Το Γυάλινο Μουσικό Θέατρο συνεχίζοντας να στηρίζει το ποιοτικό θέαμα για παιδιά και σε συνεργασία με τους δημιουργούς της θεατρικής ομάδας πείρα(γ)μα σας προτείνει τη διαδραστική μουσική θεατρική παράσταση «Η πολιτεία των Χαμένων Παραμυθιών»

σε Κείμενα/Σκηνοθεσία Αγγελικής Κασόλα και Ειρήνης Μελά.

Η Παιδική Σκηνή της θεατρικής ομάδας πείρα(γ)μα στοχεύει σε ένα θέατρο που ψυχαγωγεί καθώς παιδεύει, που κοιτάζει το παιδί στα μάτια με το ίδιο καθαρό βλέμμα και του δείχνει δρόμους και τρόπους να χτίσει έναν καλύτερο εαυτό.

Στις βίαιες εποχές που ζούμε η θεατρική ομάδα πείρα(γ)μα επιλέγει έργα που θυμίζουν σε μικρούς και μεγάλους τους δρόμους και τη σημασία  της αγάπης, της συνεργασίας, της κατανόησης αλλά και της φαντασίας, της δημιουργικότητας, και της μνήμης.

Η παράσταση συνδυάζει παραμύθια  και γνωμικά με ιδιαίτερη διδακτική δύναμη από τη λαϊκή ελληνική και παγκόσμια παράδοση και σοφία με το ποιοτικό θέαμα:  χορό, θέατρο, μιμική, ακροβατικά, γιορτινές μουσικές από όλον τον κόσμο, υψηλή αισθητική, πλούσια κοστούμια και φαντασμαγορικές σκηνικές ατμόσφαιρες.

Μία φορά κι έναν καιρό ήταν μία ευτυχισμένη πολιτεία παραμυθάδων. Σε αυτήν την πολιτεία όλοι γεννιούνταν με φαντασία πλούσια και μνήμη δυνατή… Μέχρι τη μέρα που οι κάτοικοι άρχισαν μυστηριωδώς να ξεχνάνε… Λίγες μέρες πριν την Μεγάλη Γιορτή Αφήγησης, μέρα που συνέρρεαν στην Πολιτεία των Παραμυθιών παραμυθάδες από όλο τον κόσμο, είχε εμφανιστεί στην πολιτεία ένας πανίσχυρος θαυματοποιός.

  Ενθουσίασε με τα μαγικά παραμυθοκούτια τους κατοίκους που έσπευσαν να τα αποκτήσουν… Μαγικά κουτιά που έκλεβαν τις ιστορίες και τα παραμύθια τους, τα μετέτρεπαν σε κινούμενες εικόνες που μετά ο Μάγος τους ξαναπουλούσε. Μαρασμός απειλούσε τώρα την Πολιτεία των Παραμυθιών και τους κατοίκους της… Τι θα γινόταν από εδώ και κάτω; Θα ξέχναγαν τα παραμύθια τους; Θα έχαναν για πάντα τη μνήμη, την εξυπνάδα και τη φαντασία τους μένοντας μόνο θεατές; Πως θα λευτερώνονταν από τη μαγεία και πως θα έσωζαν την ιστορία και την πολιτεία τους; Η συνέχεια επί σκηνής…

Κείμενα/Σκηνοθεσία: Αγγελικής Κασόλα, Ειρήνης Μελά Χορογραφίες: Μυρτώ Παπαδοπούλου, Μουσική επιμέλεια: Αλέξανδρου Γεωργακόπουλου, Σκηνικά/Κοστούμια Ασπασία Μπότα, Φωτισμοί: ομάδα πείρα(γ)μα και Οργάνωση παραγωγής Γιάννης Καρούνης. Στην  παράσταση συμμετέχουν 5 ταλαντούχοι ηθοποιοί/ακροβάτες, ενώ στο ρόλο του θαυματοποιού πρωταγωνιστεί ο μάγος Σανκάρα.