Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Άγγελος ή Δαίμονας - Ιζαμπέλλα Παλάσκα

Άγγελος ή Δαίμονας - Ιζαμπέλλα Παλάσκα

Οι Εκδόσεις Λιβάνη παρουσιάζουν το βιβλίο της Ιζαμπέλλας Παλάσκα με τίτλο «Άγγελος ή δαίμονας», που αφορά στον Ιωάννη Βουλπιώτη

… ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα πρόσωπα της περιόδου της κατοχής.


Η πιο σκοτεινή πλευρά της Κατοχής έρχεται στο φως
Ζήμενς, Χίτλερ, Μεταξάς, Φον Κανάρης. Γληνός, Πάγκαλος, Τσολάκογλου, Ι. Ράλλης, Μανιαδάκης, Ρολφ Μέρκελ, Ζέρβας, Δωσίλογοι, Τάγματα Ασφαλείας.

 
Πόλεμος-Κατοχή-Αντίσταση
Η πιο σκοτεινή περίοδος της δικτατορίας του Μεταξά και της γερμανικής κατοχής έρχεται στο φως, στο βιβλίο «Άγγελος ή Δαίμονας», που θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Λιβάνη.

 
Η μυθιστορηματική βιογραφία του Ιωάννη Βουλπιώτη, ενός από τα πιο αμφιλεγόμενα πρόσωπα της κατοχής, γραμμένη από την κόρη του, συγκλονίζει, εξεγείρει και αποκαλύπτει τα εγκλήματα που έγιναν εις βάρος του ελληνικού λαού.

 
Η Ιζαμπέλα Παλλάσκα, κόρη του κατηγορούμενου για δωσιλογισμό αλλά και αποκατεστημένο τελικά Ιωάννη Βουλπιώτη, λύνει τη σιωπή της, αφού συγκέντρωσε πολύτιμο αδημοσίευτο υλικό από το αρχείο του πατέρα της. Το μυθιστόρημα «Άγγελος ή Δαίμονας», στηρίζεται σε αυθεντικά γεγονότα και διηγείται την πολυτάραχη ζωή του.

 
Η συγγραφέας προσπάθησε στη διαδρομή αυτού του μυθιστορήματος να αποστασιοποιηθεί από το γεγονός ότι ο ήρωάς του είναι ο πατέρας της. Αφηγείται ως επί το πλείστον τα ιστορικά γεγονότα διανθισμένα με κομμάτια της προσωπικής του ζωής . Έτσι δεν διστάζει να περιγράψει περιστατικά που τα έχει πληροφορηθεί από τον ίδιο ή τα έχει συλλέξει από το ευρύτερο περιβάλλον . Οι γυναίκες του, ταξίδια σε κοσμοπολίτικα μέρη, ίντριγκες εξουσίας, ατμόσφαιρα μιας από τις πιο δύσκολες εποχές που σημάδεψε τις ζωές μας.

Σχετικές ειδήσεις
68 χρόνια Εκδόσεις Παρισιάνου - Κώστας Χρ. Χατζιώτης
16.12.2016 12:58
Στον επετειακό τόμο «68 χρόνια Εκδόσεις Παρισιάνου», ο συγγραφέας Κώστας Χρ. Χατζιώτης αφηγείται την ιστορία μιας εκδοτικής επιχείρησης που μέσα από την πολυετή πορεία της αναδείχθηκε στον κορυφαίο εκδοτικό οίκο ιατρικών συγγραμμάτων της Ελλάδας.
30.09.2016 11:31
Έναν χρόνο μετά την έκδοση του βιβλίου ΕΜΦΥΛΙΑ ΠΑΘΗ, 23 ερωτήσεις και απαντήσεις για τον Εμφύλιο των Στάθη Ν. Καλύβα και Νίκου Μαραντζίδη, που προκάλεσε πολλές συζητήσεις και αντιδράσεις και συνεχίζει να είναι στην κορυφή των ευπώλητων, η Ελληνοαμερικανική Ένωση, το Hellenic American College (HAEC) και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ διοργανώνουν συζήτηση ανοιχτή στο κοινό με θέμα «Ο Εμφύλιος και η κληρονομιά του», την Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2016, στo θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.
 Εκδόσεις Παπαδόπουλος: Εκδοτικό Πρόγραμμα Φθινόπωρο 2016
05.09.2016 12:58
Επιστρέφοντας από τις καλοκαιρινές διακοπές με νέες σειρές εκπαιδευτικών βιβλίων προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας και διαχρονικούς τίτλους που αποτελούν σταθερά την πρώτη επιλογή εκπαιδευτικών και γονιών, οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος ετοιμάζονται να υποδεχτούν το φθινόπωρο με ένα πλούσιο και ενδιαφέρον εκδοτικό πρόγραμμα που θα συζητηθεί.
Την αλήθεια κατάματα - Χρήστος Γιανναράς
29.08.2016 11:46
Από τις εκδόσεις Ιανός κυκλοφορεί το βιβλίο, Την αλήθεια κατάματα του Χρήστου Γιανναρά.
Η Φιλίτσας Καραγεωργίου παρουσιαζει το βιβλίο της στο βιβλιοκαφέ  Έναστρον
12.05.2016 10:19
Οι εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη και το βιβλιοκαφέ Έναστρον έχουν την τιμή και τη χαρά να σας προσκαλέσουν στην παρουσίαση του βιβλίου της Φιλίτσας Καραγεωργίου, Περσείδες που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Μαΐου 2016 στο Βιβλιοκαφέ Έναστρον.