Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Giacomo Brunelli: Έκθεση στο Athens Photo Festival

Giacomo Brunelli: Έκθεση στο Athens Photo Festival

Το Athens Photo Festival συνεχίζεται στην «Τεχνόπολις» στο Γκάζι και όσοι δεν είχατε την ευκαιρία θαυμάσετε το πλήθος των φωτογραφικών

εκθέσεων έχετε περιθώριο μέχρι τις 4 Νοεμβρίου. Εκεί, μεταξύ άλλων παρουσιάζεται και η έκθεση του Giacomo Brunelli, «The animals».

 

Ο Giacomo Brunelli κοιτάζει τα ζώα με ένα σκληρό τρόπο. Ο ίδιος δεν εστιάζει στα περιχαρακωμένα και κλεισμένα σε κλουβιά εξωτικά ζώα των ζωολογικών κήπων αλλά στα συνηθισμένα ζώα που σε κάποιο βαθμό μένουν μαζί μας: άλογα, σκυλιά, γάτες, κότες και περιστέρια. Μας δείχνει μία αλεπού να κοιτάει απότομα προς την κάμερα έτοιμη να φύγει και ακόμα υπάρχουν πολυάριθμα πουλιά, ένα φίδι και αρκετοί φρύνοι. Ωστόσο, αυτό το κομμάτι της άγριας φύσης είναι μικρό και εύθραυστο, ζει στον οικείο οριακό χώρο όπου το ανθρώπινο είδος και η φύση συναντιούνται και αλληλοεπικαλύπτονται. Τα ζώα του Brunelli κατοικούν σε αγροκτήματα, πλακόστρωτα δρομάκια και προσόψεις πέτρινων κτιρίων. Δεν υπάρχουν τίγρεις εδώ.

 

Συχνά, τα ζώα του φωτογράφου αποτελούνται μόνο από υποδηλωτικά θραύσματα. Οι ισχνές ασπρόμαυρες εικόνες του είναι εναρμονισμένες με τις αποχρώσεις μιας κινούμενης χαίτης, με τη σιλουέτα μιας γάτας, με μία τονισμένη σχεδόν φωτισμένη φτερούγα. Το προφίλ και οι αντίθετες με την πραγματικότητα γωνίες λήψεις, ενισχύονται από σκοτεινά μη παρατηρίσιμα χαρακτηριστικά μπροστά από σκοτεινά δυσδιάκριτα φόντο. Ένα νεκρό ποντίκι, ανάσκελα με τα πόδια του στον αέρα δίπλα από ένα υπερμεγέθες λουλούδι, με φόντο ένα άκαμπτο και απομακρυσμένο βουνό δεν είναι περισότερο ή λιγότερο παγωμένο στο χρόνο από τον σκύλο που γρυλίζει με τα μάτια ορθάνοιχτα και τα δόντια του για πάντα απογυμνωμένα• και οι δύο είναι εικόνες καταστάσεων που φοβόμαστε αλλά που δεν μπορούμε να γνωρίζουμε. Οι εικόνες αυτές είναι διαχρονικές και μυστηριώδεις, δυνατές παρά την καθημερινότητά τους, συναισθηματικά πολύ εντονότερες από τα απλά υποκειμενά τους.

Με τη συνεργασία και την υποστήριξη του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών.


 

Σχετικές ειδήσεις
Photobook Exhibition: Τελευταίες ημέρες στο Μουσείο Μπενάκη
19.07.2016 12:48
Στο πλαίσιο του κεντρικού προγράμματος του Athens Photo Festival 2016 παρουσιάζεται έως την Κυριακή 31 Ιουλίου 2016 στο Μουσείο Μπενάκη, μία ξεχωριστή έκθεση αφιερωμένη στο φωτογραφικό βιβλίο.
Athens Photo Festival: Unstable Fields στο Μουσείο Μπενάκη
14.07.2016 10:24
Στο κεντρικό εκθεσιακό πρόγραμμα του Athens Photo Festival 2016, υπό τον γενικό τίτλο [Mis/Dis]Placed, παρουσιάζεται η φωτογραφική ενότητα Unstable Fields / «ασταθή πεδία», η οποία αναφέρεται στην ιδέα της ρευστότητας και των συνεχών ανακατατάξεων σε μια περιοχή ή σε μια κατάσταση.
iDyssey: Έκθεση φωτογραφίας του Stefano De Luigi στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο
14.06.2016 14:25
Το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο σε συνεργασία με το Athens Photo Festival έχει τη χαρά να σας προσκαλέσει στην έκθεση φωτογραφίας του Stefano De Luigi με τίτλο iDyssey.
Temporarily Lost: ομαδική έκθεση στο Beton 7
07.06.2016 14:39
Το Beton 7 εγκαινιάζει στις 14 Ιουνίου 2016 την ομαδική έκθεση φωτογραφίας Temporarily Lost, η οποία παρουσιάζεται στο πλαίσιο του Athens Photo Festival 2016.
Ομαδική έκθεση κολάζ στο Concierge Athens
03.06.2016 14:18
Την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016 εγκαινιάζεται στο Concierge Athens η ομαδική έκθεση κολάζ Ελλήνων καλλιτεχνών με κοινό τους στοιχείο τη σύνθεση εικόνων από εικόνες.