Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Δασκαλάκης - Ηλιοπούλου - Βερούκας - Μπιτσάκης: Έκθεση στη Γκαλερί Alma

Δασκαλάκης - Ηλιοπούλου - Βερούκας - Μπιτσάκης: Έκθεση στη Γκαλερί Alma

Η γκαλερί Alma παρουσιάζει την ομαδική έκθεση των Στέφανου ΔασκαλάκηΕιρήνης Ηλιοπούλου, Αλέξη Βερούκα και Εμμανουήλ …

Μπιτσάκη από τις 8 Δεκεμβρίου 2012 μέχρι τις 23 Φεβρουαρίου 2013.

 

Ο Ιστορικός Τέχνης κ. Γιάννης Μπόλης αναφέρει για την έκθεση:

 

«Ο Στέφανος Δασκαλάκης μέσα από τη δυνατή εντύπωση του συγκεκριμένου και την εμμονή της αποκάλυψης αυτού που βρίσκεται κρυμμένου πίσω από την επιφάνεια, επικαλείται μια βαθύτερη επικοινωνία, τη μυστηριώδη σαγήνη και την αμφισημία της εικόνας, την εσωτερική ένταση κάτω από τη φαινομενική ηρεμία, τη μετάπλαση και τη μετουσίωση της ορατής πραγματικότητας σε πνευματική εμπειρία, με τις συνθέσεις του να αποτυπώνουν την πίστη του στην αδιαπραγμάτευτη αντοχή των καθαρά ζωγραφικών αξιών μέσα από εξαιρετικές σχεδιαστικές, συνθετικές και χρωματικές ποιότητες.

 

Η Ειρήνη Ηλιοπούλου προτάσσει έναν παράδοξο και απροσδιόριστο κόσμο στις παρυφές του ονείρου, της μνήμης και της φαντασίας, μια άλλη μυστική-μαγική διάσταση στο μεταίχμιο μεταξύ παρουσίας-απουσίας. Με μια έντονα ψυχαναλυτική ματιά, παρουσιάζει εικόνες καθηλωτικές, μνημειωμένες σ’ ένα διαρκές σταμάτημα του χρόνου. Φωτισμένες θεατρικές σκηνές αναδύονται απρόσμενα μέσα στην οργιώδη βλάστηση ενός τροπικού δάσους. Οι συνθέσεις της αντανακλούν έναν ιδιαίτερο ψυχισμό, έναν εντελώς εσωτερικό τρόπο βίωσης της πραγματικότητας, δίνουν την αίσθηση ότι πηγάζουν απευθείας από το υποσυνείδητο. Ο Αλέξης Βερούκας με την ψυχογραφική προσέγγιση, την μελέτη και την οξεία παρατήρηση, το εκφραστικό και το ουσιώδες των προσώπων και των σωμάτων που ζωγραφίζει, απεικάζει τη ζωτική του σχέση με τον κόσμο, καθιστώντας ορατά ως ψυχικά αποτυπώματα τις εμπειρίες και τους στοχασμούς του. Η ανατρεπτική διάθεση, το καταλυτικό και πηγαία καυστικό χιούμορ είναι στοιχεία που χαρακτηρίζουν τις συνθέσεις του Εμμανουήλ Μπιτσάκη.

 

Με την άψογη χρήση των εκφραστικών του μέσων συνδυάζει ετερόκλητα μοτίβα και εικονογραφικούς τύπους σε απροσδόκητους και παράλογους συνδυασμούς, αντιστρέφει νοήματα και ρόλους, καταθέτοντας τη δική του ιδιότυπη καταγραφή της πραγματικότητας» .     

(Γιάννης Μπόλης, Ιστορικός της Τέχνης)         

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Η περιπέτεια της εικόνας, ατομική έκθεση του Δημήτρη Ράτσικα στη γκαλερί Alma
22.12.2016 14:24
Η αίθουσα τέχνης Alma παρουσίαζει την ατομική έκθεση του Δημήτρη Ράτσικα, με τίτλο Η περιπέτεια της εικόνας, σε επιμέλεια του Γιάννη Μπόλη. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Tρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017, στις 20:00.
Προσοχή στο κενό: ομαδική έκθεση στη γκαλερί Alma
23.11.2016 15:50
Η αίθουσα τέχνης ALMA παρουσίαζει την ομαδική έκθεση «ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΚΕΝΟ», σε επιμέλεια Χρίστου Χριστοφή. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Tρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2016, στις 20:00.
Θερινό Ηλιοστάσιο: Έκθεση της Ειρήνης Ηλιοπούλου στο Ianos ArtShop στο Golden Hall
27.07.2016 15:01
Η IANOS ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ παρουσιάζει από 1 Αυγούστου 2016 στο IANOS ARTSHOP στο Golden Hall τη σειρά χειροποίητων κεραμικών της καταξιωμένης Ελληνίδας εικαστικού Ειρήνης Ηλιοπούλου με τίτλο «ΘΕΡΙΝΟ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΟ».
Η Εποχή του Ηλεκτρισμού: Έκθεση του Στέφανου Ρόκου στην γκαλερί Follow Your Art
26.07.2016 11:59
Ο Στέφανος Ρόκος εκθέτει, από τις 7 Αυγούστου 2016, για πρώτη φορά στα Κύθηρα παρουσιάζοντας μέρος της δουλειάς του “Η Εποχή του Ηλεκτρισμού” στην γκαλερί Follow Your Art.
Ενδιάμεσα: έκθεση της Μανταλίνας Ψωμά στη γκαλερί Alma
15.04.2016 15:05
Η Μανταλίνα Ψωμά παρουσιάζει στην ατομική της έκθεση στην Γκαλερί ALMA στα Τρίκαλα, έργα από την δουλειά των τελευταίων δύο ετών.