Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016

Η Ζωή Ευσταθίου για μια εμφάνιση, στο Half Note Jazz Club

Η Ζωή Ευσταθίου για μια εμφάνιση, στο Half Note Jazz Club

Το Half Note Jazz Club παρουσιάζει τους «Zoe Efstathiou Trio feat Dimitris Tsakas» σε ένα αφιέρωμα στον Thelonious Monk

… την Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012, στις 22.30


Inline image 3


Το έτος 2012 σηματοδοτεί την επέτειο 30 χρόνων από το θάνατο του μεγάλου πιανίστα και συνθέτη της τζαζ Thelonious Monk. O Thelonious Monk, ένας από τους πιο ιδιαίτερους πιανίστες στη ιστορία της τζαζ, αν και συνέθεσε περίπου 70 κομμάτια, θεωρείται ο σημαντικότερος συνθέτης της τζαζ μετά το Duke Ellington, ενώ οι περισσότερες από τις συνθέσεις του έχουν ενταχθεί στο standard ρεπερτόριο της τζαζ.

 
Η πιανίστρια Ζωή Ευσταθίου παρουσιάζει την Τρίτη 6 Νοεμβρίου στο Half Note, ένα ιδιαίτερο αφιέρωμα στη μουσική του Thelonious Monk. Το κουαρτέτο συνθέτουν ο Δημήτρης Τσάκας στο σαξόφωνο και ο Κώστας Κωνσταντίνου στο κοντραμπάσο, δύο από τους πιο εξαιρετικούς Έλληνες μουσικούς της τζαζ και ο ταλαντούχος νέος ντράμερ από τη Σουηδία Bjprn Petersson. Θα παρουσιαστούν πολύ γνωστά στάνταρντς, συνθέσεις του Monk, όσο και ιδιαίτερα κομμάτια του που παρουσιάζονται πιο σπάνια.

Σχετικές ειδήσεις
Nikolas Anadolis Trio live στο Half Note
13.10.2016 16:16
Ο Νικόλας Αναδολής, ένας από τους κορυφαίους τζαζ πιανίστες της νεότερης γενιάς με απήχηση σε Ευρώπη και Αμερική, έρχεται με το τρίο του στη σκηνή του Half Note Jazz Club.
Half Note Jazz Club: Οι πρώτες συναυλίες της νέας σεζόν
29.09.2016 17:14
Για μια ακόμη χρόνια το Half Note Jazz Club, το αγαπημένο jazz στέκι της Αθήνας, υπόσχεται μια εκρηκτική σεζόν με εμφανίσεις σπουδαίων ονομάτων της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Το νέο του πρόγραμμα διαπερνά ποιοτικά όλο το μουσικό φάσμα χωρίς ξεκάθαρες ετικέτες. Καλύπτει σε εύρος ήχους jazz, blues, world μέχρι funk, swing, tango, cabaret, χωρίς να λείπουν επιλεγμένα και ξεχωριστά ονόματα της ελληνικής σκηνής
Ο Boo Boo Davis live στο Half Note
28.03.2016 15:35
Ο αυθεντικός Mississippi blues καλλιτέχνης Boo Boo Davis επιστρέφει στην Ελλάδα με περισσότερες εικόνες και ήχους του Δέλτα, φυσικά στην σκηνή του Half Note Jazz Club!
Pasión del Tango στο Half Note
14.01.2016 12:59
Πάθος για έρωτα και ζωή με διαχρονικές μελωδίες Τango, χορό και άρωμα Αργεντινής στη σκηνή του Half Note Jazz Club.
DIVINAS & Co! για μια Χριστουγεννιάτικη ρετρό αποπλάνηση στο Half Note
17.12.2015 17:14
Το εκπληκτικό τρίο των DIVINAS έρχονται με το δυναμικό κουαρτέτο τους, για πρώτη φορά στην Ελλάδα από Πέμπτη 24 έως και Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015 στο Half Note Jazz Club!