Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Ο Σταύρος Λάντσιας για μια βραδιά στο Gazarte

Ο Σταύρος Λάντσιας για μια βραδιά στο Gazarte

O Σταύρος Λάντσιας ο σημαντικός αυτός μουσικός και δεξιοτέχνης πιανίστας , θα μοιραστεί για μία μοναδική  βραδιά τις

μελωδικές του συνθέσεις με το κοινό που τον στηρίζει και τον ακολουθεί όλα αυτά τα χρόνια της δημιουργικής του πορείας, γοητευμένο από τις ονειρικές όσο και λυρικές μουσικές του.


 

Μία βραδιά πλημμυρισμένη με ορχηστρική μουσική και μελωδικές εικόνες από έναν σεμνό αλλά εξαιρετικά ταλαντούχο μουσικό , με ευδιάκριτο μουσικό στίγμα και συνθετική γραμμή που θα προσφέρει συναισθηματική πληρότητα και εσωτερική γαλήνη στο κοινό που θα επιλέξει να την παρακολουθήσει.


 

Μαζί με εκλεκτούς μουσικούς, ο Σταύρος Λάντσιας θα ζωντανέψει στην σκηνή του gazarte ονειρικές μελωδίες από το σύνολο του συνθετικού του έργου ακουμπώντας σε πολλές από αυτές με μια καινούργια ματιά και μουσική θέση έτσι ώστε το ακουστικό αποτέλεσμα να προσφέρει στον ακροατή νέα μουσικά ερεθίσματα και εικόνες.
Για πρώτη φορά στην καριέρα του ο Σταύρος Λάντσιας επιλέγει να συμπράξει με το γνωστό μουσικό σύνολο κρουστών KROTALA και να δοκιμάσει την ενίσχυση των μελωδιών του με τον έντονο ρυθμό και το beat των κρουστών.

 


Έχοντας εμπιστοσύνη και σεβασμό στο ταλέντο των σημαντικών μουσικών Ανδρέα Παπά, Βαγγέλη Καρίπη και Πέτρου Κούρτη, ο Σταύρος Λάντσιας θα εξερευνήσει νέους τρόπους και δρόμους που θα προσδώσουν στις μελωδίες του ένα νέο μουσικό ιδίωμα, με έμφαση στο ρυθμικό ηχόχρωμα.  

 

Παίζουν οι μουσικοί:


Δημήτρης Χουντής: σοπράνο σαξόφωνο
Alfredo Shtuni: βιολί
Αλέξανδρος Μποτίνης: τσέλο
Πέτρος Βαρθακούρης: κοντραμπάσο


 

Σχετικές ειδήσεις
Σταύρος Λάντσιας, Ανδρέας Πολυζωγόπουλος & Γιώργος Καλούδης στην Αγγλικανική Εκκλησία
20.01.2017 14:09
Το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου, ώρα 20:30, στην Αγγλικανική Εκκλησία Αθηνών, ο πιανίστας και συνθέτης Σταύρος Λάντσιας παρουσιάζει ένα ξεχωριστό πρόγραμμα με βάση τις μελωδικές του συνθέσεις. Μια σπάνια ευκαιρία να απολαύσετε τους φυσικούς ήχους των μουσικών οργάνων σ΄ έναν χώρο εξαιρετικής ακουστικής.
Ο Πέτρος Κλαμπάνης και ο Σταύρος Λάντσιας live στο Atheneaum Κελάρι
09.11.2016 11:29
Το ATHENEAUM Κελάρι έχει την τιμή να φιλοξενεί δύο από τους σημαντικότερους και καταξιωμένους μουσικούς της jazz σκηνής, τον Σταύρο Λάντσια και τον Πέτρο Κλαμπάνη, που ενώνουν τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν τα προσωπικά τους album καθώς και μουσική εμπνευσμένη από την ελληνική μουσική παράδοση.
Οι μουσικές εκδηλώσεις του Σεπτεμβρίου στο ΚΠΙΣΝ
07.09.2016 11:53
Τα μουσικά ταξίδια συνεχίζουν τον Σεπτέμβριο στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), που μετατρέπεται σε έναν ανοιχτό χώρο συνάντησης δεκάδων καλλιτεχνών με διαφορετικές μουσικές επιρροές και αισθητική.
Piano Trio +: Ο Σταύρος Λάντσιας live στο Athenaeum
18.03.2016 15:41
Την Παρασκευή 1 και το Σάββατο 2 Απριλίου 2016, ο Σταύρος Λάντσιας θα βρίσκεται ξανά στο Athenaeum "Kελάρι".
Ο Σταύρος Λάντσιας live στο Athenaeum
24.02.2016 13:27
O πιανίστας-συνθέτης Σταύρος Λάντσιας συνεχίζει τις "συναντήσεις" με εξαιρετικούς μουσικούς εξερευνώντας τα ηχοχρώματα του παραδοσιακού σχήματος της jazz (και όχι μόνο) “Piano Trio +”, το Σάββατο 5 Μαρτίου 2016 στο ΑTHENAEUM "Κελάρι".