Ο Ελληνογαλλικός σύνδεσμος παρουσιάζει την έκθεση με τίτλο «Art.Μικρό Αντικείμενο», με γλυπτά έργα και κοσμήματα

… των Βαγγέλη και Γιώργου Πολύζου, Γιάννη Δημητράκη, που θα διαρκέσει από τις 22 έως και τις 30 Νοεμβρίου 2012, καθημερινά στις 18.00-22.00.

Συμμετέχουν:
Ο Βαγγέλης Πολύζος γεννήθηκε στον Τσόπελα Πραμάντων Ιωαννίνων το 1955. Στα δεκατρία του χρόνια εγκατέλειψε το χωριό του για να ακολουθήσει στη Θεσσαλία ένα από τα τελευταία σινάφια των Ηπειρωτών μαστόρων. Στα εικοσιοχτώ του η ηπειρώτικη λαϊκή παράδοση και οι ανησυχίες του, τον οδηγούν στη δημιουργία κοσμημάτων, γλυπτών και αντικειμένων, χρησιμοποιώντας διάφορα υλικά, όπως το κέρατο, το κόκαλο, τον μπρούντζο, το σίδερο, το ασήμι, τον χαλκό και το τιτάνιο. Συμμετείχε σε ομαδικές εκθέσεις και παρουσίασε τα έργα του σε ατομικές στην Ελλάδα και το εξωτερικό – Ζυρίχη, Λονδίνο, Τόκιο, Βερολίνο. Είναι μέλος του Καλλιτεχνικού Επιμελητηρίου.

Ο Γιώργος Πολύζος σχεδιάζει και κατασκευάζει , απο το 1969 , κοσμήματα, μικρά γλυπτά με φυσικά υλικά και μέταλλα: κέρατα, κόκαλα, ξύλα, πέτρες, ασήμι, σίδερο, μπρούντζο, χρυσό. Από το 1984 μελέτησε, σχεδίασε και επανυλοποίησε στο σύνολο τους, αρχαία ελληνικά μουσικά όργανα, απο τον 7ο έως και τον 4ο αιώνα π.Χ για το “Eυρετήριο”. Σπούδασε στην Αθήνα : Κέντρο Τεχνολογικών Εφαρμογών, τμήμα Διακοσμητών και στο Παρίσι : E.N.S DES ARTES APPLIGEUES ET DES MATIERS D’ART στο ατελιέ του μετάλλου με υποτροφία του Ε.Ο.Ε.Χ. Έχει πολλές διακρίσεις και βραβεία  και έχει στο ενεργητικό του πολυάριθμες εκθέσεις  των κοσμημάτων (ατομικές και ομαδικές) και των μουσικών οργάνων.

       
Ο Γιάννης Δημητράκης γεννήθηκε στην Παιανία Αττικής το 1958 όπου και εργάζεται. Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών 1980-1986 με δασκάλους τους Δ.Κοκκινίδη, Β.Δημητρέα, Δ.Μυταρά και Θ.Εξαρχόπουλο. Από το 1978 έχει παρουσιάσει δεκαπέντε ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις. Από το 1991 είναι καλλιτεχνικός επιμελητής των Εκδόσεων Μπιλιέτο.
                
  
Στην έκθεση θα πάρουν μέρος και το κουαρτέτο εγχόρδων CRESCENTO που θα επενδύσουν μουσικά την βραδυά της 25ης Νοεμβρίου.  Το κουαρτέτο εγχόρδων CRESCENTO δημιουργήθηκε το 2000 από την ανάγκη τους να παίξουν σύγχρονη μουσική με κλασσικό σχήμα. Από τότε διασκεύασαν ελληνικά και ξένα έργα της σύγχρονης μουσικής. Δύο βιολιά, μια βιόλα και ένα βιολοτσέλο παίζουν Μ.Χατζηδάκη, Μ.Θεοδωράκη, Mozart, Haydn, A.L.Webber, Beatles, Queen και άλλα με ρεπερτόριο για κάθε μουσική προτίμηση. Από το 2008 έχουν την ευθύνη για την παρουσίαση των εγχόρδων στα εκπαιδευτικά προγράμματα των Μουσικών Συνόλων της Ε.Ρ.Τ. Ο γνωστός τραγουδιστής Γιώργος Μεράντζας θα μας τιμήσει με την παρουσία του κα την συμμετοχή του στις 27 Νοεμβρίου στην μουσική βραδυά με τίτλο «οινωδείες».