Ο Παναγιώτης Τερζάκης και ο Τάσος Καρακατσάνης ερμηνεύουν, στο χώρο Τέχνης Ασωμάτων, τους «ποιητές της ήττας» που μελοποίησε ο Μίκης Θεοδωράκης.

 

Αναπαράσταση ηχητικών δεδομένων της προαναφερθείσας εποχής.

Τάσος Καρακατσάνης
Σπούδασε πιάνο με τον Α. Τουρνάισεν και θεωρητικές επιστήμες της μουσικής με τον Γ.Α. Παπαϊωάννου. Πρωτοεμφανίστηκε σε ηλικία 15 ετών με την προτροπή και συμπαράσταση του Μίκη Θεοδωράκη με τον οποίο και συνεργάστηκε για πάρα πολλά χρόνια.

Επίσης συνεργάστηκε επί 20ετίας με τον Μάνο Χατζιδάκι ενορχηστρώνοντας μουσική του (ενδεικτικά: «Τριάντα Νυχτερινά», «Ρωμαϊκή Αγορά», «Τα τραγούδια της Ελένης») ενώ έχει ενορχηστρώσει και διασκευάσει τραγούδια πολλών άλλων ονομαστών Ελλήνων και ξένων τραγουδοποιών καθώς και παραδοσιακή μουσική συμβάλλοντας στη διαμόρφωση του ήχου και του ύφους πολλών από αυτούς.

Προσωπικοί δίσκοι του: “Καπέλα” (1989), “Ο αναιδής θρίαμβος” (1993), «6 Ενότητες θεατρικής μουσικής» (1997), «Με τον Αριστοφάνη στη Σύμη» (1997), «Τα παραμύθια του Αλτ- Ίλυ» (1999) «Και το τρένο πάει στον ουρανό» (2001), «Τρείς ενότητες θεατρικής μουσικής»(2011).

Παναγιώτης Τερζάκης Η παρουσία του Παναγιώτη Τερζάκη στο χώρο του τραγουδιού στηρίζεται στην προσαρμοστικότητα της φωνής του, το ιδιαίτερο χρώμα της και το εύρος του ρεπερτορίου το οποίο καλύπτει.

Από το κλασσικό ρεπερτόριο στα αφροαμερικάνικα σπιρίτσουαλς και τη τζαζ και από τα Art Songs στο δημοτικό τραγούδι και τους Έλληνες συνθέτες, ο Παναγιώτης Τερζάκης έχει παρουσιάσει ένα πολύ ιδιαίτερο ρεπερτόριο μέσα από ατομικά ρεσιτάλ, δρώμενα και θεατρικές παραγωγές στις Η.Π.Α., την Ευρώπη και την Κίνα.

Έχει τραγουδήσει στα αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, ισπανικά, ρώσικα, γιαπωνέζικα και φυσικά στα ελληνικά. Το πρώτο του άλμπουμ με ελληνικά δημοτικά τραγούδια απόρροια της τρίχρονης περιοδείας του στις ανατολικές ΗΠΑ και τον γενικό τίτλο “Far Away Land” απέσπασε διθυραμβικές κριτικές και συμπεριλήφθηκε στο Top-100 των World Music Charts της εταιρείας διανομής στην Αμερική βάσει πωλήσεων σε ΗΠΑ, Ευρώπη, Ιαπωνία και Αυστραλία.

Το νέο του αγγλόφωνο EP “FREE” κυκλοφορεί σε 7 χώρες και περιλαμβάνει εκτός των άλλων νέες εκτελέσεις τριών κλασσικών Αμερικάνικων τραγουδιών- για πρώτη φορά από Έλληνα τραγουδιστή.

Παναγιώτης Τερζάκης, τραγούδι
Τάσος Καρακατσάνης, πιάνο