Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Ο Κινητήρας πάει στα σχολεία

Ο Κινητήρας πάει στα σχολεία

Η νέα πρωτοποριακή δράση ΕΚ ΠΛΗΞΗ της ομάδας Κινητήρας Χοροθέαμα έρχεται φέτος στα σχολεία με την διαδραστική παράσταση

«Το Τσίρκο που Κοιμήθηκε» της Χαράς Γιαννακοπούλου, σε σκηνοθεσία  Αντιγόνης Γύρα , μουσική Ορέστη Τάνη και χορογραφία της ομάδας.


''Κάποτε ήταν μια πόλη που τσίρκο και θεατές ήταν ένα. Χρειάζονταν το ένα το άλλο   και ζούσανε καλά και χαρούμενα. Ήταν φυσικά ένα τσίρκο χωρίς ζώα. Όμως εκεί δούλευε κι ένας υπνωτιστής , ο oποίος σκαρφίστηκε ένα σχέδιο που θα τον έκανε άρχοντα της πόλης και θα μπορούσε να τους ορίζει όλους. Υπνώτισε τους πάντες, έγινε δήμαρχος της πόλης και το τσίρκο διαλύθηκε''…


Η Αντιγόνη Γύρα, ιδρύτρια της ομάδας Κινητήρας Χοροθέαμα, οραματίστηκε πριν από χρόνια το χοροθέαμα ως μέσο για την ψυχαγωγία και επαφή των παιδιών στις πρώτες σχολικές ηλικίες. Είναι μια πρωτοβουλία που στόχο έχει να γνωρίσει στα παιδιά του δημοτικού μια μορφή τέχνης που δε συνηθίζουν να παρακολουθούν, η οποία θα τους ανοίξει νέους δρόμους αντίληψης κι έκφρασης: το χοροθέατρο , το σύγχρονο χορό και το σωματικό θέατρο!

 

Οι έξι περφόρμερς-εμψυχωτές σε συνεργασία με μαθητές και δασκάλους στήνουν μια διαφορετική παράσταση για τη συλλογικότητα, τη συνεργασία, το «μαζί» και την έννοια της ομάδας, ανατρέποντας τη σχολική καθημερινότητα, ενώ αναπάντεχες εκπλήξεις διαδέχονται η μια την άλλη μέσα στο χώρο του σχολείου που γεμίζει χορό, ακροβατικά, θέατρο, χρώματα και μουσική από την πρωινή συγκέντρωση μέχρι την 4η διδακτική ώρα.

 

 

Η ομάδα


Σύλληψη Δράσης – Σκηνοθεσία: Αντιγόνη Γύρα
Σύλληψη ιστορίας - Κείμενα: Χαρά Γιαννακοπούλου
Πρωτότυπη μουσική: Ορέστης Τάνης
Χορογραφία: Η ομάδα
Κοστούμια: Ευδοκία Βεροπούλου
Εικαστικό περιβάλλον: Ευδοκία Βεροπούλου, Τόνια Αβδελοπούλου
Βοηθός Χορογράφος: Αφροδίτη Βερβενιώτη
Διδασκαλία τραγουδιών: Αλίκη Αβδελοπούλου
Βίντεο: Χρήστος Μαυρίδης

Ερμηνευτές/ Εμψυχωτές: Ευγενία Δελιαλή, Βασίλης Ζώης , Φλώρα Καλομοίρη, Άρτεμις Λαμπίρη, Ανθή Θεοφιλίδου/Ευγενία Σιγαλού, Φάνης Παυλόπουλος

 

Φωτογραφίες: Ελένη Τάξερη, Σάκης Ψαρρός, Φάνης Παυλόπουλος
Γραφιστικά: Μυρτώ Δεληβοριά

Σχετικές ειδήσεις
Το κάλεσμα της άγριας φύσης,  του Τζακ Λόντον ταξιδεύει με τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση
24.10.2016 16:27
Το αγαπημένο μυθιστόρημα του Τζακ Λόντον, Το κάλεσμα της άγριας φύσης, γίνεται παράσταση και ταξιδεύει σε απομακρυσμένες περιοχές, σχολεία, φορείς και ιδρύματα.
Το Δώρο στα εκπαδευτικά προγράμματα του ΚΘΒΕ
12.10.2016 12:27
Το Δώρο μετά το μεγάλο καλοκαιρινό ταξίδι του στις γειτονιές της Θεσσαλονίκης εντάσσεται στα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του ΚΘΒΕ και παρουσιάζεται σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Dance Days 6: Το δικό μου ψάρι από την ομάδα Κινητήρας στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων
19.07.2016 13:45
Στα πλαίσια του Dance Days 6, παρουσιάζεται από την ομάδα Κινητήρας ένα χοροθεατρικό έργο για παιδιά (και κάθε ηλικία) με τίτλο Το δικό μου ψάρι στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων.
Εκδηλώσεις από το Μαράσλειο στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
26.05.2016 11:58
Τα Πειραματικά Δημοτικά Σχολεία Πανεπιστημίου Αθηνών (Μαράσλειο) παρουσιάζουν την Κυριακή 29 Μαΐου 2016 παραστάσεις με μουσική και θέατρο, τις οποίες προετοίμασαν τη χρονιά που πέρασε.
Το Καπλάνι της Bιτρίνας, της Άλκης Ζέη στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
05.04.2016 17:11
Μετά την μεγάλη θεατρική επιτυχία της φετινής χρονιάς, η παράσταση «Το Καπλάνι της Βιτρίνας» της Άλκης Ζέη, που διασκεύασε και σκηνοθέτησε η ηθοποιός, θεατρολόγος και σκηνοθέτις Ανδρομάχη Χρυσομάλη, η παράσταση που αγαπήθηκε από μικρούς και μεγάλους που γνώρισε την ανταπόκριση των κριτικών καθώς ανέβασε τα στάνταρ του παιδικού- εφηβικού θεάτρου, ανοίγει τα φτερά του και ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα με πρώτο σταθμό το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, με πρωινές παραστάσεις για τα σχολεία από τις 18 Μαΐου έως τις 25 Μαΐου και Κυριακή 22 Μαΐου στις 11.30 & 17.00.