Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Aπό το Μύθο στο Σήμερα, στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Aπό το Μύθο στο Σήμερα, στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Το Ίδρυμα Θεοχαράκη, παρουσιάζει ένα μουσικό πρόγραμμα με τίτλο «Από το Μύθο στο Σήμερα: Σύγχρονα και Αρχαία Μυστήρια για Φλάουτο και Πιάνο»…
 

… και τους Ναταλία Γεράκη, Μηνά Μπορμπουδάκη να ερμηνεύουν συνθέσεις με στοιχεία αρχαιοελληνικής μουσικής, την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012, στις 20.30.


Ένα πρόγραμμα με μυσταγωγικό και βαθιά διαλογιστικό χαρακτήρα που ταξιδεύει τους ακροατές από τη σύγχρονη στην αρχαία Ελλάδα. Ο Μηνάς Μπορμπουδάκης και η Ναταλία Γεράκη, δύο καταξιωμένοι και πολυδιάστατοι Έλληνες μουσικοί, ερμηνεύουν συνθέσεις με στοιχεία αρχαιοελληνικής μουσικής που σμίγουν με τεχνικές της σύγχρονης δυτικοευρωπαϊκής δημιουργίας. Επίσης, παρεμβάλλονται αποσπάσματα από μουσικά ευρήματα των αρχαίων χρόνων - κομμάτια των Σείκιλου, Μεσομήδη και Αγνώστου Αθηναίου σε ελεύθερη διασκευή, τα οποία λειτουργούν σαν ένα στέρεο νήμα που ενώνει τις υπόλοιπες συνθέσεις.


Ναταλία Γεράκη, φλάουτο
Μηνάς Μπορμπουδάκης, πιάνο

Σχετικές ειδήσεις
Gala: Η μούσα του Salvador Dali. Έρως εμπνευσμένος στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
27.01.2017 14:35
Ένα ακόμα μουσικό αναλόγιο του κύκλου ‘Classic Music Box’, που εμπνεύστηκε και επιμελείται η ηθοποιός, μουσικός και σκηνοθέτης, Μάγδα Μαυρογιάννη, θα απολαύσουν όσοι βρεθούν την Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Β. & Μ. Θεοχαράκη.
Η Βασιλική Καρακώστα σε μία συναυλία Ελληνικής Δημοτικής μουσικής στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
18.10.2016 14:44
Η ερμηνεύτρια Βασιλική Καρακώστα παρουσιάζει για πρώτη φορά στο Ίδρυμα Θεοχαράκη το concerto δώδεκα κλασικών τραγουδιών της Ελληνικής δημοτικής και λαϊκής μουσικής παράδοσης, ενορχηστρωμένα με τον παγκόσμιο κλασικό ήχο.
Red Velvet: μία παθιασμένη συναυλία στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
03.10.2016 11:37
Το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη μας προσκαλεί την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου σε «ένα μουσικό ταξίδι που ξυπνά αισθήσεις και προκαλεί συγκινήσεις…».
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
23.05.2016 13:59
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, στο πλαίσιο των συναυλιών Μουσικοί περίπατοι στα μουσεία V, επισκέπτεται τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2016 το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη, για μία συναυλία.
Aπό τον F. Chopin στον A. Piazzolla, με τον Σπύρο Μοσχόπουλο στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
24.03.2016 16:35
O διακεκριμένος σολίστ του πιάνου και συνθέτης Σπύρος Μοσχόπουλος, έρχεται στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη, σε μία συναυλία όπου θα συνδυάσει το λυρισμό και την ευαισθησία της μουσικής του μεγάλου ρομαντικού συνθέτη, με το πάθος και το παλμό του tango nuevo.