Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Scratching the surface στην γκαλερί Artwall Project space

Scratching the surface στην γκαλερί Artwall Project space

Η έκθεση «Scratching the Surface» εντάσσεται στο πλαίσιο του Athens Photo Festival και φιλοξενείται στη γκαλερί The ArtWall Project Space.

Η έκθεση αναφέρεται στο κοινό στοιχείο της εμπειρίας που βρίσκεται πίσω από το δισδιάστατο μέσο της φωτογραφίας. Η φωτογραφική επιφάνεια κρύβει άπειρες πληροφορίες που καλείται ο επισκέπτης να βιώσει ή να μεταλλάξει σε κάτι που μπορεί να επεξεργαστεί ως γνώριμο ή μη γνώριμο στοιχείο.

Η κρυμμένη αλήθεια αποκαλύπτεται είτε πραγματική είτε παραπλανητική, πυροδοτόντας την διαδικασία της παρατήρησης που εξελίσσεται ακόμα και όταν λείπει η εικόνα.

Στην φωτογραφική ενότητα του Ορέστη Κουράκη, το παράλογο και το ασύμπτωτο των επιθυμιών και της ύπαρξής μας, μας εγκλωβίζει στην απομόνωση και την αποξένωση. Όταν συναντήσουμε το απατηλό καθρέφτισμα, την αμείλικτη πραγματικότητα, ποια πλευρά του καθρέφτη θα επιλέξουμε να εναγκαλιστούμε;
 

Ο Christian Rupp στο αυτό πορτρέτο I shot myself μας αποκαλύπτει την αντίστροφη εικόνα του προσώπου του πειραματιζόμενος με το φως που διαχέεται από έναν συνηθισμένο φακό, καταγραφή μιας παραποιημένης διαδρομής που μας προσφέρει αυτή η δέσμη φωτός.
 

Ο Φάνης Λογοθέτης μας καλεί να ορίσουμε τον εαυτό μας στα πλαίσια του αστικού τοπίου και να μεταβούμε σε ένα εσωτερικό ταξίδι στην ψυχή μιας πόλης. Έτσι η παρατήρηση γίνεται εμπειρία και η εμπειρία μετατρέπεται σε εικόνα.
Η χρήση των τεχνικών της αποδόμησης και της ανάπλασης στην δουλειά του Νίκου Σαμουρέλη, συνιστούν έναν μηχανισμό αυτοάμυνας όπου η παραμόρφωση της πραγματικής εικόνας υπάρχει για όσο ο εγκέφαλος αποδέχεται την πρόσκαιρη παραπλάνηση.

Στο «Scratching the Surface» ο επισκέπτης καλείται να επιλέξει την πληροφορία που θα επικρατήσει μέσα από την φωτογραφική εικόνα, αναδύοντας τη από την επιφάνεια της. Η αποκάλυψη είναι μια προσωπική επιλογή  στοιχείων που αφορούν τον ίδιο μας τον εαυτό.

Συμμετέχουν: Ορέστης Κουράκης, Φάνης Λογοθέτης, Christian Rupp, Νίκος Σαμουρέλης
 
 

Σχετικές ειδήσεις
Pillow – Swallow – Hollow - Yellow: ομαδική έκθεση καλλιτεχνών στο ArtWall Project Space
27.12.2016 16:33
Μια καλλιτεχνική παρέα 5 αποφοίτων του Slade School of Fine Art του Λονδίνου, θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους στο ArtWall Project Space, από τις 21 Δεκεμβρίου, 2016 μέχρι 5 Ιανουαρίου, 2017.
TransLux | Πέρα από το φως: έκθεση στο ArtWall Project Space
28.11.2016 12:17
Το Artwall Project Space εγκαινιάζει τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016 την έκθεση TransLux | Πέρα από το φως, σε επιμέλεια της Φωτεινής Καπίρη.
Golden Aid: έκθεση της Ελεάννας Μπαλέση στο ArtWall
22.09.2016 14:54
Το ArtWall Project Space εγκαινιάζει την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016 την έκθεση της Ελεάννας Μπαλέση, Golden Aid, σε επιμέλεια του Στρατή Πανταζή.
It never happened: Έκθεση του Χρήστου Βαγιάτα στο ArtWall Project Space
15.06.2016 15:26
Τα εγκαίνια της πρώτης ατομικής παρουσίασης του Χρήστου Βαγιάτα με τίτλο "It never happened", θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016, στο ArtWall Project Space.
Crossing the Limit από την ομάδα F.I.S.T. στο ArtWall Athens Project Space
28.03.2016 10:40
Το Crossing the Limit είναι ένα project της ομάδας F.I.S.T., το οποίο παρουσιάζεται τον Απρίλιο στο ArtWall Athens Project Space.