Το Θέατρο τη Ημέρας παρουσιάζει το έργο του Ερίκ Βεστφάλ, «Εσύ, εγώ και τα σύννεφά μας», σε απόδοση – διασκευή

Βίκυς Ευαγγέλου και σκηνοθεσία Γιώργου Γραμματικού από την Κυριακή 4 Νοεμβρίου, και κάθε Κυριακή και Δευτέρα.

Λίγα λόγια για το έργο:

Σύγχρονη εποχή, σε μια επαρχιακή πόλη της Γαλλίας. Δυο αδελφές, η Ερνεστίν και η Αντέλ, ώριμες σε ηλικία -μετά το θάνατο των γονιών τους-  ζουν ολομόναχες, απομονωμένες από τον κοινωνικό περίγυρο, κλεισμένες σε ένα παλιό σπίτι γεμάτο παράξενα αντικείμενα και μνήμες. Ο μοναδικός άνθρωπος που επισκέπτεται, παραστέκεται και ενδιαφέρεται για τις δυο αδελφές, είναι ο Ζομπρόβιτς, επιστήμονας  – ζωολόγος, συνάδελφος και φίλος του πατέρα τους. Η αναπάντεχη επίσκεψη ενός πλασιέ σε αυτό το αφιλόξενο και αλλόκοτο περιβάλλον, δημιουργεί  ιλαροτραγικά επεισόδια, με άφθονα στοιχεία γκόθικ και απρόσμενη-εφιαλτική εξέλιξη.

Οι τέσσερις ήρωες του έργου αντιπροσωπεύουν τέσσερις διαφορετικούς κόσμους. Συναντιούνται και  συγκρούονται μετωπικά μέσα σ’ έναν αμφίρροπο σκηνικό ρεαλισμό. Τα διλήμματά τους και οι  αιφνίδιες ψυχολογικές  μεταπτώσεις  τους, δημιουργούν απρόβλεπτες υπόγειες εσωτερικές εκρήξεις.

Πρόκειται για ένα ψυχολογικό θρίλερ, ένα συναρπαστικό έργο γεμάτο αρετές. Διαθέτει ασυνήθιστη βιαιότητα αλλά και σπάνια τρυφερότητα με αναπάντεχες κωμικές σκηνές. Εμβαθύνει στους απέραντους κόσμους της ανθρώπινης ψυχής και φωτίζει καταστάσεις που υπάρχουν μέσα μας, αλλά και γύρω μας με πολλαπλές μορφές.

Πού βρίσκονται άραγε τα όρια ανάμεσα στην τρέλα των λογικών
και στη λογική των τρελών;

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Απόδοση/Διασκευή: Βίκυ ΕυαγγέλουΣκηνοθεσία-Σκηνικά-Κοστούμια-Μουσική επιμέλεια: Γιώργος ΓραμματικόςΦωτισμοί: Γιώργος ΣηφάκηςΕπιμέλεια κίνησης: Γεωργία Σακελλάρη

ΠΑΙΖΟΥΝ οι ηθοποιοί: Εύη Θεοδωρίδου, Βίκυ Ευαγγέλου, Τέλης  Ζώτος και Γιώργος Γραμματικός

Φωτογραφίες  παράστασης: Ρενάτα Γραμματικού & Πάνος ΡοντογιάννηςΕπεξεργασία  μουσικής/ήχοι: Studio Πάνου Αγγελόπουλου
Ηχολήπτης: Νίκος Μυλωνάς
Επεξεργασία CD παράστασης: geosif
Κατασκευή σκηνικού: Γιώργος Γαϊτάνος