Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016

Δημήτρης Τράγκας - Ουρανομετρία: Έκθεση στο Pop up 123

Δημήτρης Τράγκας - Ουρανομετρία: Έκθεση στο Pop up 123

O πολυχώρος POP UP 123 εγκαινιάζει την εικαστική έκθεση του Δημήτρη Τράγκα με τίτλο “Ουρανομετρία”. Σε αυτή την έκθεση, o ζωγράφος

Δημήτρης Τράγκας παρουσιάζει μια ιδιαίτερη εικαστική πρόταση όπου στο ζωγραφικό υπόβαθρο απεικονίζονται τα ίχνη ενός παιχνιδιού που εκτυλίσσεται στον πραγματικό Διαστημικό Χώρο. Με εύρημα και εργαλείο εικαστικής γραφής ένα άυλο νοητικό σημείο, δημιουργεί έναν ποιητικό κόσμο βεβαιωμένο από αστρονομικές συντεταγμένες και αποτελούμενο από νέους τρισδιάστατους αστερισμούς, σχέδια που εκτείνονται στον άπειρο χώρο, διαδρομές, σημεία και τροχιές. 
 

 
Επίσης παρουσιάζει μια installation, μία τετράεδρη ανάστροφη πυραμίδα, οι κορυφές της οποίας ορίζονται από τρία αστέρια και ένα σημείο του χώρου της έκθεσης. Το ορατό μέρος αυτού του έργου είναι η λεπτομέρεια του ουράνιου σχήματος που εισέρχεται στον εκθεσιακό χώρο. Σε ορισμένη και διαφορετική στιγμή κάθε ημέρα, το ουράνιο γλυπτό συγχρονίζεται με την installation του χώρου της έκθεσης. 


 
Η έκθεση “Ουρανομετρία” είναι το πρώτο μέρος μιας τριλογίας του Δημήτρη Τράγκα με τίτλο “Ο ταξιδιώτης”, η οποία αφορά ένα εικαστικό ταξίδι της αντίληψης του εαυτού και της σχέσης του με το χώρο που τον περιβάλλει.

Σχετικές ειδήσεις
4 us only not: έκθεση της πλατφόρμας The ArtLoft
28.04.2016 12:42
Η εικαστική πλατφόρμα "TheArtLoft" παρουσιάζει την Παρασκευή 13 Μαΐου 2016 και ώρα 20:00 την ομαδική έκθεση ζωγραφικής "4 us only not” στον εικαστικό πολυχώρο “The Loft”, στο κέντρο της Αθήνας.
Οψάριον: εικαστική έκθεση στο εστιατόριο Varoulko Seaside
31.03.2016 12:18
To Varoulko Seaside ξεκίνησε σε συνεργασία με την αίθουσα τέχνης “Τεχνοχώρος” μία σκυταλοδρομία θεματικών εκθέσεων με τη συμμετοχή ανερχόμενων και καταξιωμένων εικαστικών υπό την επιμέλεια σημαντικών ιστορικών και επιμελητών τέχνης µε σκοπό τη σύνδεση της εικαστικής δηµιουργίας µε τη μαγειρική τέχνη. 
Stand up for…: εικαστική έκθεση από το The ArtLoft
15.01.2016 16:42
Η εικαστική πλατφόρμα "The ArtLoft" που επιμελείται η εικαστικός Κέλλυ Αθανασιάδου παρουσιάζει την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου και ώρα 20:00 την ομαδική έκθεση ζωγραφικής "Stand up for...", στον εικαστικό πολυχώρο The Loft, στο κέντρο της Αθήνας.
Η γενιά του 70: Έκθεση για την υποστήριξη της εικαστικής εφημερίδας «Τα Νέα της Τέχνης»
13.11.2015 14:07
Η εικαστική εφημερίδα «Τα Νέα της Τέχνης» διοργανώνει στην αίθουσα τέχνης εκφραση-γιαννα γραμματοπουλου, ομαδική έκθεση με τίτλο «Η γενιά του ΄70» με σκοπό την οικονομική στήριξη της εφημερίδας μέσα στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που καθιστούν ιδιαίτερα δύσκολη την επιβίωσή της.
Χαρακτική - Παναγιώτης Γράββαλος (1933 - 2014): έκθεση στον Εικαστικό Κύκλο
29.10.2015 12:21
Την Τρίτη 3 Νοεμβρίου θα εγκαινιαστεί στον Εικαστικό Κύκλο έκθεση χαρακτικής του Παναγιώτη Γράββαλου (1933 - 2014).