Με θέμα τον στιγματισμό της φυλακής ο σκηνοθέτης Θ. Αναστόπουλος παρουσιάζει την Κυριακή 18 Μαΐου στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη το φιλμ του «Διόρθωση», έχοντας την υποστήριξη της οργάνωσης Praksis και αυτή με τη σειρά της τη δική μας.

Με θέμα τον στιγματισμό της φυλακής ο σκηνοθέτης Θ. Αναστόπουλος παρουσιάζει την Κυριακή 18 Μαΐου στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη το φιλμ του «Διόρθωση», έχοντας την υποστήριξη της οργάνωσης Praksis και αυτή με τη σειρά της τη δική μας.


Κάθε άνθρωπος που αποφυλακίζεται από κάποιο σωφρονιστικό κατάστημα της χώρας έχει δικαίωμα στη δεύτερη ευκαιρία. Στη «διόρθωση». Κατά πόσο είναι όμως αυτό εφικτό σε μια κοινωνία που δύσκολα συγχωρεί και επικρατεί ο στιγματισμός;


Μια οπτική αυτής της πραγματικότητας καταγράφει η νέα, βραβευμένη ταινία του Θάνου Αναστόπουλου, με τον αντιπροσωπευτικό τίτλο «Διόρθωση».


Η ταινία απέσπασε τα εξής Κρατικά Βραβεία Ποιότητας: Τρίτο Βραβείο Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερο Σενάριο, Πρώτος Αντρικός Ρόλος (Γιώργος Συμεωνίδης).


Η ταινία θα προβληθεί την Κυριακή, 18 Μαΐου 2008 και ώρα 18.30 στην Αθήνα στον κινηματογράφο «Μικρόκοσμος», ενώ στη Θεσσαλονίκη η προβολή θα πραγματοποιηθεί στις 17.00 στον κινηματογράφο Φαργκάνη. Στη Θεσσαλονίκη μάλιστα θα βρεθεί και ο ίδιος ο σκηνοθέτης, Θ. Αναστόπουλος, για να μιλήσει για την ταινία του με το κοινό.


Η είσοδος κοστίζει 5 ευρώ και το σύνολο των εσόδων θα διατεθεί στα προγράμματα της PRAKSIS που στοχεύουν στην άρση του κοινωνικού και οικονομικού αποκλεισμού.


Η PRAKSIS, μέσα στο πλαίσιο της δράσης της για ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, εργάζεται συστηματικά με κρατούμενους και αποφυλακισμένους. Η οργάνωση παρεμβαίνει τόσο μέσα στα σωφρονιστικά καταστήματα όσο και έξω από αυτά, στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκης, με στόχο την ομαλή (επαν)ένταξη των αποφυλακισμένων καθώς και στην άρση του κοινωνικού στίγματος που συνοδεύει τους ανθρώπους αυτούς βγαίνοντας από την φυλακή, τοποθετώντας τους στο περιθώριο της κοινωνίας.


Η PRAKSIS λειτουργεί, στην Αθήνα, Κέντρο Υποδοχής Αποφυλακισμένων, ενώ το Μάρτιο του 2008, ολοκληρώθηκε επιτυχώς ο πρώτος κύκλος του προγράμματος «Πύλη Υποδοχής Αποφυλακισμένων», που υλοποίησε η PRAKSIS στο πλαίσιο των Σχεδίων Δράσης ΜΚΟ¹. Από τον ίδιο μήνα και πάλι στο πλαίσιο των Σχεδίων Δράσης ΜΚΟ, ξεκίνησε στη Θεσσαλονίκη νέα δράση με τίτλο «Διεύρυνση Οριζόντων» παρέχοντας ολιστική παρέμβαση σε αποφυλακισμένους και στη Βόρεια Ελλάδα.


Τέλος, αυτή την περίοδο, η PRAKSIS αναπτύσσει δράση και στην Κλειστή Φυλακή Χαλκίδας, παρεμβαίνοντας συνοδευτικά στην κατάρτιση 20 κρατούμενων, με στόχο την ενδυνάμωση και την ανάπτυξη δεξιοτήτων. Η δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου «Ολοκληρωμένες Παρεμβάσεις»² σε συνεργασία με το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης ΕΡΓΟΝ.


Η PRAKSIS, επίσης, με βάση τα δύο Πολυϊατρεία στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη, προσφέρει εδώ και 12 χρόνια άμεση και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ψυχολογική και νομική υποστήριξη σε άστεγους, άπορους, ανασφάλιστους, νεο-αφιχθέντες αιτούντες άσυλο, πρόσφυγες και μετανάστες, παλιννοστούντες, παιδιά των φαναριών, αποφυλακισμένους καθώς και σε άλλες κοινωνικά και οικονομικά αποκλεισμένες ομάδες.


Info
Διόρθωση, Θ. Αναστόπουλος
Κυριακή 18 Μαΐου 2008
Αθήνα: Στις 18.30, κινηματογράφος «Μικρόκοσμος», Συγγρού 106, Μετρό Συγγρού-Φιξ, 210 9215305
Θεσσαλονίκη: Στις 17.00, κινηματογράφος Φαργκάνη, Αγ. Παντελεήμονος 10, Καμάρα, 2310 960063)
Είσοδος: 5 ευρώ
PRAKSIS, Στουρνάρη 57, Πολυτεχνείο, Αθήνα
Τηλ.: 210 520 5200
Fax. 210 520 5201
http://www.praksis.gr