Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017

Έκθεση Φωτογραφίας Ανοιχτοί Χώροι από τη Φωτογραφική Ομάδα Φωτοδός

Έκθεση Φωτογραφίας  Ανοιχτοί Χώροι από τη Φωτογραφική Ομάδα Φωτοδός

Η φωτογραφική ομάδα Φωτοδός Λευκωσίας σε συνεργασία με τη φωτογραφική ομάδα Φωτοπόροι παρουσιάζει την έκθεση Ανοιχτοί Χώροι στον Πολυχώρο Εικόνας Κούνιο, από τις...

9 Νοεμβρίου μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου 2012.
 

Πρόκειται για ομαδική έκθεση των μελών της ομάδας «Φωτοδός», η οποία επιδιώκει ένα διάλογο με την έκθεση «Ανοιχτοί Τόποι» της ομάδας «Φωτοπόροι»,  που πραγματοποιήθηκε στην ίδια αίθουσα τον Ιούνιο.
Και οι δυο εκθέσεις θα παρουσιαστούν διαδοχικά στη Λευκωσία στον εκθεσιακό χώρο της ομάδας «Φωτοδός» στις αρχές του 2013.
 

Στην έκθεση συμμετέχουν οι Γιαννάκης Βάκης, Βαρνάβας Βαρνάβα, Μιχάλης Γεωργιάδης , Ιωάννης Γέρου, Ζήνων Ζήνωνος, Μάκης Οικονομίδης, Ζήνων Σιερεπεκλής και Βασίλης Χρυσάνθου.

Η έκθεση πραγματοποιείται με τη υποστήριξη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου και του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου.

Η Φωτοδός είναι μη κερδοσκοπικό σωματείο για την καλλιτεχνική φωτογραφία που ιδρύθηκε το 2001. Βασικός σκοπός του σωματείου είναι η παραγωγή και προώθηση της καλλιτεχνικής φωτογραφίας. Προσπαθεί να επιτύχει τους σκοπούς του με τη διοργάνωση σεμιναρίων, διαλέξεων, προβολών, συναντήσεων, εκθέσεων, εκδόσεων και άλλων συναφών δραστηριοτήτων. Διαθέτει εκθεσιακό χώρο στη Λευκωσία.

Έχει καθιερώσει κάθε χρόνο ομαδική έκθεση των μελών της και μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 11 εκθέσεις. Ενδιάμεσα έχουν πραγματοποιηθεί ατομικές εκθέσεις των μελών και ένας αριθμός εκθέσεων μη μελών.

Η Φωτοδός και μέλη της έχουν πραγματοποιήσει εκθέσεις στο εξωτερικό, όπως Ελλάδα, Τσεχία, Γερμανία, Ιταλία, Αυστρία, Λουξεμβούργο και Ηνωμένο Βασίλειο. Σε συνεργασία με άλλους φορείς έχει φιλοξενήσει στην Κύπρο εκθέσεις σημαντικών φωτογράφων, όπως  Henri Cartier-Bresson, Sebastiao Salgado, Κώστα Μπαλάφα, Βούλας Παπαϊωάννου , Νίκου Οικονομόπουλου.
 

Σχετικές ειδήσεις
Φωτογραφική έκθεση στο Ιστορικό Μουσείο Σερβίας του Βελιγραδίου
03.01.2017 13:24
Στο Ιστορικό Μουσείο Σερβίας στο Βελιγράδι βρίσκεται η φωτογραφική περιοδική έκθεση του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού «Γαλλοσερβικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο του 1ου Π.Π. στην Θέρμη / Σέδες. Τα αρχαιολογικά τεκμήρια».
Ζήτημα Φωτός: ομαδική έκθεση φωτογραφίας στο Booze Cooperativa
23.06.2016 16:31
18 φωτογράφοι συστήνουν στο κοινό τη φωτογραφική ομάδα 443 Photographica την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016, στις 20.00, στο Booze Cooperativa.
Έκθεση φωτογραφίας του Istvan Kerekes στην Φωτογραφική Εταιρεία Μυτιλήνης
09.06.2016 11:40
Η Φωτογραφική Εταιρεία Μυτιλήνης ΦΕΜ, παρουσιάζει από την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016, στο νέο εκθεσιακό της χώρο στο Κάτω Κάστρο Μυτιλήνης, έκθεση φωτογραφίας του πολυβραβευμένου Ούγγρου φωτογράφου Istvan Kerekes.
17 Νέοι Φωτογράφοι σε μία έκθεση φωτογραφίας στο Cinemarian
28.04.2016 13:00
Η Φωτογραφική Ομάδα Πορτοκαλί Κλείστρο παρουσιάζει στο Cinemarian 17 Νέους Φωτογράφους σε μία κοινή έκθεση φωτογραφίας.
Detour: Έκθεση φωτογραφίας φιλανθρωπικού χαρακτήρα από την ομάδα 10AM
18.02.2016 14:05
Η φωτογραφική έκθεση φιλανθρωπικού χαρακτήρα ''Detour'' που διοργανώνει η δημιουργική ομάδα 10AM σε συνεργασία με το περιοδικό DAPPER DAN θα πραγματοποιηθεί από 1 έως 6 Μαρτίου 2016.