Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Χοηφόροι του Αισχύλου, στο Θέατρο Άρτι

Χοηφόροι του Αισχύλου, στο Θέατρο Άρτι

Οι απόφοιτοι της σχολής Εμπρός-Θέατρο Εργαστήριο παρουσιάζουν την παράσταση «Χοηφόροι» του Αισχύλου...
 

σε σκηνοθεσία Έκτορα Λυγίζου στο θέατρο Άρτι, από 12 Νοεμβρίου μέχρι 25 Δεκεμβρίου 2012.


Ο Ορέστης επιστρέφει μετά από χρόνια στο Άργος. Πρέπει να σκοτώσει τη μητέρα του για να πάρει εκδίκηση για το φόνο του πατέρα του. Όμως στις «Χοηφόρους» ο Ορέστης και η Ηλέκτρα είναι δυο αθώα παιδιά. Ανίκανα να αναλάβουν τη βαριά ευθύνη. Πώς ο προσωπικός πόνος θα μετατραπεί σε μίσος; Και πώς «αγνά νιάτα» λυγίζουν κάτω από το βάρος τού κοινωνικού και εθνικού χρέους;


Η παράσταση επιχειρεί μια σύγχρονη επανανάγνωση του έργου με βασικά εργαλεία την ομαδική αφήγηση και τη ρυθμικότητα του λόγου, και με κύριο σκοπό την ανάδειξη της πλοκής.


Ιδιομορφία η απόδοση των προσώπων από τρεις χορούς: έναν ανδρικό που ερμηνεύει ομαδικά τον Ορέστη, έναν γυναικείο που ερμηνεύει την Ηλέκτρα, την Κλυταιμνήστρα και τον Αίγισθο, ενώ ένας δεύτερος γυναικείος χορός ερμηνεύει τις δούλες τής Κλυταιμνήστρας.


Η παράσταση προέκυψε από το 4ο προαιρετικό έτος φοίτησης (έτος εφαρμογής) στην ανώτερη δραματική σχολή ΕΜΠΡΟΣ – ΘΕΑΤΡΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ με βασικό διδάσκοντα τον Έκτορα Λυγίζο. Συμμετέχουν αποκλειστικά απόφοιτοι της σχολής.


Το κείμενο της παράστασης είναι βασισμένο στη μετάφραση του Δημήτρη Δημητριάδη.


Ορέστης
ΤΑΣΟΣ ΔΕΔΕΣ
ΟΡΕΣΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ   
ΘΩΜΑΣ ΦΑΝΟΥΡΑΚΗΣ
ΝΙΚΟΛΑΣ ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ


Ηλέκτρα-Κλυταιμνήστρα-Αίγισθος
ΑΝΟΙΞΙΑ ΜΠΟΥΝΤΖΙΟΥΚΑ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΡΙΣΣΟΥ


Χοηφόροι
ΕΛΠΙΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΥ
ΕΛΕΝΗ ΠΑΡΓΙΝΟΥ

Σχετικές ειδήσεις
Αισχύλου «Ικέτιδες», για πέντε παραστάσεις στο Θέατρο Αγγέλων Βήμα
15.09.2016 12:11
Η Εταιρεία Δραματικής Έκφρασης και Θεραπείας «Παλμός» παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση «Ικέτιδες» του Αισχύλου, σε μετάφραση Κ.Χ. Μύρη, σκηνοθεσία Λάμπρου Γιώτη, μουσική Σαβίνας Γιαννάτου, μόνο για πέντε παραστάσεις στο Θέατρο Αγγέλων Βήμα, από 21 έως 25 Σεπτεμβρίου 2016, ώρα 9:00μμ.
«Επτά επί Θήβας» από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος στη Χαλκίδα
03.08.2016 13:19
Οι «Επτά επί Θήβας» του Αισχύλου, μια εξαιρετικά δυνατή πολιτική τραγωδία, που το κοινό δεν έχει την ευκαιρία να δει συχνά, είναι η καλοκαιρινή παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, που θα παρουσιαστεί στη Χαλκίδα, στο θέατρο «Ορέστης Μακρής», την Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016 στις 21:00.
Ορέστεια του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά σε περιοδεία
17.06.2016 10:44
Η Ορέστεια του Αισχύλου ξεκινάει το ταξίδι της στις 8 & 9 Ιουλίου στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου. Ο Γιάννης Χουβαρδάς, με μια εξαιρετική ομάδα ηθοποιών και καλλιτεχνικών συντελεστών, δημιουργεί μια παράσταση για τις απαρχές και το μέλλον της ανθρώπινης βίας.
Ακύρωση - Οι Πέρσες του Αισχύλου από το ΘΕ.ΑΜ.Α. στο Θέατρο Βράχων
13.06.2016 14:46
Το ΘΕ.ΑΜ.Α. (Θέατρο Ατόμων με Αναπηρία), το μοναδικό επαγγελματικό θέατρο στην Ελλάδα που αποτελείται από ηθοποιούς με αναπηρία στην κύρια σύνθεσή του παρουσιάζει στο Θέατρο Βράχων το έργο του Αισχύλου, Πέρσες. - Η παράσταση ακυρώνεται
Αισχύλου, Ορέστεια σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου
31.05.2016 12:53
Αισχύλου, Ορέστεια. 8 & 9 Ιουλίου στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, ο Γιάννης Χουβαρδάς με μια εξαιρετική ομάδα ηθοποιών και καλλιτεχνικών συντελεστών δημιουργεί μια παράσταση για τις απαρχές και το μέλλον της ανθρώπινης βίας. Πρόκειται για την μοναδική σωζόμενη αρχαία τριλογία. Αγαμέμνων, Χοηφόροι, Ευμενίδες.