Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Crossroads στην Αίθουσα τέχνης Vlassis Art Gallery

Crossroads στην Αίθουσα τέχνης Vlassis Art Gallery

Η Αίθουσα Τέχνης Vlassis Art Gallery,  παρουσιάζει το δεύτερο μέρος του πρότζεκτ εικαστικών ανταλλαγών...

 

«Crossroads» με την παρουσίαση καλλιτεχνών από τη Λιθουανία.

 

Το πρότζεκτ εμπνεύστηκε η καλλιτέχνιδα Rolana Čečkauskaitė-Γκαγκά, που ζει και δημιουργεί μεταξύ των δύο χωρών.
Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου, στις 20:00 (Βεροίας 6 Άνω Λαδάδικα), και η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 21 Νοεμβρίου 2012.

Η Έκθεση ”Crossroads” είναι το αποτέλεσμα της δημιουργικής συνεργασίας μεταξύ της Αίθουσας Τέχνης Vlassis Art Gallery (Θεσσαλονίκη) και ένωσης καλλιτεχνών Βίλνιους της Λιθουανίας Gallery ΑΡΚΑ (Βίλνιους). Συνδέει δύο ευρωπαϊκές χώρες την Ελλάδα και την Λιθουανία και παρέχει την ευκαιρία για το φιλότεχνο κοινό των δύο χωρών να εξοικειωθεί με τη σύγχρονη τέχνη της Ελλάδας και της Λιθουανίας.

 

Στις 3 Απρ 2012 η Αίθουσα Τέχνης Vlassis Art Gallery παρουσιάσε στην γκαλερί ΑΡΚΑ στο Βίλνιους τους Ελλήνες καλλιτεχνες: Αντώνη Παπαδόπουλο, Νίκο Τερζή, Παναγιώτη Πλούμη, Σαράντη Γκάγκα, Θοδωρή Λάλο, Βασίλη Καρκατσέλη και Rolana Čečkauskaitė-Γκαγκά. Την έκθεση άνοιξε ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Βίλνιους, κος Μιχαήλ Ευστρατίου Δαρατζίκης και ο υπεύθυνος της Αίθουσας Τέχνης Vlassis Art Gallery Δημήτρης Βλάσσης.

Στις 31 του Οκτώβρη 2012 στις 8 μ.μ. η Γκαλερί ΑΡΚΑ θα παρουσιάσει στη Vlassis Art Gallery στη Θεσσαλονίκη

τους καλλιτέχνες: Egidijus Rudinskas, Nijolė Šaltenytė, Elvyra Kriaučiūnaitė, Inga Dargužytė, Birute Zokaitytė, Tatjana Diščenko, Laisvydė Šalčiūtė, Kęstutis Grigaliūnas,Tadas Gindrėnas,Birute Stančikaitė, Nijolė Vilutienė, Mikalojus Vilutis, Rolana Čečkauskaitė, Rolandas Čečkauskas σε μια έκθεση που χαρακτηρίζεται από υφολογική, αλλά και από την τεχνική πολυμορφία και αντικατοπτρίζει την πολυφωνία των ιδεών και απεικονίζει ένα ευρύ φάσμα των μοντερνιστικών τάσεων, που επικρατούν στη σύγχρονη τέχνη της Λιθουανίας.

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Έκθεση ζωγραφικής του Μιχάλη Τσίνογλου στη Myro Gallery
20.09.2016 12:12
Η Myrό Gallery βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας προσκαλέσει να παραβρεθείτε στα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης ζωγραφικής του Μιχάλη Τσίνογλου στην Κεντρική Αίθουσα της που θα εγκαινιαστεί την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016.
Επιθαλάμια και άλλα τραγούδια: έκθεση του Δημήτρη Σκουρογιάννη στη Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης
07.04.2016 16:21
Την Πέμπτη 14 Απριλίου στις 8 το βράδυ η Μαρία Δημητριάδη θα παρουσιάσει στην Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης, τη νέα δουλειά του Δημήτρη Σκουρογιάννη.
Roundabout: ομαδική εκθεση στην Αίθουσα Τέχνης vlassis art gallery
30.03.2016 14:19
Η Αίθουσα Τέχνης vlassis art gallery γίνεται ο τόπος συνάντησης 4 καλλιτεχνών με έντονες διαφοροποιήσεις στο έργο τους. Διαφορετικά εκφραστικά μέσα, ανομοιογενή υλικά, ασύμβατες επιδιώξεις. Χαρακτική, αντικείμενο – κατασκευή, ψηφιακή εγκατάσταση.
Πέθανε η ιδρύτρια της Αίθουσας Τέχνης Αθηνών, Μαριλένα Λιακοπούλου
07.03.2016 11:27
Η Αίθουσα Τέχνης Αθηνών με μεγάλη της λύπη ανακοινώνει το θάνατο της μεγάλης κυρίας της τέχνης και ιδρύτριάς της Μαριλένας Λιακοπούλου.
Πράξις: έκθεση της Μαρίας Βλαντή στη Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης
25.02.2016 12:17
Την Πέμπτη 3 Μαρτίου στις 8 το βράδυ η Μαρία Δημητριάδη θα παρουσιάσει στην Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης, τη νέα δουλειά της Μαρίας Βλαντή.