Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016

Λευτέρης Γρηγορίου, Global Daoulia και Stoyan Yankoulov στην Αυλαία

Λευτέρης Γρηγορίου, Global Daoulia και Stoyan Yankoulov στην Αυλαία

Ο Λευτέρης Γρηγορίου (στην ασκομαντούρα και τη γκάιντα) & τα Global Daoulia, υποδέχονται για δεύτερη

φορά το Βούλγαρο δεξιοτέχνη κρουστό Stoyan Yankoulov. Θα έχουμε την ευκαιρία να τους δούμε και να τους ακούσουμε στη μουσική σκηνή Αυλαία την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012. 


 
Μαζί τους ο Δημήτρης Χιώτης στην κρητική λύρα και το λαούτο, ο Σεραφείμ Μαρμαρίδης στην ποντιακή λύρα και ο Φώτης Μυλωνάς στο ηλεκτρικό μπάσο και τα πλήκτρα.
 


Mια γιορτή με πρωταγωνιστές τους αρχέγονους Ασκούς της ποντιακής και της κρητικής μουσικής, εμπλουτισμένη με σύγχρονα ρυθμικά και μελωδικά στοιχεία καθώς και με τη δύναμη και τον ήχο ενός συνόλου από νταούλια.


 
Ο Stoyan Yankoulov είναι ένας πρωτοπόρος μουσικός. Έχει αναδείξει, με δικές του καινοτόμες τεχνικές, τις πολλαπλές ηχητικές δυνατότητες του νταουλιού δίνοντάς του θέση και σε μουσικές πέραν των μέχρι τώρα συνυφασμένων με αυτό.


 
Στο ευρύτερο κοινό έγινε γνωστός όταν εκπροσώπησε μαζί με την Elitsa Todorova τη χώρα του στο διαγωνισμό της Eurovision όπου κέρδισαν την 3η Θέση.
 

Σχετικές ειδήσεις
Μια βραδιά ElectroΠaNiGyris στην Αυλή των Νεραϊδοθαυμάτων
23.08.2016 14:46
Οι ElektroBalkana, η ομάδα Αφρελληνιασμός του Λευτέρη Γρηγορίου και Special Guests, συμπράττουν, αυτοσχεδιάζουν, δημιουργούν, στην Αυλή των Νεραϊδοθαυμάτων, στα Κοντόπουλα Κεραμειών την Πέμπτη 25 Αυγούστου στις 21:00.
Ο Λευτέρης Βενιάδης παρουσιάζει Γεώργιο Σουρή στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
07.07.2016 10:42
Ο Λευτέρης Βενιάδης στα πλέσια του Φεστιβάλ Αθηνών, παρουσιάζει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών μια μουσική και σκηνική σύνθεση, βασισμένη στην ποίηση του Γεωργίου Σουρή για φωνητικό σύνολο, νεανική χορωδία, μουσικό σύνολο και δύο ηθοποιούς στις 14 & 15 Ιουλίου 2016.
Αλτσίνα: όπερα σε τρεις πράξεις του G.F. Handel στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων Λευτέρης Βογιατζής
18.05.2016 10:35
To Θέατρο της Οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής συνεργάζεται με την Ομάδα Λυρικού Θεάτρου Ραφή και φιλοξενεί για πρώτη φορά στην ιστορία του παράσταση όπερας, ως έναν φόρο τιμής στον Λευτέρη Βογιατζή, παρουσιάζοντας το μπαρόκ αριστούργημα «Αλτσίνα» του G.F. Handel.
Τσικνοπέμπτη στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο με Ικαριώτικο και πεντοζάλι!
01.03.2016 10:01
Την Τσικνοπέμπτη στην Κεντρική Σκηνή του Γυάλινου οι ΠΑΠΙΣΤΑΝΟΙ μας καλούν σε ένα Ικαριώτικο γλέντι και όχι μόνο ... και στο UpStage ο Κωστής Αβυσσινός συμπράττει με τους Μαρία Λούκα, Αλέξη Νόνη και Γιώργο Ζαχαριουδάκη και μας καλούν σε ένα αποκριάτικο γλέντι όπου η κρητική μουσική παράδοση πρωταγωνιστεί.
Η Γεωργία Βεληβασάκη live στον Ειλισσό
26.01.2016 11:59
Η ερμηνεύτρια Γεωργία Βεληβασάκη, μαζί με τον κιθαριστή Ανδρέα Ζιάκα και τον Λευτέρη Ανδριώτη στην κρητική λύρα, διεισδύουν στη φλογερή και νοσταλγική αργεντίνικη μουσική, σμίγοντάς την με μεσογειακές μελωδίες της Ιβηρικής, αλλά και με ελληνικά παραδοσιακά ηχοχρώματα, το Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016 στον Ειλισσό.