Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Wordwhore: Performance στο About

Wordwhore: Performance στο About

Εντάσσοντας το θέατρο σε ένα εικαστικό και μουσικό περιβάλλον o Ηλίας Παναγιωτακόπουλος παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, …

το έργο Wordwhore του Tam Cy Albert. Ένα έργο που βραβεύτηκε και πρωτοπαρουσιάστηκε στη Νορβηγία το 2008 σε τρεις διαφορετικές performances. Για την ελληνική παράσταση , το Wordwhore, επεκτάθηκε και ανασυγκροτήθηκε από τον συγγραφέα του, Tam Cy Albert μετά από πρόταση-πρόκληση- του urbn-theatr.

 


Συχνά, οι άνθρωποι σκοντάφτουν και πέφτουν. Παίρνει, πόσο; Ένα δευτερόλεπτο; Τη μια στιγμή είσαι όρθιος και όλα είναι υπό έλεγχο, την άλλη η ισορροπία χάνεται. Μερικές φορές, η πτώση κρατάει περισσότερο. Έχεις το χρόνο να σκιαγραφήσεις την πορεία της. Και, ίσως, την ανάγκη να μιλήσεις. Μέσα στο μεσοδιάστημα που είναι η πτώση, τόσο η σιωπή που προηγείται όσο και εκείνη που μοιραία θα επέλθει, μάχονται, θα' λεγε κανείς, να γίνουν λέξεις. Ψάχνουν επίμονα τα αυτιά του όποιου, τυχόν, "παρόντα" είναι διατεθειμένος ν' ακούσει. Το μέλλον άλλωστε μιας πτώσης είναι εξ ορισμού αβέβαιο. Αρκεί μία αντίδραση, ένα απλωμένο χέρι, και η πορεία μπορεί πάντα να αλλάξει.
 Μες σ' ένα χώρο πολιτισμού εκτίθενται έργα τέχνης, για τον άνθρωπο, για την πόλη. Και μαζί μ' αυτά μια κοπέλα που έζησε την πόλη, που αναζητά τον άνθρωπο. Το σημαντικό σύγχρονο έργο του Tam Cy Albert παρουσιάζεται μες σ' ένα πλαίσιο πολιτισμού που αναζητά την βάση του, την ανθρώπινη επαφή.


 
Στην αίθουσα εκτίθονται τα έργα των καλλιτεχνών: Γιάννη Κονταράτου, Χρήστου Μιχαηλίδη και Νίνας Παππά.


 
Μετάφραση: Λίνα Παππά
Σκηνοθεσία: Ηλίας Παναγιωτακόπουλος
Εικαστική επιμέλεια: Λαμπαδάριος Παππάς
Επιμέλεια κίνησης: Βαγγέλης Τελώνης
Ενδυματολόγος: Φωτεινή Λάζου
Theatr supervisor: Κώστας Γρίκος

 

Ερμηνεύει η Λίνα Φούντογλου και ο μουσικός Γιάννης Πλαγιανάκος.

 

Συμμετέχοντες
 

Λίνα Φούντογλου, ερμηνεία // Γιάννης Πλαγιανάκος, μουσική // Μετάφραση: Λίνα Παππά // Σκηνοθεσία: Ηλίας Παναγιωτακόπουλος // Εικαστική επιμέλεια: Λαμπαδάριος Παππάς // Επιμέλεια κίνησης: Βαγγέλης Τελώνης //Ενδυματολόγος: Φωτεινή Λάζου // Theatr supervisor: Κώστας Γρίκος
 

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Hayali - Sans toi, je tombe: performance στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
30.06.2016 11:52
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης φιλοξενεί τη Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016 την performance Hayali - Sans toi, je tombe (Χωρίς εσένα, πέφτω…) των Mélissa Guex και Emre Yildizlar.
Aγαπητή Λουίζ, πώς έθαβαν οι έλληνες τα αγάλματά τους; δύο performance από την Ghostwriter
10.06.2016 16:51
Η Ghostwriter παρουσιάζει δύο performance σε διάλογο, με τη Δέσποινα Σεβαστή και τον Sebastian De Line.
Τραχίνιες Σοφοκλή: the 90s performance στο Vis Motrix Performance Studio
28.04.2016 14:56
Μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις του Μαρτίου στον Πολυχώρο WE οι “Τραχίνιες” και οι Svoradov Theatre επιστρέφουν για 4 συλλεκτικές παραστάσεις στο Vis Motrix Performance Studio.
Η εντυπωσιακή performance του Φίλιππου Τσιτσόπουλου στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
06.04.2016 13:18
Τη Δευτέρα 18 και την Τρίτη 19 Απριλίου, στις 21:00, θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Θεοχαράκη η performance του διακεκριμένου δημιουργού, Φίλιππου Τσιτσόπουλου, με τίτλο «Ένα μακρύ αντίο, λοιπόν, σε ολόκληρο το μεγαλείο μου» («A long farewell to all my greatness»).
Τραχίνιες Σοφοκλή: the 90’s performance των Svoradov Theatre στον πολυχώρο WE
03.03.2016 13:52
Ο Πολυχώρος Πολιτισμού & Αθλητισμού WE υποδέχεται από τις 9 Μαρτίου 2016 τους Svoradov Theatre με την παράσταση Τραχίνιες Σοφοκλή: the 90’s performance.