Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Οι άλλες μου ζωές: Μια παράσταση του Κώστα Καστανά στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Οι άλλες μου ζωές: Μια παράσταση του Κώστα Καστανά στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Η παράσταση "ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΜΟΥ ΖΩΕΣ" είναι μια μονολογική θεατρική σύνθεση  στιγμών της πορείας του Κώστα Καστανά στο θέατρο. Ένα

παιχνίδι  αναδρομής συναρμολογημένο από αποσπάσματα ρόλων, που μελέτησε και έπαιξε, το οποίο εμπλουτίζεται από αποστάγματα  σκέψεων, μνήμες και σχόλια. Ανεβαίνει στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης για τρεις μόνο παραστάσεις στις 12, 13 και 21 Νοεμβρίου 2012, στις 21:00.

 


Ο Κώστας Καστανάς, κάποια χρόνια μετά, ξανά-ταξιδεύει με αγαλλίαση σ’ αυτά τα κείμενα των σπουδαίων συγγραφέων, τα οποία ιδωμένα ως ενιαίο σύνολο έχουν πάρει τη μορφή ενός σχεδόν πλήρους θεατρικού απολογισμού. Και ευγνωμονεί την τύχη του που του έδωσε τη χαρά να τα ζήσει, από τη νεανική του ηλικία, να τα ανακαλύπτει  αδιάκοπα και τώρα να τα παρουσιάσει στο κοινό, σε μία ενιαία παράσταση φιλοδοξώντας η σύνθεση των ρόλων, μαζί με τα προσωπικά του σχόλια και  τις μνήμες από πρόβες και παραστάσεις μιας ζωής  να διαμορφώνουν ένα νέο, πρωτότυπο θεατρικό έργο

 


Σημειώνει ο Κώστας Καστανάς για την παράσταση: Με το πέρασμα του χρόνου, όπως είναι φυσικό, μια αίσθηση μόνο μένει απ’ τα πεπραγμένα ένας   αφρός σαν κι αυτόν που βλέπουμε στην άκρη των κυμάτων. Οι "ρόλοι" όπως  εδώ  παρουσιάζονται σαν μονολογικές μινιατούρες,  αποσπασμένες από τον κυρίως κορμό τους,  που είναι τα θεατρικά έργα στα οποία  ανήκουν,  με την πατίνα του χρόνου χάνουν από την αδρότητά  τους και την ιδιαίτερη υφή τους και εντάσσονται  σε νέο  σώμα ,  άλλης υφής,  ως μέλη μιας  νέας οικογένειας, μιας  νέας σύνθεσης. Το ζητούμενο, λοιπόν,  είναι το νέο  αυτό  αποτέλεσμα να δίνει ένα αυτόνομο έργο ... και  η αίσθηση που αυτό θα αποπνέει να δίνει ένα ενιαίο αποτέλεσμα, χωρίς να απασχολεί από που προέρχεται το κάθε ένα τμήμα –μονόλογος,  αλλά το επί μέρους να δημιουργεί το γενικό ...

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ 


Σκηνική σύνθεση -σκηνοθεσία -παρουσίαση : Κώστας Καστανάς
Μουσική Σύνθεση :Τάσος Καρακατσάνης
 Σκηνικά –κοστούμια: Μαρία Λιτσοπούλου
Βοηθός σκηνοθέτη: Εύα Στυλάντερ
Φωτογραφίες και Βίντεο: Στάθης Γκόβας
Παραγωγή : Θεατρόπολις

 

Επιλογή μονολόγων από τα έργα:


ΣΑΙΞΠΗΡ: Άμλετ ,
ΛΟΥΛΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ: Συναναστροφή, 
ΣΟΦΟΚΛΗ: Ηλέκτρα,  Αντιγόνη , Οιδίπους Τύραννος, 
ΕΥΡΙΠΙΔΗ: Βάκχες , Ίων  
ΑΝΤΟΝ ΤΣΕΧΩΦ: Κύκνειον Άσμα,  Βυσσινόκηπος,
ΜΠΕΡΤΟΛΝΤ ΜΠΡΕΧΤ: Ο καλός άνθρωπος του Σε Τσουάν
ΕΥΓΕΝΙΟΥ Ο ΄ΝΗΛ: Ταξίδι μακριάς ημέρας μέσα στην νύχτα.
ΟΥΓΚΟ ΜΠΕΤΤΙ: Έγκλημα στο νησί των Κατσικιών,
ΑΛΜΠΕΡ ΚΑΜΥ: Καλιγούλας,
ΒΑΣΙΛΗ ΖΙΩΓΑ: Οι Κάφροι, 
ΙΨΕΝ: Βρικόλακες
ΚΩΣΤΑ ΚΑΣΤΑΝΑ: Η ζωή είναι ένα παράξενο θαύμα, Κι όμως είδα ένα όνειρο...

Στίχοι τραγουδιών:
Μαρς, Του αγίου Ποτέ, Συναναστροφή: Παυλίνα Παμπούδη
Το όνειρο είναι μια πόρτα, Το τραγούδι του Θεοκλύμενου Βασίλης Ζιώγας

 

Δωρεάν στάθμευση στο εμπορικό κέντρο athensheart
Οι  θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ δικαιούνται δωρεάν στάθμευση στο parking του εμπορικού κέντρου, athensheart (Πειραιώς 180, κόμβος Χαμοστέρνας), με την επίδειξη του εισιτηρίου της  παράστασης εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα  θέσεων, με ώρα παραλαβής του οχήματος έως 23:50, εκτός Κυριακής.

Σχετικές ειδήσεις
Humanismus στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
23.02.2017 12:55
Ο Εμμανουήλ Κουτσουρέλης σκηνοθετεί την μαύρη κωμωδία Humanismus, η οποία βασίζεται σε έργα των Βασίλη Ζιώγα και Τζόναθαν Σουίφτ. Η παράσταση ανεβαίνει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης από τις 3 Μαρτίου 2017.
Σχεδόν σαράντα, του Γιώργου Χατζηπαύλου για 2η χρονιά στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
04.11.2016 14:31
Ο απολαυστικός Γιώργος Χατζηπαύλου επιστρέφει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης με την παράσταση Σχεδόν σαράντα, μια παράσταση stand up comedy - αναδρομή σε όλες τις φάσεις της ζωής του άντρα μέχρι τα σαράντα.
Αυτόχειρας της Βάσιας Βασιλείου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
24.05.2016 13:34
Την Παρασκευή 27, Σάββατο 28 και Κυριακή 29 Μαΐου 2016, με τη συνεργασία του Σπιτιού της Κύπρου, θα πραγματοποιηθεί, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, η παράσταση Αυτόχειρας της Βάσιας Βασιλείου.
Τα ανθισμένα παπούτσια στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
13.05.2016 13:18
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης φιλοξενεί την παράσταση Τα ανθισμένα παπούτσια, από τη θεατρική ομάδα «Οι Μούσες των Τραυμάτων», βασισμένη σε πρωτότυπα κείμενα 6 ελλήνων συγγραφέων, σε σύλληψη και σκηνοθεσία Άννας Χατζηχρήστου.
Μαρμαρωμένες Τρωάδες στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
11.05.2016 10:52
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης παρουσιάζει μία ιδιαίτερη παράσταση-ένα οπτικό-ηχητικό τοπίο με τρεις ξεχωριστούς περφόρμερς που μας μεταφέρουν τον τραγικό αποχαιρετισμό των γυναικών της Τροίας στην πατρίδα και τους νεκρούς τους, όταν νικημένες από τον πόλεμο, ακολουθούν τη μοίρα τους, τον δρόμο της σκλαβιάς στη χώρα των Ελλήνων νικητών.