Το θέατρο του παπουτσιού πάνω στο δέντρο σε συνεργασία με το Studio Νάμα, ξεκινά νέο εργαστήριο θεατρικής αγωγής …

για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών. Με έναν πλούσιο συνδυασμό τεχνικών αφήγησης, σωματικού θεάτρου, μουσικοκινητικής, θεατρικού παιχνιδιού και εικαστικών, τα παιδιά θα γνωρίσουν και θα οικειωθούν τα εκφραστικά τους μέσα, καθώς και τα στάδια της θεατρικής πράξης. Το εργαστήριο θα ολοκληρωθεί με το ανέβασμα -από τα ίδια τα παιδιά- της παράστασης “Η Κανέλα και το Δυοσμαράκι” στην κεντρική σκηνή του θεάτρου Επί Κολωνώ.

Συντονισμός εργαστηρίου – Διδασκαλία: Τάσος Καρακύκλας
Μουσική διδασκαλία: Έλλη Βασιλάτου
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Βαλεντίνα Παπαδημητράκη

Σύντομα Βιογραφικά:

O Τάσος Καρακύκλας είναι ηθοποιός και δάσκαλος θεάτρου. Φοίτησε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και στις Ανώτερες Σχολές Δραματικής Τέχνης “Αρχή” και “Β. Διαμαντόπουλος”. Συνεργάστηκε με πειραματικές ομάδες και θεατρικά σύνολα καθώς και με τα θέατρα Επί Κολωνώ, Αργώ, Ελιάρτ, Νέου Κόσμου, Τεχνόπολις Αθηνών κ.α. Μελετά συστηματικά το θέατρο για παιδιά, την παιδαγωγική του θεάτρου και τη διασύνδεσή του με τη μαθησιακή διαδικασία. Δίδαξε θέατρο και αυτοσχεδιασμό σε παιδιά( studio NAMA), τεχνικές αφήγησης και δημιουργικής γραφής (Περπερούνα), θέατρο της επινόησης στην σχολική ηλικία (Σχολείο Ν. Γκάτσος), δημιουργική κίνηση-εμψύχωση ομάδων κωφών εφήβων(Κιβωτός).Με το Θέατρο Του Παπουτσιού Πάνω Στο Δέντρο έχει πραγματοποιήσει διαδραστικά θεατρικά δρώμενα και εργαστήρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Βρυξέλλες, 2010)

Η Έλλη Βασιλάτου είναι μουσικός και δασκάλα κλαρινέτου. Απόφοιτη του τμήματος Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πειραματικού Μουσικού Γυμνασίου-Λυκείου Παλλήνης. Πήρε δίπλωμα κλαρινέτου το 2009 (άριστα και πρώτο βραβείο)με καθηγητή τον Ευστάθιο Κιοσόγλου, από το Εθνικό Ωδείο και μαθήματα φωνητικής από την Ειρήνη Δερέμπεη. Συνεργάστηκε με ορχήστρες (Ορχήστρα Δωματίου του τμήματος Μουσικών Σπουδών της Αθήνας, φιλανδική ορχήστρα ” Jalas Chamber”), είναι μόνιμο μέλος του συγκροτήματος Ιστορίες για κρουστά του Β. Βασιλάτου (συναυλίες σε μουσικές σκηνές και φεστιβαλ σε όλη της Ελλάδα και στο εξωτερικό) και της ομάδας Oper(o) (Μεγαρο Μουσική, Μουσείο Μπενάκη κτλ). Είναι καθηγήτρια κλαρινέτου στο κεντρικό Εθνικό Ωδείο και στο Εθνικό ωδείο Περιστερίου. Με το ”Θέατρο του παπουτσιού πάνω στο δέντρο” συνεργάζεται από το 2007 όπου και έχει αναλάβει την μουσική διδασκαλία.

Η Βαλεντίνα Παπαδημητράκη είναι σκηνοθέτις και ηθοποιός. Αποφοίτησε από τη Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης Βεάκη το 1994. Συνεργάστηκε επί σειρά ετών με το Θέατρο Δρόμου HELIX. Επίσης εργάστηκε ως ηθοποιός στον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

Ως σκηνοθέτις έχει συνεργαστεί με ερασιτεχνικές ομάδες, με το θέατρο την ΕΘΑΛ (Λεμεσός, Κύπρος) και με το Εθνικό Θέατρο.

Διδάσκει θεατρική αγωγή σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία.
Το 2001 δημιούργησε το Θέατρο του παπουτσιού πάνω στο δέντρο και έκτοτε ανεβάζει παραστάσεις εμπνευσμένες από τη λαϊκή παράδοση.

Το ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΠΟΥΤΣΙΟΥ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΔΕΝΤΡΟ κλείνει φέτος δέκα χρόνια παρουσίας στο χώρο του θεάτρου. Έχει ανεβάσει λαϊκά παραμύθια, αλλά και πρωτότυπα θεατρικά κείμενα εμπνευσμένα από την ελληνική παράδοση. Οι παραστάσεις του συνοδεύονται από ζωντανή μουσική και απευθύνονται τόσο σε παιδιά όσο και σε ενήλικες. Η διαδραστική σχέση με το κοινό και η ιδιαίτερη σκηνογραφική προσέγγιση είναι μερικά ακόμα από τα χαρακτηριστικά των παραστάσεών του.

Περιοδεύει σε σχολεία, χωριά και δήμους σε όλη την Ελλάδα. Έχει δώσει παραστάσεις σε δεκάδες δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς. Έχει ταξιδέψει στο Βέλγιο και το Λουξεμβούργο, όπου έδωσε παραστάσεις στους Έλληνες ομογενείς.

Τα θεατρικά του έργα έχουν εκδοθεί από τις εκδόσεις Κέδρος.
Φέτος φιλοξενείται στο θέατρο Επί Κολωνώ, όπου παρουσιάζει την παράσταση Η Κανέλα και το Δυοσμαράκι.