Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Έκθεση τριών καλλιτεχνών, στη Gallery Art Πρίσμα

Έκθεση τριών καλλιτεχνών, στη Gallery Art Πρίσμα

Η Gallery Art Πρίσμα φιλοξενεί την έκθεση των καλλιτεχνών Άγγελου Αντωνόπουλου, Γιώργου Τσεριώνη, Γιάννη Χρηστάκου

… στις 14 Νοεμβρίου-15 Δεκεμβρίου 2012


Μια διαλεκτική σχέση συνδέει τους καλλιτέχνες Άγγελο Αντωνόπουλο, Γιώργο Τσεριώνη και Γιάννη Χρηστάκο, οι οποίοι εκθέτουν στη Gallery Art Πρίσμα στον Πειραιά.  Οι καλλιτέχνες αντλούν την έμπνευση τους από τις μνήμες τους, όπου υπάρχει έντονα το φαντασιακό στοιχείο.


Στη δουλειά του Άγγελου Αντωνόπουλου συναντάμε τους μικρόκοσμους του βίου του καλλιτέχνη ο οποίος επιδιώκει την ίδια ρευστότητα  ανάμεσα στη νοητική και πλαστική επεξεργασία της πραγματικότητας, προσθέτοντας επινοημένα αντικείμενα κατασκευασμένα από φτηνά υλικά ,τα οποία τοποθετεί σε σημεία που εστιάζουν στη μνήμη.


Ο Γιώργος Τσεριώνης εκμεταλλεύεται τη διαδικασία της μίμησης στη δουλειά του με μια εννοιολογική προσέγγιση στην οποία  υποβόσκει έντονα η κοινωνική συνείδηση του καλλιτέχνη. Η σκληρότητα, η τραγικότητα και η αθωότητα είναι εμφανείς στο έργο του καλλιτέχνη. 


Ο Γιάννης Χρηστάκος συνεχίζει την πορεία της προσωπικής φανταστικής χαρτογραφίας του, που μετεξελίσσεται μέσα από μια διαρκή κίνηση που εδρεύει στα κύτταρα των συναισθηματικών και οπτικών του αναμνήσεων.

Σχετικές ειδήσεις
Η Τέχνη στο Παρίσι Μεταξύ ‘60 και ‘80: Έκθεση στην S. G. Art Gallery
14.12.2016 16:34
H S.G. Art Gallery παρουσιάζει την έκθεση “Η Τέχνη στο Παρίσι Μεταξύ ‘60 και ‘80” με σχέδια, λιθογραφίες και γλυπτά έργα Γάλλων και Ελλήνων καλλιτεχνών που ζούσαν στο Παρίσι τις δεκαετίες ‘60, ‘70, και ‘80 και προέρχονται από ιδιωτικές συλλογές της Ελλάδας και της Γαλλίας.
IndepArt2016: Έκθεση τέχνης στην Image Gallery
10.11.2016 17:06
Η Image Gallery σε συνεργασία με την τεχνοκριτικό και ιστορικό τέχνης Έμμυ Βαρουξάκη παρουσιάζουν την έκθεση IndepArt2016 με έργα σημαντικών καλλιτεχνών.
Ανακαλύπτοντας το παρελθόν: Τοπίο και Νεκρή φύση: Έκθεση στην MaLou Art Consulting & Gallery
08.11.2016 11:28
Η MaLou Art Consulting & Gallery παρουσιάζει μια σειρά ομαδικών εκθέσεων με τίτλο ‘’Ανακαλύπτοντας το παρελθόν’’. Στην πρώτη έκθεση θα παρουσιαστούν επιλεγμένα έργα Ευρωπαίων, Ρώσων και Ελλήνων καλλιτεχνών του 20ου αιώνα με θέμα ‘’Τοπίο και νεκρή φύση’’ από τη συλλογή της MaLou Art Consulting & Gallery.
Spaced Out: ομαδική έκθεση στη Enia Gallery
12.05.2016 10:06
Η ΕΝΙΑ GALLERY αποτελεί ένα νέο εκθεσιακό χώρο που στόχο έχει να προβάλλει τη σύγχρονη διεθνή εικαστική σκηνή, μέσω της προβολής του εικαστικού έργου αξιόλογων νέων όσο και καταξιωμένων καλλιτεχνών, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Στο δρόμο για την αλήθεια: Ομαδική έκθεση του ΣΚΕΤΒΕ στην Govedarou Art Gallery
31.03.2016 12:29
Ο Σύλλογος Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βόρειας Ελλάδας (Σ.Κ.Ε.Τ.Β.Ε.) εκθέτει έργα ζωγραφικής και γλυπτικής από συνολικά 53 συμμετέχοντες καλλιτέχνες από τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2016 στη GOVEDAROU ART GALLERY στη Θεσσαλονίκη.