Astra» 2002, 2006 και «Πολυχώρος Μεταίχμιο» 2007) και έχει συμμετάσχει σε ομαδικές (Χώρος Τέχνης «24» – Αθήνα 2005 «Αφιέρωμα στην Μαρία Πολυδούρη», Γκαλερί Artville – Αθήνα 2010 «Give Me A Sign», «Στοά του βιβλίου» – Αθήνα 1999 έκθεση εικονογράφησης από βιβλία του Ευγένιου Τριβιζά κ.α.). Παράλληλα με τη ζωγραφική, ασχολείται με την εικονογράφηση παιδικής λογοτεχνίας και έχει βραβευθεί για τις εικονογραφήσεις της στα βιβλία “Ιστορίες για παιδιά” του Ισαάκ Μπάσεβις Σίνγκερ (εκδ. Εστία 2005) και “Η πόλη που έδιωξε τον πόλεμο” του Αντώνη Παπαθεοδούλου (εκδ. Πατάκη 2010).