Οι Εκδόσεις Μεταίχμιο παρουσιάζουν το βιβλίο του Άρη Δημοκίδη με τίτλο «Το απαγορευμένο βιβλίο»…

… που ανήκει στις παιδικές εκδόσεις του οίκου.

Άρης Δημοκίδης
Στέλλα & Στέφανος
Το απαγορευμένο βιβλίο

Εικονογράφηση: Μάρω Αλεξάνδρου

Ένα παράξενο απαγορευμένο βιβλίο φτιάχτηκε πριν από δισεκατομμύρια χρόνια απ’ τους πρώτους ανθρώπους. Όμως τώρα οι χιλιάδες τρισευτυχισμένοι κάτοικοί του (που δεν ξέρουν πως ζουν μέσα σε βιβλίο!) κινδυνεύουν από έναν τρομακτικό εισβολέα… Η Στέλλα και ο Στέφανος, τα μοναδικά αδέρφια της χώρας με μαγικές δυνάμεις, θα εισχωρήσουν στο παράλληλο σύμπαν του Απαγορευμένου Βιβλίου για να λύσουν το μυστήριο! Κι εκεί θα συναντήσουν παλάτια από γυαλί, δεινόσαυρους-ρομπότ, ιπτάμενα μαγικά χαλιά, θεόρατα δεντρόσπιτα, πόλεις από σοκολάτα, άγρια θηρία, μουσικούς πλανήτες, υποβρύχια λούνα παρκ… Μια καινούρια συναρπαστική περιπέτεια με τους ΣΤΕ, που αποδεικνύει πως τα βιβλία μπορούν στ’ αλήθεια να γίνουν οι καλύτεροί μας φίλοι!

Στην ίδια σειρά κυκλοφορούν:
Η χώρα των μαγικών ονείρων
Το Νησί των Χριστουγέννων
Το Χρυσό Βουνό
Η παράξενη χρονομηχανή

Βιογραφικά στοιχεία:
Ο Άρης Δημοκίδης γεννήθηκε το 1978 στη Θεσσαλονίκη όπου και ζει. Τα αγαπημένα του παιδικά βιβλία ήταν ο Μικρός Νικόλας, ο Θησαυρός της Βαγίας και Ο γλάρος Ιωνάθαν. Μικρός πήγαινε στο ωδείο, άκουγε ξένη μουσική, έβλεπε όλα τα παιδικά προγράμματα στην τηλεόραση, έγραφε παιδικά παραμύθια κι έφτιαχνε αυτοσχέδιες εφημερίδες. Έκανε σπουδές ΜΜΕ και Πολιτισμού στο Λονδίνο και πήρε μάστερ στην Πολιτιστική Διαχείριση. Δούλεψε ως δημοσιογράφος στο BBC και σε διάφορα αγγλικά έντυπα.

Η Μάρω Αλεξάνδρου γεννήθηκε στην Αθήνα και ασχολήθηκε από μικρή ηλικία με τη ζωγραφική. Είναι αυτοδίδακτη και ξεκίνησε την επαγγελματική της σταδιοδρομία το 1998.