Οι απόφοιτοι της σχολής Εμπρός-Θέατρο Εργαστήριο παρουσιάζουν την παράσταση «Χοηφόροι» του Αισχύλου…

σε σκηνοθεσία Έκτορα Λυγίζου στο θέατρο Άρτι, από 12 Νοεμβρίου μέχρι 25 Δεκεμβρίου 2012.

Ο Ορέστης επιστρέφει μετά από χρόνια στο Άργος. Πρέπει να σκοτώσει τη μητέρα του για να πάρει εκδίκηση για το φόνο του πατέρα του. Όμως στις «Χοηφόρους» ο Ορέστης και η Ηλέκτρα είναι δυο αθώα παιδιά. Ανίκανα να αναλάβουν τη βαριά ευθύνη. Πώς ο προσωπικός πόνος θα μετατραπεί σε μίσος; Και πώς «αγνά νιάτα» λυγίζουν κάτω από το βάρος τού κοινωνικού και εθνικού χρέους;

Η παράσταση επιχειρεί μια σύγχρονη επανανάγνωση του έργου με βασικά εργαλεία την ομαδική αφήγηση και τη ρυθμικότητα του λόγου, και με κύριο σκοπό την ανάδειξη της πλοκής.

Ιδιομορφία η απόδοση των προσώπων από τρεις χορούς: έναν ανδρικό που ερμηνεύει ομαδικά τον Ορέστη, έναν γυναικείο που ερμηνεύει την Ηλέκτρα, την Κλυταιμνήστρα και τον Αίγισθο, ενώ ένας δεύτερος γυναικείος χορός ερμηνεύει τις δούλες τής Κλυταιμνήστρας.

Η παράσταση προέκυψε από το 4ο προαιρετικό έτος φοίτησης (έτος εφαρμογής) στην ανώτερη δραματική σχολή ΕΜΠΡΟΣ – ΘΕΑΤΡΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ με βασικό διδάσκοντα τον Έκτορα Λυγίζο. Συμμετέχουν αποκλειστικά απόφοιτοι της σχολής.

Το κείμενο της παράστασης είναι βασισμένο στη μετάφραση του Δημήτρη Δημητριάδη.

Ορέστης
ΤΑΣΟΣ ΔΕΔΕΣ
ΟΡΕΣΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ   
ΘΩΜΑΣ ΦΑΝΟΥΡΑΚΗΣ
ΝΙΚΟΛΑΣ ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ

Ηλέκτρα-Κλυταιμνήστρα-Αίγισθος
ΑΝΟΙΞΙΑ ΜΠΟΥΝΤΖΙΟΥΚΑ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΡΙΣΣΟΥ

Χοηφόροι
ΕΛΠΙΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΥ
ΕΛΕΝΗ ΠΑΡΓΙΝΟΥ