Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Δυο ευγενείς από τη Βερόνα του William Shakespeare, στο Soiree de Votanique

Δυο ευγενείς από τη Βερόνα του William Shakespeare, στο Soiree de Votanique

Η ομάδα Inkal (Bασίλης Μαυρογεωργίου, Μαρία Φιλίνη , Κατερίνα Μαυρογεώργη) παρουσιάζει στο Soirée de Votanique  το πρώιμο έργο του Shakespeare…

… με τίτλο «Δυο ευγενείς από την Βερόνα», από τις 18 Νοεμβρίου, κάθε Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη.


Πρόκειται για την ιστορία μιας αντρικής φιλίας που δοκιμάζεται για χάρη του έρωτα. Ενας πολύ νέος ακόμα Shakespeare εφευρίσκει την κωμική γραφή του, ενώ η σκηνοθεσία ανταποκρίνεται στις απότομες στροφές του κειμένου με την ανάλογη ελευθερία.


Οκτώ ηθοποιοί σε συνεχείς εναλλαγές ρόλων, με κατεστραμμένα ερωτικά γράμματα, πόζες, μαύρα γυαλιά, τούλια, εφηβικός παροξυσμός και χιτάκια των 80s, ζωντανεύουν τους στίχους του άγγλου βάρδου και αφηγούνται αυτήν την παράξενη ερωτική ιστορία…


TAYTOTHTA
Σκηνοθεσία: Βασίλης Μαυρογεωργίου
Eνδυματολόγος: Βασιλική Σύρμα
Κινησιολογία: Ελλη Ταμπακη
Φωτογραφίες: Αλίνα Λέφα


Παίζουν: Δανάη Επιθυμιάδη, Σταύρος Δάλκος, Τζούλια Διαμαντοπούλου, Φώτης Καραμπάς, Κατερίνα Μαυρογεώργη, Σωτήρης Μεντζέλος, Θοδωρής Πετρόπουλος, Σεραφείμ Ράδης

Σχετικές ειδήσεις
Shakespeare’s Villains, του Steven Berkoff στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
02.02.2017 14:43
Ένα one-man show στα αγγλικά που εξερευνά τον ψυχισμό των μοχθηρών χαρακτήρων «Shakespeare’s Villains». Μια παράσταση που ανέβηκε με τεράστια επιτυχία στο Γουέστ Εντ και περιοδεύει σε όλο τον κόσμο, με τον σπουδαίο Steven Berkoff [Στήβεν Μπέρκοφ] να δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας, σε ένα αυτοσχεδιαστικό one man show στα αγγλικά, εμπνευσμένο από τους «κακούς» του Σαίξπηρ.
Ο
19.01.2017 16:03
Ο Πολυχώρος VAULT παρουσιάζει την παράσταση των MANETUWAK, ΟΘΕΛΛΟΣ: Ο ΜΑΥΡΟΣ ΤΗΣ ΒΕΝΕΤΙΑΣ του William Shakespeare σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Αχτάρ - Παναγιώτη Μπρατάκου.
Με το ίδιο μέτρο, του William Shakespeare από τους C. for Circus στο Black Box
12.05.2016 13:55
Η ομάδα C. for Circus ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη και στο Θέατρο Black Box για να παρουσιάσει το έργο του William Shakespeare, Με το ίδιο μέτρο.
Το Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας του William Shakespeare στο Θησείον, Ένα θέατρο για τέχνες
12.04.2016 16:23
Μαστόρια, ένα έχω να σας πω: ο Βασιλιάς μόλις τέλειωσε το φαΐ του. Ντυθείτε, στολιστείτε και πάμε στο παλάτι για να παίξουμε! Τέλος οι κουβέντες! Φύγαμε!
Το χειμωνιάτικο παραμύθι, του Σαίξπηρ από την ομάδα Νοσταλγία στο Rabbithole
18.03.2016 17:01
Το έργο του William Shakespeare ανεβαίνει στο RABBITHOLE με μία μόνο ηθοποιό επί σκηνής.