Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016

Δέρμα - μια παράσταση για το πένθος από την ομάδα ODC στο Βυρσοδεψείο

Δέρμα - μια παράσταση για το πένθος από την ομάδα ODC στο Βυρσοδεψείο

Η ομάδα ODC παρουσιάζει τη νέα της δουλειά στο «Βυρσοδεψείο». Το «ΔΕΡΜΑ» διαδέχεται το «ΜΕΤΑ, μια παράσταση

για την καταστροφή» που παρουσιάστηκε πέρυσι με μεγάλη επιτυχία.

Ένα παλιό βυρσοδεψείο, όπου μέχρι πρόσφατα επεξεργάζονταν δέρματα ζώων, μετατράπηκε για τις ανάγκες της εποχής σε χώρο επεξεργασίας ανθρώπινου δέρματος.

 

Οι περφόρμερς-«θιασώτες του χάους» -οδηγούν το κοινό τους σε απρόβλεπτα διαμορφωμένους χώρους δίνοντάς τους την επιλογή να διεισδύσουν βαθύτερα στα τεκταινόμενα ή να παραμείνουν απλοί παρατηρητές.

 

Πρόκειται για ένα παιχνίδι ενηλίκων, μια γιορτή, ένας «φόρος τιμής» στην μηχανιστική εργασία, την μονοτονία, το πένθος, την απάθεια. Γιατί άραγε πενθούμε σήμερα; Ποια είναι τα αίτια αυτού του ψευδοπένθους και ποιες οι εκδηλώσεις του;

 

Η δράση εκτείνεται στο τεράστιο βιομηχανικό κτίριο του «Βυρσοδεψείου» και φέρνει αντιμέτωπο το κοινό με εκπλήξεις, καθώς μπαινοβγαίνει σε διαφορετικές εγκαταστάσεις, πότε ως παρατηρητής και πότε ως παρατηρούμενος.

 

Με την συμμετοχή εθελοντών, περφόρμερς, μουσικών και εικαστικών.

 

Αρχιτελετάρχης του χάους: Έλλη Παπακωνσταντίνου
Βοηθοί αρχιτελετάρχη: Θωμάς Νταϊφάς & Davydd Cook
Τελετάρχης δραματουργίας: Στάθης Γραφανάκης
Τελετάρχες κίνησης: Βάλια Παπαχρήστου & Χριστίνα Σουγιουλτζή
Τελετάρχης μουσικής: Τηλέμαχος Μούσας
Τελετάρχες εγκαταστάσεων & κοστουμιών: Τέλις Καρανάνος & Αλεξάνδρα Σιάφκου

 

Οι θιασώτες του χάους: Νεφέλη Παπαδερού, Βάλια Παπαχρήστου, Θάνος Κοσμίδης, Adrian Frieling, Άγγελος Καλίνογλου, Αναστασία Κατσιναβάκη, Στέλλα Χριστοδουλοπούλου

 

Σχετικές ειδήσεις
Blessed Breasts από την Ομάδα Arigato στο Off off Athens 8 του Επί Κολωνώ
22.06.2016 17:09
Στο πλαίσιο του 8ου φεστιβάλ Off-off που διοργανώνει το θέατρο Επί Κολωνώ, η ομάδα Arigato παρουσιάζει την παράσταση «Blessed Breasts». Μια παράσταση (work in progress) βασισμένη στο βιβλίο της Marilyn Yalom «H ιστορία του γυναικείου στήθους».
ΜΕΣΑ - ΖΩΝΤΕΣ από την ομάδα The Station Athens Group στο Μπάγκειον
25.05.2016 12:34
Η ομάδα του Station Athens παρουσιάζει τη νέα της δουλειά εν εξελίξει ΜΕΣΑ-ΖΩΝΤΕΣ στις 31/5 στο Μπάγκειον στα πλαίσια της 'Σύναψης 2, Μπιενάλε της Αθήνας 2015-2017 ΟΜΟΝΟΙΑ,' στις 19:30 και στις 21:00.
Ο κύριος του Τζακ από την ομάδα Terre de Semis στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
30.12.2015 10:19
Η Ομάδα T.d.S (Terre de Semis) παρουσιάζει στο Θέατρο του Νέου Κόσμου τη δεύτερη θεατρική της δουλειά, που έχει τον τίτλο "Ο κύριος του Τζακ" και είναι βασισμένη στο ομώνυμο διήγημα του Γιάννη Σκαρίμπα.
Ο ουρανός πάνω από την πόλη, από την ομάδα Θα δούμε στον Τεχνοχώρο Cartel
16.11.2015 11:16
Η θεατρική ομάδα "ΘΑ ΔΟΥΜΕ" παρουσιάζει τη νέα της δουλειά Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ, μια θεατρική παράσταση εμπνευσμένη από το κινηματογραφικό σενάριο της ταινίας “Wings of desire” (Τα φτερά του έρωτα) των Wim Wenders και Peter Handke (1987).
Δέρμα στις Φλόγες του Γκιλιέμ Κλούα στο Θέατρο Olvio
10.11.2015 10:48
Ένα από τα πιο διάσημα έργα του σύγχρονου ισπανικού ρεπερτορίου, το βραβευμένο Δέρμα στις Φλόγες του Γκιλιέμ Κλούα ανεβαίνει στις 30 Νοεμβρίου στο ΟLVIO με τη Μυρτώ Αλικάκη, τον Αντώνη Φραγκάκη, τη Ρηνιώ Κυριαζή και το Νίκο Νίκα σε σκηνοθεσία Άσπας Τομπούλη.