Η πιο δημοφιλής hard rock ελληνική μπάντα, επισκέπτεται την πόλη του Βόλου για μια μοναδική συναυλία παρέα με ακόμα 2 ντόπια σχήματα, τους Lizardia και τους Anal Veritas την Παρασκευή…

9 Νοεμβρίου.

Nightstalker Oι Nightstalker είναι μία απο τις πιο μεγάλες rock μπάντες που έχουν ξεπηδήσει στον τόπο μας. Εκπροσωπούν τον hard rock ήχο και έχουν συνδυάσει το Seattle, τις έντονες μπασογραμμές και ψυχεδελικά, πιο σκοτεινά ηχητικά μονοπάτια με μεγάλη επιτυχία.

Σε περίπτωση που δεν τους ξέρετε, ας πούμε οτι μετρούν 20 χρόνια rock ‘n roll πορείας καταρχήν. Από το 1990 (!) ξεκίνησε το μουσικό ταξίδι τους, με τραγουδιστή τον drummer –τότε- Argy και με την σύνθεση πλέον σταθερά τετραμελή, έχουν μια πορεία με album & singles/ EP που ξεπερνούν τον ελληνικό χώρο, με άπειρες συναυλίες ποτισμένες και όλο ηλεκτρισμένη διάθεση.

Ανάμεσα στις πολλές support εμφανίσεις τους με θρυλικά σχήματα, έχουν μοιραστεί τη σκηνή με τους Ramones και τους Uriah Heep!

Οι ίδιοι διαψεύδουν τον όρο stoner rock που συχνά τους προσδίδουν, όπως στα 90’s δεχόντουσαν άβολα τους χαρακτηρισμούς δημοσιογράφων ως ‘grunge’ μπαντα. ‘Ποιος ξέρει, σε 5-6 χρόνια –αν είμαστε σε αυτόν τον πλανήτη- θα μας λένε οτι παίζουμε κάτι άλλο τότε, τι σε νοιάζει.’, απαντούν.
Τ

ο θέμα είναι οτι αναμφισβήτητα πρόκειται για σχήμα με δυνατή στάση και ασυμβίβαστη rock n roll διάθεση, καθώς και πολλά γκάζια που ξέρει πως να τα βγάλει και πως να κάνει το κοινό να περνάει εξίσου καλά. Δεν είναι τυχαίο οτι η φήμη τους έχει χτιστεί στόμα- στόμα στο χρόνο, με τις εμφανίσεις τους ανα την Ελλάδα σποραδικές και περιζήτητες.

 
Η μπάντα των Lizardia δημιουργήθηκε το 2003, αρχικά με τον Bluff (φωνή) και τον Jeje (κιθάρα) παίζοντας ακουστικές διασκευές σε 70s Rock-Prog-Psych μπάντες και με την προσθήκη του Pijo (drums) λίγο αργότερα. Mε αυτό το σχηματισμό, έγινε ο κορμός για τον ήχο που επιθυμούσαν, γράφοντας δικά τους κομμάτια στο στυλ του σύγχρονου Heavy-Stoner Rock. Πρώτο όνομα της μπάντας ήταν το Innersoul Trip, κάτω από το οποίο ηχογράφησαν ένα demo to 2005.

Κάπου μέσα στο 2006, μετατράπηκε σε Lizardia. Μετά από άπειρες πρόβες και όρεξη, η μπάντα μπήκε στο studio για την μοναδική της επίσημη ηχογράφηση μέχρι τώρα (The Serpent’s Trace-2008, demo) και 3 χρόνια αργότερα γράφτηκαν 5 κομμάτια, τα οποία μοιράστηκαν σε φίλους (Home Recordings-2011). Με αρκετά live στο ενεργητικό τους, οι Lizardia ετοιμάζονται να μπουν στο studio για το πρώτο full length album τους στο τέλος του 2012.

Οι Anal Veritas μετράνε 8 χρόνια από την ίδρυση τους και η μουσική τους έχει χαρακτηριστεί από τον τύπο ως hardcore stoner με εμφανή τα στοιχεία από grunge/ post rock. Στα χρόνια ύπαρξής τους έχουν πολλές live εμφανίσεις σε Αθήνα και σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, σε διάφορες σκηνές στην Αθήνα (An club, Μo better, Κύτταρο live) και στην επαρχία (Stage Λάρισα κ.α.) καθώς και φεστιβάλ.

Η σύνθεση του συγκροτήματος: Σωτήρης Μαλεζίδης και Τάσος Μαυροφρύδης στις κιθάρες, Νίκος Σπέης στο μπάσο, Πάρης Γεωργούλας στα τύμπανα και Θανάσης Νικολακόπουλος στα φωνητικά.

Στους Anal Veritas δεν αρέσουν τόσο οι ταμπέλες, όσο να παίζουν αυτό που τους εκφράζει, ένα πάντρεμα δηλαδή από τις προσωπικές τους επιρροές. Δισκογραφικά έχουν συμμετοχή σε δύο συλλογές και ένα δυνατό demο που κυκλοφόρησε χέρι χέρι. Το ντεμπούτο τους full length album αναμένεται σύντομα και θα ονομάζεται «T.V. Junkies».