Η φωτογραφική ομάδα Φωτοδός Λευκωσίας σε συνεργασία με τη φωτογραφική ομάδα Φωτοπόροι παρουσιάζει την έκθεση Ανοιχτοί Χώροι στον Πολυχώρο Εικόνας Κούνιο, από τις…

9 Νοεμβρίου μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου 2012.

Πρόκειται για ομαδική έκθεση των μελών της ομάδας «Φωτοδός», η οποία επιδιώκει ένα διάλογο με την έκθεση «Ανοιχτοί Τόποι» της ομάδας «Φωτοπόροι»,  που πραγματοποιήθηκε στην ίδια αίθουσα τον Ιούνιο.
Και οι δυο εκθέσεις θα παρουσιαστούν διαδοχικά στη Λευκωσία στον εκθεσιακό χώρο της ομάδας «Φωτοδός» στις αρχές του 2013.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι Γιαννάκης Βάκης, Βαρνάβας Βαρνάβα, Μιχάλης Γεωργιάδης, Ιωάννης Γέρου, Ζήνων Ζήνωνος, Μάκης Οικονομίδης, Ζήνων Σιερεπεκλής και Βασίλης Χρυσάνθου.

Η έκθεση πραγματοποιείται με τη υποστήριξη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου και του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου.

Η Φωτοδός είναι μη κερδοσκοπικό σωματείο για την καλλιτεχνική φωτογραφία που ιδρύθηκε το 2001. Βασικός σκοπός του σωματείου είναι η παραγωγή και προώθηση της καλλιτεχνικής φωτογραφίας. Προσπαθεί να επιτύχει τους σκοπούς του με τη διοργάνωση σεμιναρίων, διαλέξεων, προβολών, συναντήσεων, εκθέσεων, εκδόσεων και άλλων συναφών δραστηριοτήτων. Διαθέτει εκθεσιακό χώρο στη Λευκωσία.

Έχει καθιερώσει κάθε χρόνο ομαδική έκθεση των μελών της και μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 11 εκθέσεις. Ενδιάμεσα έχουν πραγματοποιηθεί ατομικές εκθέσεις των μελών και ένας αριθμός εκθέσεων μη μελών.

Η Φωτοδός και μέλη της έχουν πραγματοποιήσει εκθέσεις στο εξωτερικό, όπως Ελλάδα, Τσεχία, Γερμανία, Ιταλία, Αυστρία, Λουξεμβούργο και Ηνωμένο Βασίλειο. Σε συνεργασία με άλλους φορείς έχει φιλοξενήσει στην Κύπρο εκθέσεις σημαντικών φωτογράφων, όπως  Henri Cartier-Bresson, Sebastiao Salgado, Κώστα Μπαλάφα, Βούλας Παπαϊωάννου, Νίκου Οικονομόπουλου.