Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Έκθεση Ιωάννας Ντακόλια Mixed Media στη γκαλερί Black Duck

Έκθεση Ιωάννας Ντακόλια Mixed Media στη γκαλερί Black Duck

Ιστορίες κλεισμένες σε ένα κάδρο, που όμως σε ταξιδεύουν γλυκά, φέρνει η Ιωάννα Ντακόλια στη γκαλερί του Black Duck...

από τις 6 έως τις 24 Νοεμβρίου.

Χώροι εσωτερικοί, χωρίς να ορίζονται πραγματικά…Η  ανθρώπινη παρουσία υπονοείται μόνο από τις άδειες πολυθρόνες…
 

Εκεί, γύρω τους, στήνονται ιστορίες με ακροβάτες που ισορροπούν πάνω σε σκοινιά, βουτάνε μέσα σε κουτιά που από μέσα τους βγαίνουν κάρτες μυστικές, αεροπλάνα, στόχοι, υδρόγειες σφαίρες, σαν μέσα από  καπέλο ταχυδακτυλουργού.
Ψίγματα εικόνων με την μυρωδιά μιας στιγμής ή μιας ανάμνησης καταλαμβάνουν μια θέση μέσα στον χώρο.... 
 

Πλοία που περνάνε μέσα από τρύπες και θάλασσες που χύνονται μέσα στο δωμάτιο, δέντρα που νικούν τη βαρύτητα και αιωρούνται από το ταβάνι, παιδικά παιχνίδια άλλων ημερών αφημένα στο πάτωμα, γυάλες με χρυσόψαρα και μαγικές κλωστές που συνδέουν τούτο το προσωπικό σύμπαν και στήνουν ένα σκηνικό που μέσα του ο καθένας μας σκύβει ν’ αφουγκραστεί μια διαφορετική ιστορία…


H Iωάννα Ντακόλια σπούδασε ζωγραφική, χαρακτική και ιστορία της Τέχνης στη Σχολή Καλών Τεχνών της Ρώμης, με δάσκαλο τον ζωγράφο Α.Trotti.
 

Γυρίζοντας στην Ελλάδα ξεκίνησε να διδάσκει ζωγραφική σε παιδιά και εφήβους.
Τότε περίπου άρχισε να εκδίδει τα παραμύθια που έγραφε: «Ο Κύκλος της Σιωπής», σε εικονογράφηση Έφης Λαδά, εκδόσεις «Λωτός» (1995), «Ο Βασιλιάς Σαλίγκαρος και η Μάγισσα Ξυδού», σε εικονογράφηση Έφης Λαδά, εκδόσεις «Κέδρος» (2001), «Οι Βοηθοί του Αϊ Βασίλη», σε εικονογράφηση Έφης Λαδά, εκδόσεις «Κέδρος» (2002), «Σχολή Μαγισσών» , σε εικονογράφηση Έφης Λαδά, εκδόσεις «Λιβάνη» (2004), «Ο Ρουκούκης και το Μυστήριο της Χαμένης Κορώνας», σε εικονογράφηση Χρήστου Δήμου , εκδόσεις «Κέδρος» (2006), «Η Άννα και το Δώρο του Φεγγαριού», σε εικονογράφηση Έφης Λαδά, εκδόσεις «Μοντέρνοι Καιροί» (2010), «Τα Χριστούγεννα του Βασιλιά Σαλίγκαρου», σε εικονογράφηση Έφης Λαδά, εκδόσεις «Άγκυρα» (2010).
 

Επίσης, η Ιωάννα Ντακόλια έχει εκθέσει τα έργα της σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις:
To 2008 συμμετείχε στην έκθεση «10 Εικόνες για την Ιθάκη», με θέμα «το όνειρο», η οποία πραγματοποιήθηκε στην Ιθάκη και στην Αθήνα στο ΒΙΟΣ και σε έκθεση στο Ινστιτούτο της Δανίας στην Αθήνα, το 2009 πραγματοποίησε ατομική έκθεση στο Black Duck Multiplarte και την επόμενη χρονιά στον Πολυχώρο «Μεταίχμιο», ενώ το 2011 στον Πολυχώρο «Παραπέρα».
Φέτος και πάλι τα έργα της φιλοξενούνται στο Black Duck.
 

Σχετικές ειδήσεις
Άγριο σιτάρι: Έκθεση του Regis Looten στο Black Duck
24.01.2017 10:55
Η γκαλερί του Black Duck υποδέχεται τον Regis Looten και την έκθεση ζωγραφικής «Άγριο Σιτάρι». Από τις 31 Ιανουαρίου μέχρι τις 11 Φεβρουαρίου 2017, θα περιπλανηθούμε σε έναν κόσμο αντιθέσεων, όπως η ίδια η ζωή.
Timescapes: έκθεση του Αλέξανδρου Μούστρη στη γκαλερί του Black Duck
28.09.2016 16:49
Η γκαλερί του Black Duck Multiplarte ανοίγει την φετινή χειμερινή σαιζόν της με την έκθεση φωτογραφίας «Timescapes» του φωτογράφου “τοπίου” Αλέξανδρου Μούστρη που εγκαινιάζεται την Τρίτη 4 Οκτωβρίου στις 8:00 μμ.
Του θανάτου και της ζωής σκίτσα: Έκθεση της Πόπης Μητσοπούλου στο Black Duck
11.04.2016 15:34
Η Πόπη Μητσοπούλου παρουσιάζει δεκαεπτά σκίτσα της στην γκαλερί του Black Duck, από 16 έως 22 Απριλίου 2016.
Distraction: έκθεση του Κωνσταντίνου Παντζόγλου στη γκαλερί του Black Duck
30.03.2016 11:34
Όταν η εικόνα γίνεται προσωπική υπόθεση, τότε προκύπτει μία έκθεση βγαλμένη μέσα από το instagram. Ο Κωνσταντίνος Παντζόγλου, δημοσιογράφος και παραγωγός ραδιοφωνικών εκπομπών -aka kon_pan- παρουσιάζει από τις 5 μέχρι και τις 15 Απριλίου, 25 φωτογραφίες από τον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram, στην γκαλερί του Black Duck.
Επέκεινα: Έκθεση της Νάνσυς Παπαδοπούλου Poth στην γκαλερί του Black Duck
17.03.2016 13:57
Η Νάνσυ Παπαδοπούλου Poth εκθέτει τα έργα της στην γκαλερί του Black Duck, από 28 Μαρτίου έως 2 Απριλίου 2016, σε μια έκθεση με τίτλο «Επέκεινα», που αφιερώνει στον πατέρα της.