Με Τα Χάρτινα Λουλούδια του διεθνούς φήμης Χιλιανού συγγραφέα Εγκον Βολφ ξεκινούν στο φουαγιέ του Αγγέλων Βήμα…

την Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2012, οι προγραμματισμένες Πέμπτες απόγευμα με θεατρικά αναλόγια σε ρυθμό παράστασης με καφεδάκι, παρεούλα και γενική είσοδο 5 Ευρώ.

Τα θεατρικά αναλόγια σε ρυθμό παράστασης για Τα Χάρτινα Λουλούδια θα παρουσιασθούν στο Αγγέλων Βήμα τις Πέμπτες 8, 15, 22 και 29 Νοεμβρίου 2012 στις 5.30 το απόγευμα.

Αυτά τα αναλόγια είναι τμήμα της θεματικής ενότητας με τίτλο: «Η Εξουσία σε φόντο ασπρόμαυρο» που παρουσιάζεται φέτος στο Αγγέλων Βήμα και περιλαμβάνει στο σύνολό της επτά θεατρικές παραγωγές και πέντε θεατρικά αναλόγια σε ρυθμό παράστασης.

Ένα από αυτά τα πέντε, είναι αφιερωμένο στα Χάρτινα Λουλούδια.
Τα Χάρτινα Λουλούδια είναι ένα αβυσσαλέο έργο με πολλά επίπεδα ανάγνωσης και άπειρους συμβολισμούς.

Επιλέχθηκε και εντάχθηκε σε αυτή τη θεματική ενότητα για να ανιχνευθεί, μέσα από την ανάλυσή του, το θέμα της εξουσίας σε τρία επίπεδα:
– στο πρώτο επίπεδο, που είναι ο μικρόκοσμος του ζευγαριού, με τον αέναο αγώνα επικράτησης και εξουσίασης του ενός φύλου από το άλλο,
– στο δεύτερο επίπεδο, που είναι το κοινωνικοπολιτικό πεδίο, με την εισβολή του περιθωρίου στον «ασφαλή» κόσμο των ανυποψίαστων και απροετοίμαστων αστών, μια «απειλή» που χαρακτηρίζει ολοένα και περισσότερο την εποχή και την καθημερινότητά μας και
– στο τρίτο επίπεδο, που είναι το μεταφυσικό πεδίο, αφού η Εύα, η ηρωίδα του έργου (που δεν ονομάζεται «Εύα» τυχαία από τον συγγραφέα), προσεγγίζεται, ναρκώνεται, αποδομείται, εκμηδενίζεται και οδηγείται άβουλη στην απώλεια από ένα πλάσμα (που δεν ονομάζεται τυχαία «Μπαρρακούντα» από τον συγγραφέα) το οποίο μπαίνει στη ζωή της  και την διαχειρίζεται ύπουλα όπως ένα φίδι, μέχρι που την τυλίγει και την πνίγει.

Το θεατρικό αναλόγιο σε ρυθμό παράστασης για Τα Χάρτινα Λουλούδια  θα ερμηνευθεί από διαλεχτούς και ταιριαστούς ερμηνευτές,
την Κωνσταντίνα Τάκαλου στο ρόλο της Εύας και το Μάνο Καρατζογιάννη στο ρόλο του Μπαρρακούντα
σε μετάφραση: Μαργαρίτας Δαλαμάγκα-Καλογήρου και με το Στέφανο Χατζηγεωργίου και την Αλεξάνδρα Σαλταούρα της εξαιρετικής και δημιουργικότατης Σχολής Χορού QUICK STEP στην επιλογή μουσικής και στο “επί σκηνής”  tango!!! ειδικά για τις ανάγκες αυτού του αναλογίου, σε χορογραφία Στέφανου Χατζηγεωργίου.
Έχουν προσκληθεί, για να ανιχνεύσουν όλη αυτή την άβυσσο και να την κουβεντιάσουν μαζί μας χωρίς taboo, οι:
Βασίλης Κατσικονούρης
Νίκος Θρασυβούλου
Χαρά Μπακονικόλα

Παράλληλα, σπουδαστές του Κολλεγίου Βακαλό με τη συμβολή του Δασκάλου τους, κυρίου Ανδρέα Σαραντόπουλου, θα παρακολουθήσουν αυτά τα αναλόγια, θα σχεδιάσουν και θα μας δείξουν τις προτάσεις τους για τα σκηνικά και τα κοστούμια που θα πρότειναν για μια παράσταση πάνω στα Χάρτινα Λουλούδια. Από αυτές τις προτάσεις, το κοινό θα επιλέξει μία για τα σκηνικά και μία για τα κοστούμια.

Οι προτάσεις που θα επιλεγούν θα πάρουν από το Αγγέλων Βήμα μια τιμητική διάκριση.