Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Διεθνής Κύκλος Μουσικής Δωματίου Jerevan Trio στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Διεθνής Κύκλος Μουσικής Δωματίου Jerevan Trio στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Η Πρεσβεία του Βασιλείου της Ολλανδίας στην Αθήνα με την ευγενική χορηγία του Ελληνο-Ολλανδικού Συνδέσμου, διοργανώνει επί σειρά ετών συναυλίες νέων μουσικών ταλέντων του Ολλανδικού Ιδρύματος “Πριγκίπισσα Χριστίνα”.

 

 

 

Το Ίδρυμα διατηρεί επαφή με όλα τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Ολλανδίας, βοηθώντας τους νέους να αναπτύξουν τα ταλέντα τους και να βρουν το δρόμο τους στον επαγγελματικό κόσμο της μουσικής.
 

Παροτρύνει επίσης νέους μουσικούς ηλικίας 12-19 ετών να συμμετάσχουν στον Εθνικό Διαγωνισμό Μουσικής που διοργανώνει σε ετήσια βάση, μέσω του οποίου τα νέα ταλέντα αναδεικνύονται και βραβεύονται με ένα ευρύ φάσμα εκπαιδευτικών βραβείων.
 

Ένα μοναδικό χαρακτηριστικό των δραστηριοτήτων του Ιδρύματος είναι και η διοργάνωση συναυλιών για τους επιτυχόντες των Διαγωνισμών, τόσο στην Ολλανδία όσο και στο εξωτερικό. Περισσότερες από 200 τέτοιες συναυλίες πραγματοποιούνται κάθε χρόνο σε διάφορες χώρες του εξωτερικού, ως επί το πλείστον με τη συνεργασία των Ολλανδικών Πρεσβειών και των τοπικών φορέων.

Επιλεγμένες ομάδες ταλαντούχων μουσικών έχουν δώσει συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και σε άλλες κεντρικές αίθουσες σε Αθήνα, Βόλο, Πρέβεζα, Ιωάννινα και, φέτος, και στη Θεσσαλονίκη, στο Μέγαρο Μουσικής της πόλης, με το Jerevan Trio.

Οι τρεις νέοι μουσικοί που αποτελούν το Jerevan Trio συναντήθηκαν για πρώτη φορά στο Fontys Conservatorium της πόλης Tilburg, στην Ολλανδία. Ο προκριματικός γύρος του Διαγωνισμού “Πριγκίπισσα Χριστίνα” στο Μάαστριχτ, όπου κέρδισαν το Β' Βραβείο, ήταν ταυτόχρονα και η πρώτη τους κοινή δημόσια εμφάνιση.
 


Gian Carlo Menotti
: Τρίο για κλαρινέτο, βιολί και πιάνο
Ludwig van Beethoven: «Romance» Αρ. 2, έργο 50 σε Φα μείζονα
Wolfgang Amadeus Mozart: Κοντσέρτο για κλαρινέτο KV 622 σε Λα μείζονα (Allegro)
Sergei Prokofiev: Σονάτα για πιάνο Αρ. 3, έργο 28 σε Λα ελάσσονα
Bernhard Henrik Crusell: Κοντσέρτο για κλαρινέτο Αρ. 2, έργο 5 σε Φα ελάσσονα (Rondo)
César Franck: Σονάτα για βιολί σε Λα μείζονα (Allegretto poco mosso)
Sergei Rachmaninov: Πρελούδιο σε Σολ ελάσσονα
Alexander Arutiunian: Σουίτα για κλαρινέτο, βιολί και πιάνο (Introduction/Scherzo/Dialog/Final)

 


Jerevan Trio

Janneke Steinmann, κλαρινέτο
Linde Verjans, βιολί
Floris van Dam, πιάνο
 

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Μπετόβεν κοινός παρονομαστής: Το Koυαρτέτο εγχόρδων L’Anima στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
21.11.2016 16:28
Με τη συναυλία του Κουαρτέτου εγχόρδων L’Anima, του μοναδικού ίσως εν ενεργεία κουαρτέτου στην Ελλάδα, συνεχίζεται την Κυριακή 27 Νοεμβρίου στις 8:30 το βράδυ ο Κύκλος Μουσικής Δωματίου Μπετόβεν κοινός παρονομαστής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Βιεννέζικα βαλς από το Johann Strauss Ensemble στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
09.11.2016 17:09
Ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής και η περίφημη Oρχήστρα Δωματίου Johann Strauss Ensemble υπό τη διεύθυνση του χαρισματικού βιολονίστα Russell McGregor μας προσκαλούν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε δύο λαμπερές συναυλίες που θα ταξιδέψουν το αθηναϊκό κοινό στη μαγευτική Βιέννη.
Τo Koυαρτέτο Εγχόρδων της Φιλαρμονικής του Μονάχου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
14.10.2016 10:41
Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών υποδέχεται για μια ακόμη χρονιά τον Κύκλο Μουσικής Δωματίου, που φέτος αποτελείται από τρεις θεματικές ενότητες, η πρώτη από τις οποίες τιτλοφορείται «Μπετόβεν κοινός παρονομαστής».
Η Νέλλη Σεμιτέκολο και ο Κωνσταντίνος Σφέτσας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
03.06.2016 16:39
Το Φεστιβάλ Αθηνών μας προσκαλεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε μια απολαυστική βραδιά μουσικής δωματίου από δύο καταξιωμένους σολίστ.
Μακάβριες Ιστορίες από την ορχήστρα δωματίου Contra Tempo στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
20.04.2016 13:18
Την αριστουργηματική 1η Συμφωνία (Τιτάνας) του Gustav Mahler καθώς και το έργο Mysteries of the Macabre του Görgy Ligeti παρουσιάζει η Ορχήστρα Δωματίου Contra Tempo, υπό την διεύθυνση του καταξιωμένου αρχιμουσικού Βλαδίμηρου Συμεωνίδη , τη Μ. Δευτέρα 25 Απριλίου 2016 στις 21.00 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.