Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Συναυλία Συμφωνικής Ορχήστρας Δήμου Αθηναίων στο Μουσείο Μπενάκη

Συναυλία Συμφωνικής Ορχήστρας Δήμου Αθηναίων στο Μουσείο Μπενάκη

Το Μουσείο Μπενάκη παρουσιάζει συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων τη Δευτέρα …
 

5 Νοεμβρίου 2012.


Η μουσική εκδήλωση με τη συμμετοχή της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων, υπό τη μουσική διεύθυνση του μαέστρου Νικόλαου Χαλιάσα, πραγματοποιείται για τη στήριξη των παροχών Υγείας της Τήνου.

 

Η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων θα ερμηνεύσει μοναδικά αριστουργήματα της κλασικής μουσικής, όπως, ανάμεσα σε άλλα, το «Βαλς των λουλουδιών» από την πολυαγαπημένη «Λίμνη των Κύκνων» του Pyotr Ilyich Tschaikowsky, την εκρηκτική φαντασία «Κάρμεν» του Pablo de Sarasate, βασισμένη σε θέματα από την ομώνυμη όπερα του Bizet, το «Emperor Waltz» (Kaiserwalzer) του επονομαζόμενου βασιλιά των βαλς, Johann Strauss II, το «ισπανικής υφής» «Introduction and Rondo Capriccioso» έργο 28, για βιολί και ορχήστρα του Camille Saint-Saëns, το «Βαλς αρ.2» από την «2η Τζαζ-Σουίτα» του Dmitri Shostakovich, αλλά και τραγούδια, όπως το παραδοσιακό μεξικάνικο «Cielito lindo» ή το «Por una cabeza» της θρυλικής προσωπικότητας του τάνγκο , Carlos Gardel.

 

Συμμετέχουν φιλικά ως σολίστ, ο κορυφαίος βιολονίστας της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, Απόλλων Γραμματικόπουλος, ο βιρτουόζος Γάλλος σαξοφωνίστας Clément Himbert και ο τενόρος Πάνος Λαζαράτος.

 

Διοργάνωση
Yπό την αιγίδα του Δήμου Τήνου.
Σωματείο “Οι Φίλοι της Τήνου” σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και με την υποστήριξη του  Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών
 

Σχετικές ειδήσεις
Kym, Wohlhuter, Μουράτογλου και φίλοι στο Γαλλικό Ινστιτούτο
31.01.2017 15:14
Μια μοναδική βραδιά με τέσσερις σολίστες διεθνούς φήμης: η Min-Jung Kym, ο Philippe Mouratoglou, η Ariane Wohlhuter και ο Γιάννης Γεωργιάδης, εξάρχων της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων, συνοδευόμενοι από μουσικούς της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και της Ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.
Η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων στο Μουσείο Μπενάκη
27.01.2017 17:26
Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων παρουσιάζει, την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου στις 20.30 στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη, τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων σε έργα των C. W. Gluck, Φ. Τσαλαχούρη και L. van Beethoven, υπό τη μουσική διεύθυνση του Ανδρέα Τσελίκα.
  Οι φιναλίστ του 7ου Πανελλήνιου Masterclass Διεύθυνσης Ορχήστρας σε μία συναυλία!
31.08.2016 12:57
Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων παρουσιάζει, το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου στις 21:00 στο Θέατρο Κολωνού, τους φιναλίστ του 7ου Πανελλήνιου Masterclass Διεύθυνσης Ορχήστρας με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, που πραγματοποιείται αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Μιχάλη Οικονόμου και τη συνδιδασκαλία της Αθανασίας Κυριακίδου.
H Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων σε έργα Ελλήνων συνθετών στο Μουσείο Μπενάκη
27.06.2016 14:18
Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων παρουσιάζει τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων σε ένα αφιέρωμα στη σύγχρονη ελληνική δημιουργία την Τετάρτη 29 Ιουνίου στις 9μ.μ. στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη.
H Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων στο Μουσείο Μπενάκη
02.06.2016 11:53
Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων παρουσιάζει τη Συμφωνική Ορχήστρα και τη Χορωδία του Δήμου Αθηναίων στην πρώτη τους καλοκαιρινή εμφάνιση με μία μοναδική συναυλία, την Τρίτη 7 Ιουνίου στις 21.00 στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη.