Η Odeon παρουσιάζει στη χώρα μας τη μαύρη κωμωδία του Μάρτιν ΜακΝτόνα με τίτλο «Επτά ψυχοπαθείς» και ένα λαμπερό καστ ηθοποιών…

… που θα κάνει πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες, την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ Μάρτιν ΜακΝτόνα (“Αποστολή στην Μπριζ”) επιστρέφει, υπογράφοντας το σενάριο και τη σκηνοθεσία σε μια ξεχωριστή μαύρη κωμωδία που κέρδισε το βραβείο κοινού στο φεστιβάλ του Τορόντο. Παράλληλα, δίνει ξανά την ευκαιρία στον Κόλιν Φάρελ να υποδυθεί έναν ακόμη αξέχαστο χαρακτήρα. Συμπρωταγωνιστούν οι Σαμ Ρόκγουελ (“Moon”), Γούντι Χάρελσον (“Rampart”) και Κρίστοφερ Γουόκεν (“Pulp Fiction”).

Ο Μάρτι, ένας συγγραφέας που προσπαθεί να βγάλει τα προς το ζην, ονειρεύεται πως μια μέρα θα τελειώσει το σενάριο που γράφει. Το μόνο που χρειάζεται είναι αυτοσυγκέντρωση και έμπνευση. Ο καλύτερος του φίλος, ο Μπίλι, ένας άνεργος ηθοποιός και ενίοτε κλέφτης σκυλιών, θέλει να τον βοηθήσει με οποιονδήποτε τρόπο. Ο Χανς είναι ο συνεργός του Μπίλι, ένας θρήσκος με βίαιο παρελθόν. Ο Τσάρλι είναι ένας ψυχοπαθής γκάνγκστερ, του οποίου το σκυλί έκλεψαν ο Μπίλι με τον Χανς. Με τέτοιους χαρακτήρες να τον περιτριγυρίζουν, ο Μάρτι πρόκειται να αποκτήσει την έμπνευση που χρειάζεται, αλλά για να γράψει το σενάριο, πρέπει πρώτα να κατορθώσει να μείνει ζωντανός.

O Σκηνοθέτης
Ο ιρλανδός θεατρικός συγγραφέας, σεναριογράφος και σκηνοθέτης Μάρτιν ΜακΝτόνα γεννήθηκε το 1970 στο Λονδίνο. Το 1996 κέρδισε το πρώτο του βραβείο για το θεατρικό “The Beauty Queen of Leenane”, το πρώτο μέρος της τριλογίας Leenane και ακολούθησε η τριλογία The Aran Islands, ενώ άλλα σημαντικά θεατρικά έργα του είναι τα “The Pillowman” και “A Behanding in Spokane”. Ο ΜακΝτόνα έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία όπως το Laurence Olivier, το Drama Desk και το Critic’s Circle Theatre, καθώς και με υποψηφιότητες για Tony. Το 2006 πέρασε στον κινηματογράφο σκηνοθετώντας τη μικρού μήκους “Six Shooter” με τον Μπρένταν Γκλίσον, κερδίζοντας έτσι το Όσκαρ στην κατηγορία του. Ακολούθησε το θεαματικό “In Bruges” με πρωταγωνιστές τους Κόλιν Φάρελ και Μπρένταν Γκλίσον, για το οποίο ήταν υποψήφιος για Όσκαρ καλύτερου σεναρίου. Το “Seven Psychopaths” είναι η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του.

Σκηνοθεσία: Μάρτιν ΜακΝτόνα
Σενάριο: Μάρτιν ΜακΝτόνα
Παραγωγή: Γκράχαμ Μπρόουντμπεντ, Πίτερ Τσέρνιν
Ηθοποιοί:
Κόλιν Φάρελ
Σαμ Ρόκγουελ
Κρίστοφερ Γουόκεν
Γούντι Χάρελσον
Άμπι Κόρνις
Τομ Γουέιτς
Όλγκα Κιριλένκο
Μάικλ Πιτ
Χάρι Ντιν Στάντον
Μοντάζ: Λίζα Γκάνινγκ
Φωτογραφία: Μπεν Ντέιβις
Σκηνικά: Ντέιβιντ Γουάσκο
Κουστούμια: Κάρεν Πατς
Μουσική: Κάρτερ Μπέργουελ
Διάρκεια: 110’