Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Λευτέρης Γρηγορίου, Global Daoulia και Stoyan Yankoulov στην Αυλαία

Λευτέρης Γρηγορίου, Global Daoulia και Stoyan Yankoulov στην Αυλαία

Ο Λευτέρης Γρηγορίου (στην ασκομαντούρα και τη γκάιντα) & τα Global Daoulia, υποδέχονται για δεύτερη

φορά το Βούλγαρο δεξιοτέχνη κρουστό Stoyan Yankoulov. Θα έχουμε την ευκαιρία να τους δούμε και να τους ακούσουμε στη μουσική σκηνή Αυλαία την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012. 


 
Μαζί τους ο Δημήτρης Χιώτης στην κρητική λύρα και το λαούτο, ο Σεραφείμ Μαρμαρίδης στην ποντιακή λύρα και ο Φώτης Μυλωνάς στο ηλεκτρικό μπάσο και τα πλήκτρα.
 


Mια γιορτή με πρωταγωνιστές τους αρχέγονους Ασκούς της ποντιακής και της κρητικής μουσικής, εμπλουτισμένη με σύγχρονα ρυθμικά και μελωδικά στοιχεία καθώς και με τη δύναμη και τον ήχο ενός συνόλου από νταούλια.


 
Ο Stoyan Yankoulov είναι ένας πρωτοπόρος μουσικός. Έχει αναδείξει, με δικές του καινοτόμες τεχνικές, τις πολλαπλές ηχητικές δυνατότητες του νταουλιού δίνοντάς του θέση και σε μουσικές πέραν των μέχρι τώρα συνυφασμένων με αυτό.


 
Στο ευρύτερο κοινό έγινε γνωστός όταν εκπροσώπησε μαζί με την Elitsa Todorova τη χώρα του στο διαγωνισμό της Eurovision όπου κέρδισαν την 3η Θέση.
 

Σχετικές ειδήσεις
Ο Yinon Muallem στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
17.01.2017 12:34
Το ταξίδι στους μουσικούς πολιτισμούς του κόσμου, μέσα από τη Σειρά Γέφυρες, συνεχίζεται με έναν ακόμη σταθμό στην Ανατολική Μεσόγειο. Έτσι, την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου, στις 8:30 το βράδυ, η Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος υποδέχεται τον Ισραηλινό Yinon Muallem [Γινόν Μουάλλεμ], δεξιοτέχνη των κρουστών με ρίζες εβραϊκές αλλά και ιρακινές, που, μέσα από τη μουσική του, καταργεί τα πολιτισμικά και θρησκευτικά φράγματα.
Λευτέρης Ελευθερίου και Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος μαζί στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
25.11.2016 15:33
Αγαλματάκια Ακούνητα, Αμίλητα, Αγέλαστα. Το Γυάλινο Μουσικό Θέατρο σας προσκαλεί στην πιο αναπάντεχη και ξεκαρδιστική συνάντηση αυτού του χειμώνα: Ο Λευτέρης Ελευθερίου, γνωστός για το πολύπλευρο ταλέντο του, καθώς εκτός από ηθοποιός εντυπωσιάζει με το τραγούδι αλλά και με τις μιμήσεις του, θα συναντήσει τον «άνθρωπο - ορχήστρα», Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλο. Δύο πολυδιάστατοι καλλιτέχνες, μοναδικοί ο καθένας στο είδος του, διαφορετικοί αλλά με κοινά χαρακτηριστικά το χιούμορ και την παιχνιδιάρικη διάθεση, θα σας ταξιδέψουν με ένα πρόγραμμα που συνδυάζει τη μουσική με την πρόζα.
Ο Λευτέρης Βενιάδης παρουσιάζει Γεώργιο Σουρή στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
07.07.2016 10:42
Ο Λευτέρης Βενιάδης στα πλέσια του Φεστιβάλ Αθηνών, παρουσιάζει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών μια μουσική και σκηνική σύνθεση, βασισμένη στην ποίηση του Γεωργίου Σουρή για φωνητικό σύνολο, νεανική χορωδία, μουσικό σύνολο και δύο ηθοποιούς στις 14 & 15 Ιουλίου 2016.
Αλτσίνα: όπερα σε τρεις πράξεις του G.F. Handel στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων Λευτέρης Βογιατζής
18.05.2016 10:35
To Θέατρο της Οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής συνεργάζεται με την Ομάδα Λυρικού Θεάτρου Ραφή και φιλοξενεί για πρώτη φορά στην ιστορία του παράσταση όπερας, ως έναν φόρο τιμής στον Λευτέρη Βογιατζή, παρουσιάζοντας το μπαρόκ αριστούργημα «Αλτσίνα» του G.F. Handel.
Τσικνοπέμπτη στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο με Ικαριώτικο και πεντοζάλι!
01.03.2016 10:01
Την Τσικνοπέμπτη στην Κεντρική Σκηνή του Γυάλινου οι ΠΑΠΙΣΤΑΝΟΙ μας καλούν σε ένα Ικαριώτικο γλέντι και όχι μόνο ... και στο UpStage ο Κωστής Αβυσσινός συμπράττει με τους Μαρία Λούκα, Αλέξη Νόνη και Γιώργο Ζαχαριουδάκη και μας καλούν σε ένα αποκριάτικο γλέντι όπου η κρητική μουσική παράδοση πρωταγωνιστεί.