Οι Εκδόσεις Μεταίχμιο παρουσιάζουν το βιβλίο του Αλμπέρτο Μέλις που τιτλοφορείται «SOS Κρυπτόζωα: Ο μαγικός μονόκερος»…

… και ανήκει στη σειρά των εκδόσεων με θέμα «Λογοτεχνία για παιδιά».

Εικονογράφηση: Ιάκοπο Μπρούνο
Μετάφραση: Μαρία Οικονομίδου

Οι περιπέτειες τριών γενναίων παιδιών που κόβουν την ανάσα. Μια συναρπαστική κούρσα με τον χρόνο, με στόχο τη σωτηρία των φανταστικών κρυπτόζωων που βρίσκονται σε κίνδυνο. Το δεύτερο βιβλίο μιας νέας σειράς που συνδυάζει περιπέτεια, χιούμορ και οικολογικά μηνύματα.

Ο Βάλιαντ, η Βάιολετ και η Σάιλα έχουν μια τελευταία αποστολή να φέρουν σε πέρας, την πιο απαιτητική απ’ όλες. Χρησιμοποιώντας τη Μηχανή, τα τρία παιδιά θα πρέπει να τηλεμεταφερθούν στους πάγους της Παταγονίας και να προσεγγίσουν την κρυψώνα του πιο ασυνήθιστου από τα κρυπτόζωα, του Αθούλ, του μαγικού μονόκερου. Αλλά, για να τα καταφέρουν, θα έχουν λιγότερο χρόνο απ’ ό,τι συνήθως, μιας και οι πράκτορες της Ράπτορ, μαζί με τον μοχθηρό αρχηγό τους, περιφέρονται στην περιοχή εδώ και μέρες…

Στην ίδια σειρά κυκλοφορούν:Το τελευταίο γιέτι
Το μυστικό του Λοχ Νες
Το μαργαριτάρι του δράκου

Βιογραφικά στοιχεία συγγραφέα:Ο Αλμπέρτο Μέλις γεννήθηκε στο Κάλιαρι της Σαρδηνίας το 1957 και εργάζεται ως δάσκαλος σε δημοτικό σχολείο, δημοσιογράφος και συγγραφέας. Από το 1990 γράφει στην πολιτιστική σελίδα της εφημερίδας Η Ένωση της Σαρδηνίας, ασχολούμενος κυρίως με την παιδική λογοτεχνία και την εβραϊκή ιστορία, κουλτούρα και επικαιρότητα. Αρκετά βιβλία του έχουν μεταφραστεί στη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Πολωνία και την Ελλάδα.