Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Teenage Angst: Έφηβοι δημιουργοί από όλη την Ελλάδα εκθέτουν τα έργα τους

Teenage Angst: Έφηβοι δημιουργοί από όλη την Ελλάδα εκθέτουν τα έργα τους

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Μη Κερδοσκοπικό Φορέα «ΔΥΝΑΜΟ project – space»,…

… διοργανώνει την έκθεση «Τeenage Αngst», με έργα νέων δημιουργών από όλη τη χώρα, ηλικίας 15  έως 18 ετών. Το «Teenage Angst» είναι η μοναδική συστηματική προσπάθεια στην Ελλάδα που καταγράφει, μελετά και αναδεικνύει το εξαιρετικό καλλιτεχνικό και δημιουργικό έργο της εφηβικής και μετεφηβικής ηλικίας.


Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων  για συμμετοχή στην έκθεση είναι η  16η Νοεμβρίου 2012. Η έκθεση «Teenage Angst» θα πραγματοποιηθεί από 21 Δεκεμβρίου 2012 έως τις 10 Φεβρουαρίου 2013, στις εγκαταστάσεις του φορέα «ΔΥΝΑΜΟ project – space», στη διεύθυνση Τύπου 5 στη Θεσσαλονίκη.


Οι κατηγορίες δημιουργικού έργου που περιλαμβάνονται έκθεση είναι:
ζωγραφική / σχέδιο / κολάζ / γλυπτική / τυπογραφία / χαρακτική / σκηνοθετημένη φωτογραφία / βίντεο / κινούμενο σχέδιο (animation) / street art / digital art / κόμικς / zines (αυτοσχέδια περιοδικά και εκδόσεις) / σχέδια και ζωγραφιές σε σημειωματάρια, τετράδια και σχολικά βιβλία / γραφιστική / illustration (εικονογράφηση) / ρούχο / styling / σχέδια σε τσάντες, παπούτσια, t-shirt / design / κατασκευές / καινοτόμες εφευρέσεις / πρωτότυπες εφαρμογές στον υπολογιστή


Όσοι νέοι, από 15 έως 18 ετών, δραστηριοποιούνται σε κάποιον από τους παραπάνω τομείς και θέλουν να συμμετάσχουν στην έκθεση, μπορούν να επισκεφθούν την ηλεκτρονική διεύθυνση dynamoprojectspace.blogspot.com ή τη σελίδα του Τeenage Angst στο Facebook “Teenage Angst by Dynamo project-space” όπου και θα βρουν όλες τις χρήσιμες πληροφορίες.


Κατά τη διάρκεια του «Teenage Angst», οι νέοι δημιουργοί θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ένα εντατικό εργαστήριο , από 4 αναγνωρισμένους νέους εικαστικούς της Θεσσαλονίκης και μία ημερίδα με τη συμμετοχή ειδικών κοινωνιολόγων, ανθρωπολόγων, ψυχολόγων, ιστορικών τέχνης και δημιουργών με θέμα: «Οι πολλαπλές Όψεις της Δημιουργικής Έκφρασης στην Εφηβική και τη Μετεφηβική Ηλικία».
Επίσης, θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία, τα οποία θα επισκεφθούν την έκθεση.

Σχετικές ειδήσεις
Η πρώτη παρουσίαση της Συλλογής Σταύρου Τσιγκόγλου σε μία έκθεση στο Τελλόγλειο
07.02.2017 12:40
Η πρώτη παρουσίαση της Συλλογής Τσιγκόγλου, η οποία αναδεικνύει με μοναδικό τρόπο τη διαδρομή της μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης στην Ελλάδα μέσα από περισσότερα από 200 έργα ζωγραφικής, χαρακτικά και γλυπτά σημαντικών δημιουργών, θα γίνει στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ.
22.12.2016 12:55
Η Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου παρουσιάζει την έκθεση "προσφορά - Ι", στην οποία παρουσιάζονται έργα τέχνης κορυφαίων εικαστικών δημιουργών, τα οποία έγιναν δωρεά προς τη Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου.
Έκθεση κεραμικής από το Eργαστηρίο Kεραμικής Tέχνης της Βασιλικής Χαρολίδη
16.06.2016 12:32
Οι μαθητές/τριες του Eργαστηρίου Kεραμικής Tέχνης της Βασιλικής Χαρολίδη, εκθέτουν τα έργα τους στην πινακοθήκη Γρηγοριάδη στο Νέο Ηράκλειο Αττικής από την Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2016.
Έκθεση του Πέτρου Νικόλτσου στο Project Space του six d.o.g.s
02.06.2016 15:05
O Πέτρος Νικόλτσος θα παρουσιάσει για τέταρτη φορά έργα του στους τοίχους του Project Space του Six d.o.g.s. Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 3 ως τις 12 Ιουνίου 2016.
Periapsis Project: Η πρώτη Concept art έκθεση στην Ελλαδα
17.03.2016 10:20
Το CASK_up επιστρέφει την φετινή Άνοιξη παρουσιάζοντας σε συνεργασία με την CASK και το Τμήμα Εικαστικών Και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Φλώρινας το Periapsis project!