Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Δημήτρης Τράγκας - Ουρανομετρία: Έκθεση στο Pop up 123

Δημήτρης Τράγκας - Ουρανομετρία: Έκθεση στο Pop up 123

O πολυχώρος POP UP 123 εγκαινιάζει την εικαστική έκθεση του Δημήτρη Τράγκα με τίτλο “Ουρανομετρία”. Σε αυτή την έκθεση, o ζωγράφος

Δημήτρης Τράγκας παρουσιάζει μια ιδιαίτερη εικαστική πρόταση όπου στο ζωγραφικό υπόβαθρο απεικονίζονται τα ίχνη ενός παιχνιδιού που εκτυλίσσεται στον πραγματικό Διαστημικό Χώρο. Με εύρημα και εργαλείο εικαστικής γραφής ένα άυλο νοητικό σημείο, δημιουργεί έναν ποιητικό κόσμο βεβαιωμένο από αστρονομικές συντεταγμένες και αποτελούμενο από νέους τρισδιάστατους αστερισμούς, σχέδια που εκτείνονται στον άπειρο χώρο, διαδρομές, σημεία και τροχιές. 
 

 
Επίσης παρουσιάζει μια installation, μία τετράεδρη ανάστροφη πυραμίδα, οι κορυφές της οποίας ορίζονται από τρία αστέρια και ένα σημείο του χώρου της έκθεσης. Το ορατό μέρος αυτού του έργου είναι η λεπτομέρεια του ουράνιου σχήματος που εισέρχεται στον εκθεσιακό χώρο. Σε ορισμένη και διαφορετική στιγμή κάθε ημέρα, το ουράνιο γλυπτό συγχρονίζεται με την installation του χώρου της έκθεσης. 


 
Η έκθεση “Ουρανομετρία” είναι το πρώτο μέρος μιας τριλογίας του Δημήτρη Τράγκα με τίτλο “Ο ταξιδιώτης”, η οποία αφορά ένα εικαστικό ταξίδι της αντίληψης του εαυτού και της σχέσης του με το χώρο που τον περιβάλλει.

Σχετικές ειδήσεις
Heard, έκθεση του Θανάση Λάλα στον Εικαστικό Kύκλο Sianti
06.02.2017 11:36
«Πόσο σκληρή πρέπει να ’ναι μια καρδιά για να αντέξει την προδοσία;». Σε αυτό το ερώτημα καλείται να απαντήσει ο Θανάσης Λάλας μέσα από την ατομική του έκθεση με τίτλο Heard, η οποία θα φιλοξενηθεί στον Εικαστικό Kύκλο Sianti και θα εγκαινιαστεί την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου και ώρα 19:00 το απόγευμα.
New Mythologies: εικαστική έκθεση στον Πύργο Μπαζαίου
02.06.2016 15:53
Ο Πύργος Μπαζαίου εγκαινιάζει στις 18 Ιουνίου 2016 την φετινή εικαστική του έκθεση, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Νάξου, με τίτλο New Mythologies.
Εικαστικό Πολύπτυχο: Ομαδική έκθεση Γλυπτικής και Ζωγραφικής στο «ΓΙΑΠΙ»
11.05.2016 14:29
Η ΑΚΤ – ΕΙΝ διοργανώνει την ομαδική έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής των Γ. Γαβαλά, Κ. Δικέφαλου, Μ. Κελαϊδή και Β. Παπανδρέου με τίτλο «Εικαστικό Πολύπτυχο» από 13 Μαΐου έως 12 Ιουνίου 2016, στον Χώρο Εκδηλώσεων «ΓΙΑΠΙ» στο Κορωπί.
4 us only not: έκθεση της πλατφόρμας The ArtLoft
28.04.2016 12:42
Η εικαστική πλατφόρμα "TheArtLoft" παρουσιάζει την Παρασκευή 13 Μαΐου 2016 και ώρα 20:00 την ομαδική έκθεση ζωγραφικής "4 us only not” στον εικαστικό πολυχώρο “The Loft”, στο κέντρο της Αθήνας.
Οψάριον: εικαστική έκθεση στο εστιατόριο Varoulko Seaside
31.03.2016 12:18
To Varoulko Seaside ξεκίνησε σε συνεργασία με την αίθουσα τέχνης “Τεχνοχώρος” μία σκυταλοδρομία θεματικών εκθέσεων με τη συμμετοχή ανερχόμενων και καταξιωμένων εικαστικών υπό την επιμέλεια σημαντικών ιστορικών και επιμελητών τέχνης µε σκοπό τη σύνδεση της εικαστικής δηµιουργίας µε τη μαγειρική τέχνη.