Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Η μικρή γοργόνα του Μάικ Κένι στο θέατρο Αυλαία

Η μικρή γοργόνα του Μάικ Κένι στο θέατρο Αυλαία

Η Μικρή Γοργόνα είναι μια σύγχρονη εκδοχή του γνωστού παραμυθιού του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν και ανεβαίνει στη σκηνή του θεάτρου Αυλαία .

Φέτος, μια χρονιά τόσο δύσκολη όχι μόνο για τους ενήλικους αλλά και για πολλά  παιδιά, το θέατρο Αυλαία  θέλησε να ανεβάσει  μια παράσταση – βάλσαμο.
 

Γι αυτό και διάλεξε να παρουσιάσει το συγκινητικό παραμύθι του Χανς Κρίστιαν  Άντερσεν Η Μικρή Γοργόνα σε μια θαυμάσια, μοντέρνα διασκευή του Μάϊκ Κένι.
 

Ο Θωμάς Μοσχόπουλος υπογράφει την εμπνευσμένη σκηνοθεσία της παράστασης η οποία θα παρουσιαστεί, κατά την τρέχουσα θεατρική περίοδο, συγχρόνως, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ως αποτέλεσμα μιας ασυνήθιστης  συνεργασίας ανάμεσα, στη Μικρή Πόρτα της Ξένιας Καλογεροπούλου και του θεάτρου Αυλαία της Θεσσαλονίκης!

Με κοινούς τους καλλιτεχνικούς συντελεστές (σκηνοθέτη, σκηνογράφο, χορογράφο, φωτιστή) και με ολόιδια σκηνικά και κοστούμια αλλά με διαφορετική διανομή για τις δύο πόλεις!
 

Αυτή, η νέα εκδοχή της Μικρής Γοργόνας γίνεται αφορμή για τo ανέβασμα μιας  παράστασης  ποιητικής και σύγχρονης,  με ιδιαίτερο χιούμορ και με έναν , πολύχρωμο ευφάνταστο σκηνικό κόσμο!
 

H Μικρή Γοργόνα κατοικεί στο βυθό της θάλασσας με τον πατέρα της και τις αδελφές της.  Κολυμπώντας μια μέρα ως  την επιφάνεια της θάλασσας ανακαλύπτει για πρώτη φορά τον κόσμο των ανθρώπων και ερωτεύεται έναν όμορφο πρίγκιπα.
Για να μείνει  κοντά του  είναι πρόθυμη  να απαρνηθεί  τον κόσμο της  και τους δικούς της, αλλά  και να θυσιάσει τα πάντα, ακόμη και τη φωνή της!
 

Η παράσταση- όπως κάθε παράσταση του θεάτρου Αυλαία, απευθύνεται σε θεατές κάθε ηλικίας: Στα μικρά παιδιά  με το παραμυθένιο, πολύχρωμο στοιχείο της και στα μεγαλύτερα, με το  βαθύτερο περιεχόμενο της ιστορίας που έχει σχέση με το  αναπόφευκτο  πέρασμα  των παιδιών από την εφηβεία στην ενηλικίωση.
 

Διαπραγματεύεται ακόμα τις σχέσεις ανάμεσα σε πρόσωπα τα οποία  είναι διαφορετικά, είτε από τη φύση είτε από τη θέση τους, ή ανήκουν ακόμα και σε διαφορετικούς κόσμους.
 

Η μετάφραση του έργου είναι της Ξένιας Καλογεροπούλου, η σκηνοθεσία του Θωμά Μοσχόπουλου, τα σκηνικά και τα κοστούμια της Ευαγγελίας Θεριανού, η κίνηση του Χρίστου Παπαδόπουλου , η εικονογράφηση των σκηνικών του Βίκτορα Μοσχόπουλου και οι φωτισμοί του Λευτέρη Παυλόπουλου. Βοηθός σκηνοθέτης , ο Τάσος Αγγελόπουλος.
Παίζουν:  (στις παραστάσεις της Θεσσαλονίκης, στο θέατρο Αυλαία) οι: Χριστίνα Γαρμπή και Γιώργος Κισσανδράκης και (στις παραστάσεις της Αθήνας, στο θέατρο Πόρτα)  οι: Μαρία Σκουλά και  Γιώργος Χρυσοστόμου
 

Σχετικές ειδήσεις
Η μικρή γοργόνα πώς να ζήσει στο σκουπιδονήσι; - Βαγγέλης Ηλιόπουλος
21.10.2016 13:11
Από τις Εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο, Η μικρή γοργόνα πώς να ζήσει στο σκουπιδονήσι; του Βαγγέλη Ηλιόπουλου σε εικονογράφηση Φραντσέσκας Κοζάντι.
Το αγόρι με τη βαλίτσα επιστρέφει στη Μονή Λαζαριστών
14.10.2016 17:25
«Το αγόρι με τη βαλίτσα» του Μάικ Κένι, σε σκηνοθεσία Μιχάλη Σιώνα, μετά την επιτυχημένη περιοδεία του σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα με το Κλιμάκιο Μακεδονίας-Θράκης και επιλεκτικές παρουσιάσεις του στη Θεσσαλονίκη εντάσσεται φέτος στο ρεπερτόριο της Νεανικής Σκηνής και παρουσιάζεται στη Μονή Λαζαριστών στη σκηνή Σωκράτης Καραντινός, από την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016.
Το αγόρι με τη βαλίτσα, του Μάικ Κένι στα Μερκούρεια 2016
24.08.2016 16:13
Η παράσταση του ΚΘΒΕ «Το Αγόρι με τη βαλίτσα» του Μάικ Κένι, σε σκηνοθεσία Μιχάλη Σιώνα, θα παρουσιαστεί, στο πλαίσιο της 22ης διοργάνωσης των «ΜΕΡΚΟΥΡΕΙΩΝ 2016», στο Ανοιχτό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης» το Σάββατο 27 Αυγούστου.
Το αγόρι με τη βαλίτσα, του Μάικ Κένι στο Θέατρο Κλειώ
27.05.2016 14:44
Η ομάδα «πηδα σαλταπηδα» του Θεάτρου εΦ παρουσιάζει για 2 μόνο παραστάσεις το έργο του Μάικ Κένι «Το αγόρι με τη βαλίτσα» στις 7 και 8 Ιουνίου στο θέατρο «Κλειώ» του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ.
Το αγόρι με τη βαλίτσα στο Βασιλικό Θέατρο
30.03.2016 16:43
«Το Αγόρι με τη βαλίτσα» του Μάικ Κένι, μετά την επιτυχημένη περιοδεία σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα με το Κλιμάκιο Μακεδονίας –Θράκης, έρχεται στη Θεσσσαλονίκη για τέσσερις μόνον παραστάσεις.