Τα Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας για το Περιβάλλον, με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς διοργανώνουν ανοιχτές πολιτιστικές διαδρομές με ποδήλατο στις πόλεις της Κηφισιάς και του Λαυρίου. Τα Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας για το Περιβάλλον, με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς διοργανώνουν ανοιχτές πολιτιστικές διαδρομές με ποδήλατο στις πόλεις της Κηφισιάς και του Λαυρίου.

Το πρόγραμμα αποτελεί συνεργασία ενός δικτύου οκτώ μη κυβερνητικών οργανώσεων που υλοποιούν το πρόγραμμα σε ακόμη 11 πόλεις σε όλη την Ελλάδα. Οι πολιτιστικές διαδρομές πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο και Κυριακή πρωί στις 11:00 π.μ. -όταν ο καιρός το επιτρέπει- προσφέρονται δωρεάν στους δημότες και τους επισκέπτες των δυο πόλεων με ποδήλατα που παρέχει η οργάνωση. Τις ομάδες των ποδηλατών, μέχρι και 30 ατόμων, συνοδεύουν εκπαιδευμένοι εθελοντές – οδηγοί.

Τα εγκαίνια του προγράμματος με σύντομες παρουσιάσεις από τους διοργανωτές καθώς και οι πρώτες επίσημες ποδηλατικές διαδρομές στις πόλεις θα πραγματοποιηθούν:
– στην Κηφισιά, το Σάββατο 3 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι στην αφετηρία του προγράμματος στο Ζηρίνειο Γυμναστήριο
– στο Λαύριο, την Κυριακή 4 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι στην αφετηρία του προγράμματος στο Ορυκτολογικό Μουσείο

Το πρόγραμμα αποτελεί ένα δυναμικό μηχανισμό που παρέχει ομαδικές εξορμήσεις με ποδήλατο τόσο στους δημότες όσο και στους επισκέπτες των πόλεων και με αυτόν τον τρόπο τους δίνει τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά τα περιβαλλοντικά, πολιτιστικά και ιστορικά αξιοθέατα της κάθε πόλης. Η πρωτοβουλία «Η Πόλη μου με Ποδήλατο» έχει στόχο να αναδείξει τη δυναμική που μπορεί να έχει ο εθελοντισμός κάνοντας ταυτόχρονα μια σημαντική διαφορά στην ποιότητα ζωής όλων μας.
Οι Δήμοι Κηφισιάς και Λαυρίου, επελέγησαν εξαιτίας του ιδιαίτερα σημαντικού πολιτιστικού, ιστορικού και περιβαλλοντικού χαρακτήρα τους. Τα υπόλοιπα προγράμματα των ποδηλατικών διαδρομών μέσω της συνεργασίας του δικτύου των μη κυβερνητικών οργανώσεων πραγματοποιούνται στη Θεσσαλονίκη, το Βόλο, την Ελευσίνα, τη Νέα Ιωνία, το Μαρούσι, το ιστορικό κέντρο της Αθήνας, το Μαραθώνα, τη Λάρισα, την Καρδίτσα, τα Χανιά και την Κω. Στόχος του προγράμματος είναι οι ποδηλατικές πολιτιστικές διαδρομές να επεκταθούν σταδιακά και σε άλλες ελληνικές πόλεις.

– Για περισσότερες πληροφορίες 210 3825506public@cvgpeep.gr